親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:大Pat鴨+發表於+13-10-26+09:54+我會

原帖由 agnes128 於 13-10-27 發表
如果去白濱要注意:白濱動物園向1月28、29、30休息,energyland28日休息!
唔該晒,好彩我26&27去啫!

del by bk

大宅

引用:Quote:原帖由+大Pat鴨+於+13-10-27+發表嘩.

原帖由 ada29 於 13-10-28 發表
六甲山滑雪場遠唔遠啊?
佢直頭係六甲山個度,應該唔難去,我見佢上到六甲山,有架巴士圍住上面既景點行走,而個滑雪場係和歌山cable car過六甲山個站隔離,去應該唔太難,只不過個度係人造雪,唔係真雪!

del by bk

大宅

清水寺周圍有幾十個車場,我在浪速區(通天閣果頭)過去40分鐘就到!
http://search.ipos-land.jp~~自駕set行程時,必定要用!

大宅

回覆 ada29 的帖子

清水寺周圍有幾十個車場,我在浪速區(通天閣果頭)過去40分鐘就到!
http://search.ipos-land.jp~~自駕set行程時,必定要用!

子爵府

ada29 發表於 13-10-28 07:46
我個女13歲,可以唔洗揍佢咁辛苦你去咁多日行程諗住點安排啊

...

我初頭不知六甲山有滑雪塲, 見到你地D行程先知 , 因上年新年同呀女去了北海道 ,佢對d 雪念念不忘,今次話了比佢知不會有雪玩 , 佢有d 失望 , 現在知有得玩, 雖然是人做雪 ,但一定又要加返這行程上去了, 我還未定實行程 , 想再參考多d 各位JM 行程先 ,係BK真的學到好多嘢 , 多謝大家

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 大Pat鴨 的帖子

如果唔自駕搭車去白濱, 會唔會好麻煩?

大宅

引用:Quote:ada29+發表於+13-10-28+07:46+我個女

原帖由 amandadog 於 13-10-28 發表
我初頭不知六甲山有滑雪塲, 見到你地D行程先知 , 因上年新年同呀女去了北海道 ,佢對d 雪念念不忘,今次話了 ...
唔好客氣,大家交流下啫,我都係係度學習緊咋

del by bk

大宅

引用:回覆+大Pat鴨+的帖子如果唔自駕搭車去白濱,

原帖由 CecilyHo 於 13-10-28 發表
回覆 大Pat鴨 的帖子

如果唔自駕搭車去白濱, 會唔會好麻煩?
其實搭JR都好方便,可以一到埗就落去,會慳番出咗大阪又落番白濱既時間,有其他jm就話可以係和歌山住一晚先落白濱又得,係大阪坐JR落去大約兩個半鐘到,係機場落就大約個幾兩個鐘,聽聞坐巴士都得!

cheng0079    發表於 13-11-13 09:28
del by bk

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+ada29+於+13-10-28+發表六甲

原帖由 大Pat鴨 於 13-10-28 發表
佢直頭係六甲山個度,應該唔難去,我見佢上到六甲山,有架巴士圍住上面既景點行走,而個滑雪場係和歌山cabl ...
我睇書唔見話有人造雪,反而夏天就話有,你買巴士卷上去,會唔會買pass啊?

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:清水寺周圍有幾十個車場,我在浪速區(通天閣

原帖由 agnes128 於 13-10-28 發表
http://search.ipos-land.jp~~自駕set行程 ...
咁近,不過過錦市場就年有機會冇位泊車

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:ada29+發表於+13-10-28+07:46+我個女

原帖由 amandadog 於 13-10-28 發表
我初頭不知六甲山有滑雪塲, 見到你地D行程先知 , 因上年新年同呀女去了北海道 ,佢對d 雪念念不忘,今次話了 ...
見到你話有人造雪我都心cc添北海道d雪多好多仲好浪漫既地方

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+CecilyHo+於+13-10-28+發表回

原帖由 大Pat鴨 於 13-10-28 發表
其實搭JR都好方便,可以一到埗就落去,會慳番出咗大阪又落番白濱既時間,有其他jm就話可以係和歌山住一晚先 ...
係,如果坐巴士,係5000円來回,坐車地點新大阪,難波,京都都可以,不過要預約買飛,但最抵應該係TWP 4day pass 7000円,你上JR網睇,west JR應該搵到

大宅

我都係計劃中呀... 2大加1B(2 YRS)
係樂天已BOOK酒店-HOTEL VISTA GRAND OSAKA , 23/FEB-28/FEB 6 DAYS

依家意梗邊間AIR LINE有PROMOTION , 你地訂左邊間AIR LINE 抵?
暫定會去奈良,USJ,大阪城,海遊館,神戶....

大宅

引用:Quote:原帖由+大Pat鴨+於+13-10-28+發表佢

原帖由 ada29 於 13-10-29 發表
我睇書唔見話有人造雪,反而夏天就話有,你買巴士卷上去,會唔會買pass啊?

...
上網同朋友講話係人造雪,不過有咪玩囉,反正六甲山酒店已經俾咗錢,一定要住既!

del by bk

男爵府

引用:我都係計劃中呀...+2大加1B(2+YRS)係樂天已

原帖由 deedee0129 於 13-10-29 發表
係樂天已BOOK酒店-HOTEL VISTA GRAND OSAKA , 23/FEB-28/FEB 6 DAYS
請問你bk幾$晚?

男爵府

回覆:計劃農曆新年前後去大阪既朋友,入嚟分享下行程呀!

農曆年大板會否落雪呢?如果落雪,自駕又好似好危險!煩惱中......

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:農曆年大板會否落雪呢?如果落雪,自駕又好

原帖由 akj 於 13-10-29 發表
農曆年大板會否落雪呢?如果落雪,自駕又好似好危險!煩惱中......
大阪應該冇雪落,京都可能有機會有少少,不過都係冇咩雪

大宅

引用:Quote:原帖由+amandadog+於+13-10-28+發表

原帖由 ada29 於 13-10-29 發表
見到你話有人造雪我都心cc添北海道d雪多好多仲好浪漫既地方

...
都係朋友話我知咋,同埋上網search下!

其實我都好掛住北海道,個次又1月尾去,d雪多到成呎厚,睇見都開心!

del by bk

大宅

引用:我都係計劃中呀...+2大加1B(2+YRS)係樂天已

原帖由 deedee0129 於 13-10-29 發表
我最後揀咗peach,貪佢平,同埋航班時間好,我中午12點幾機去,夜晚9點幾機返,玩足晒!

我原本去8日,零晨機飛既,不過睇多睇,早1 日中午機去竟然每人仲平多$100,帶住個女又唔使咁辛苦!

我都係住hotel vista grande osaka喎

del by bk

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+ada29+於+13-10-29+發表見到

原帖由 大Pat鴨 於 13-10-29 發表
都係朋友話我知咋,同埋上網search下!

其實我都好掛住北海道,個次又1月尾去,d雪多到成呎厚,睇見都開心! ...
唔該晒,我上網睇下先!上次你又係1月尾去北海道啊我都係近1月尾不過講下都就快2年每次諗起都勁回味

首頁

尾頁

跳至