自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

Re: 我的野蠻樓下?(定我野蠻?)

算啦,年近歲晚又時常都有機會見到.

若我是你,我會在廚檯上加"針板"再加布去dup. 其實,我通常都是這樣做的.

子爵府

管理員都真係幾有效率 ,效率似乎太快喎! :mrgreen:

唉,等我學下野,下次話而家七點幾咁早, 我都有權活動的!

不過,我宜家准備又dup野! 因此我張椅乜了,我要dup番!

繼估咁早,都ok掛!今次仲嘈過dup 白果!
有d驚! :wink:

amypekkle 寫道:
[quote]WinChi 寫道:
dup 白果有幾大聲,連樓下都聽到

係囉, 其實應該唔會好嘈啫. 不過樓下應該真係聽到, 如果唔係都唔會投訴的. 話時話, beverly@mimi住的那幢樓的管理員都真係幾有效率.
點都好, 我覺得只係七點幾, 真係好早. 就算樓下有細bb/細佬仔, 七點幾就投訴人就真係誇張左少少. 如果俾我, 我會同管理員講, "而家七點幾咁早, 我都有權活動的. 不過點都好, 我會盡量細聲d的了."[/quote]
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

子爵府

廚房仲應聲呀!除非我關窗啦!
上次我媽'雀''食送'(應該未夠8:00pm),佢又上來話!話唔准咁夜'雀'野喎!嘈喎! 好鬼煩!

catthinmom 寫道:
算啦,年近歲晚又時常都有機會見到.

若我是你,我會在廚檯上加"針板"再加布去dup. 其實,我通常都是這樣做的.
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

子爵府

我dup完張椅!吹咩!

佢真係叫管理員上來,不過佢一上來,我就話:宜家日頭,我唔需要佢教我幾點做咩!亦唔關佢事!之後關門!

我聽到管理員話我好串 :tongue:

禁止訪問

子爵府

我炆齋呀!
唉呀,我打唔到個'餸'字呀!

小香香 寫道:
咩著餸

係咪煮餸呀???????

別墅

嘩...佢要一粒聲都無..唔該佢搬去山卡啦住啦..
日頭日白dup野都唔得..
咁裝修又典丫..
佢咪要死 ?-(
:party: :mrgreen: :mrgreen:

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

其實我剛剛罵完佢(管理員),我仲有d驚!
好似好衰。(管理員都係夾係我地之間)

小京 寫道:
嘩...佢要一粒聲都無..唔該佢搬去山卡啦住啦..
日頭日白dup野都唔得..
咁裝修又典丫..
佢咪要死 ?-(

子爵府

即係張d肉整到好碎,用刀不停 雀。

你照字面讀啦。 :mrgreen:

小香香 寫道:
廚房仲應聲呀!除非我關窗啦!
上次我媽'雀''食送'(應該未夠8:00pm),佢又上來話!話唔准咁夜'雀'野喎!嘈喎! 好鬼煩!

咩叫雀野呀??????????????? 係咪煮野??

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

樓上的确有啲野蠻,dup几粒白果都唔得,個管理員重白痴,7:35都干涉,俾著我就唔理佢,關埋門継續dup,dup完再開門叫佢報警。
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

子爵府

我唔識打倉頡,所以用9方咪無呢個字囉。

唔該你呀!

小香香 寫道:
beverly

個餸仔----人戈卜廿大

子爵府

[quote]
emt1314 寫道:
樓上的确有

子爵府

笑鬼死我!
但報警後會點架?我真係有d驚!

emt1314 寫道:
樓上的确有啲野蠻,dup几粒白果都唔得,個管理員重白痴,7:35都干涉,俾著我就唔理佢,關埋門継續dup,dup完再開門叫佢報警。

複式洋房

都唔明,既然人地都有投訴,咁點解唔諗方法解決呢?之前已有網友提你買開殼器,點解你又搵借口話唔經常用而唔買呢?開殼器唔係好貴的,又唔阻地方.記住以和為貴,你新年仲要

珍珠宮

畀面勳章

你樓上又真係幾野蠻喎
白果就可以用開殼器, 肉餅可以用攪拌碎肉機
咁你年初二會唔會在家中斬雞, 陣間剛斬左雞頸, 樓下又唔准你斬, 你咪要食手撕雞

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

你應該叫佢打999 .. 同亞警察講白果發出燥音 .. :mrgreen:

禁止訪問

別墅

唔使驚喎..
報警..警察上黎都係了解件事..做調停..
你又唔係刑事..唔通拉你咩..

:party: :mrgreen: :mrgreen:

首頁
12345...13

尾頁

跳至