自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:今次真係 " 好既吾靈醜既靈 "

嘩...咪可以開拍金枝慾葉學校版
仲黑暗個宮廷,人仔細細就禁,大個仲得了

公爵府

好媽媽勳章

引用:咁有機心,睇黎係家長教喎 +

原帖由 細芝麻 於 13-11-11 發表
咁有機心,睇黎係家長教喎

珍珠宮

fionakong2008 發表於 13-11-11 20:40
而家有部分細路好恐怖,我女係正選,幾次有個後備女仔都借啲易想整傷我女腳踭,我女中過一次,之後我叫我女 ...

我仔都試過比同學整,企圖剝奪佢學校代表資格,自此我憎到果個細路同佢個亞媽死,正陰險小人!
我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

伯爵府

叫相熟同學或媽咪scan 要考個幾課俾你頂檔,有可能小朋友留左係學校唔記得帶啫

伯爵府

回覆:今次真係 \" 好既吾靈醜既靈 \"

點止九龍塘呀!間間學校都有!

伯爵府

叫相熟同學或媽咪scan 要考個幾課俾你頂檔,有可能小朋友留左係學校唔記得帶啫

伯爵府

妳地係咪睇得電視劇多得滯

伯爵府

BK Milk勳章

yyan 發表於 13-11-11 21:11
點止九龍塘呀!間間學校都有!

乜依家d學生有咁陰險架?

琥珀宮

回覆:katherine.k 的帖子

我唔相信因咁既原因去偷書,小朋友唔見書好common,可以係仔女大頭𧎚、同學大頭蝦、甚至係老師大頭蝦!我d小朋友都唔見過,有d搵得返有d搵唔到,大把小學家長有咁既經驗,我唔會陰謀論到唸到仔囡d同學仔咁差!

anju  Agreed!  發表於 13-11-12 01:53

伯爵府

引用:Quote:yyan+發表於+13-11-11+21:11+點止九

原帖由 MaiGao 於 13-11-11 發表
乜依家d學生有咁陰險架?
我好相信係父母教!好難想像一個小學生可以諗得出!我個女都比人整左好多次!阿Q精神!而且細個有呢D經驗,第曰百毒不侵!

伯爵府

BK Milk勳章

yyan 發表於 13-11-11 21:24
我好相信係父母教!好難想像一個小學生可以諗得出!我個女都比人整左好多次!阿Q精神!而且細個有呢D經驗, ...

我見我仔同d同學傻更更咁,從來無諗過會有小朋友特登咁做
真係大開眼界

大宅

唔係呀嘛,mud而家讀書咁複雜㗎,讀書唔係應該係最純真㗎咩

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:上次朋友同我講+,+d九龍塘學校d家長好黑暗+

原帖由 katherine.k 於 13-11-11 發表
上次朋友同我講 , d九龍塘學校d家長好黑暗 , 會在黎緊考試測驗前d學生會偷左同學既課本 , 等佢温吾到書 。 ...
攪錯呀。使唔使咁樣。。。。

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

會唔會係小朋友自己唔小心唔見咋, 咁細個就咁奸? 好驚喎
放下自在

男爵府

回覆:今次真係 \" 好既吾靈醜既靈 \"

搵個friend 底的同學借來影印先啦!同時間逐間書局搵有無得買。good luck!!!!

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

黑暗成咁!?

男爵府

引用:Quote:原帖由+Yo_teresa+於+13-11-11+發表

原帖由 fionakong2008 於 13-11-11 發表
我地以前嗰代,個個交個心出黎做朋友,而家好多小朋友都充滿機心
你講開我哋個年代,我聽過一個,唔知真定假或有冇作大,我只係聽返嚟:嗰個人其實係公司嘅人,好醒好出位,大我好多㗎喇。話說佢當年讀大學(外國),佢考試前主動借筆記畀某啲冇上堂嘅同學,但嗰份筆記係佢「特制」,錯嘅,佢自己有另一份,梗係高分啦。因為呢個人喺公司好多火頭,呢件事一有人講就好多人都信

greenpea    發表於 13-11-11 21:55

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

fionakong2008 發表於 13-11-11 20:40
而家有部分細路好恐怖,我女係正選,幾次有個後備女仔都借啲易想整傷我女腳踭,我女中過一次,之後我叫我女 ...
咁賤格!? 可能睇得時下劇集太多

侯爵府

引用:妳地係咪睇得電視劇多得滯

原帖由 agnesbee 於 13-11-11 發表
妳地係咪睇得電視劇多得滯
第一次整傷腳踝位,我女話佢專登,我唔信,仲鬧我女唔應該太多心。但第二次第三次....最近嗰次係我睇佢地練習時見到踩腳背

侯爵府

引用:Quote:fionakong2008+發表於+13-11-11+20:4

原帖由 greenpea 於 13-11-11 發表
咁賤格!? 可能睇得時下劇集太多
如果係中學生,我都可以理解,但小學生就太過份

首頁

尾頁

跳至