夫婦情感

跳至

首頁
12345...13

尾頁

子爵府

Re: 你最想同99講既一句話

99:你捱左大半世,身體又唔好,老爺對你又唔好,自己放開D啦!唔好再比啊嫂呃你D$啦!自己嘆下好過啦!

複式洋房

99:你唔好講到成頭家好似得你付出喇,你又唔駛做,又有工人幫你做家務,我阿媽都仲要做呀!

洋房

:" 奶奶, 你個仔負佐我, 我幫你繼佐香燈, 可惜.....你睇唔到...睇唔到發生的一切."

子爵府

"阿巫 (佢都唔認我,我叫佢奶奶都唔聽啦), 究竟我做錯左0的乜?等我死得明白0的....."

老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

大宅

我極度非常極之超級勁憎恨你呀!你咁鐘意扮

禁止訪問

大宅

阿99唔該你放過我啦!你唔好成日叫我生仔好唔好啊!我已幫你生佐個男孫啦!而且養一個人仔.教一個人仔,唔係阿99你講得咁簡單,你唔好那你個年代來同我哋比較啦,什麼無錢都係咁養大的仔女。我正係知道我老公未同我結婚時,每個月都俾佐好多錢你甚至年尾雙糧都俾埋你,自己就所剩無幾了,我地買樓你無攞錢出來幫就算,連同你借錢你一時話的錢攞佐去做定期.一時又話買保險.買股票等等藉口,所以你一分錢都無幫過我們。我哋無錢你還叫我們生仔,阿99你個是否有問題!

別墅

我是一個有教養的人, 通常只有她講, 沒有我回敬的餘地. 怕她鐵咀雞, 到處說三道四, 搬弄是非. 放我在茶樓新聞頭條.

我不敢在她面前說這種說話, 但是忍無可忍, 時常在心中罵 "死八婆".

所以請容我不顧儀態, 借這裡發洩大叫 "死八婆, 早抖啦! 唔出聲, 或出少D 聲, 冇人會話你啞ga".

男爵府

大廚勳章

99:我唔係好想聽你同你個女之間ge爭拗,因為你地兩個都好無sense,兩個都好有問題,兩個都幫唔落

子爵府

我想同auntie講
1) 唔該唔好成日講 "我食鹽多過你地食米" 唔該你去接受下人d意見啦... 你講既野唔一定係岩架...
2) 唔該唔好成日嚕嚕梳梳... 我最憎人係我耳邊超過5分鐘係度"喃磨" 架...
3) 唔該你唔好成日話自己辛苦, 冇人養等等.. 你個仔唔係唔想養你, 首先係佢自己都唔搵得多 (你知架) 第二, 你太大洗啦, 又有card數 (我地唔幫得你幾多) 第三, 你先過50歲多d, 就話退休, 我老豆老過你咁多年都仲做緊呀!!!!
4) 你唔洗諗住我地搬出去會預你一間房呀! 我同你個仔講明, 如果搬的話, only可以兩個人架咋... 而你個仔亦都答應左我....

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

奶奶, 孝順父母係應該的, 你唔好響我面前再講如果個女俾錢佢阿媽會俾女婿閙, 好彩我媽咪有錢亦知我的情況, 反而我阿媽幫過我地借左首期俾我地幾年而一毫子都唔肯要利息, 你原全唔記得啦!

不過我都會一樣叫個老公孝順你, 請你唔好再話個女婿會閙, 我無比錢阿媽, 你個仔都無, 我聽你講d野時, 真係好想駁嘴, 好難頂!

重有, 你入醫院時, 你另一個仔來醫院探你, 在電梯埋, 話"真係唔想來埋衣d地方", 另一個仔又在別人面前叫你"個隻野", 你個孫因你今年過年唔煮年夜飯, 只係肯祝個爺爺身體健康, 連我老公出聲, 佢都唔肯講, 我見倒都唔舒服, 孝順父母真係應該架! 男同女都係一樣, 只要孝順有本心就得架啦!
施比受, 更有福

翡翠宮

99 I love you

男爵府

食屎狗

成日話病唔做野就早d抖,唔好又死去打麻雀

我冇欠你

唔駛你教我做人

好差煩呀,收聲啦,八婆

憎死你呀

冇出$$又多多野講,我用緊既全部都係自己$$

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

複式洋房

肥大無腦, 有腦就生晒草!!

大宅

毒婦唔好在你仔面前辦慈母!!!

複式洋房

人地亞媽(因為我都好少叫佢做99):

唔該慳d啦..!day day做戲..唔去考TVB!又成日扮慘扮可憐!淨係識四圍呃人錢唔還..!正pk..無人性..!我無欠過你嫁..你借我d錢10年都唔還仲炸唔知..頂呀!!又成日吹水講大話..唔怪得你唔夠40yrs就要用假牙啦..!
成日要扮闊太,但其實豆零都無..日日要沖大頭鬼..正人死cheap精!好心做多d善事..積下福啦..衰人

大宅

同我情況一樣=__=

不過我已經搬左~所以以後都唔想同佢講野
希望你都快d脫離地獄既生活啦~~

大宅

99,希望你身體健康.好想永遠都食到你煮既送~

大宅

99/62
你地勞碌左大半生,慳食慳用,為個仔付上一切;
雖然佢依家都未可以叫你地放心,但我見你地為左擔心我地,
而攪到成日都憂心忡忡,我真係好過意唔去;只希望在你地有生之年,可以攪好公司,好好報答你地,叫你地可以安心~
多謝你地

珍珠宮

多謝你, 99.

首頁
12345...13

尾頁

跳至