跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

Re: 生完及現在體重?

柔柔mami 寫道:
facial莫講話出去做, 連係屋企做都唔得閒, 我個樣同未有bb之前冇咩分別, 係皮膚差左同塊面闊左, 因為我肥晒係下身同埋個人橫左好多, 未有bb之前巳經好大隻啦! :-(, 所以我遮遮掩掩都呃得下人!

[quote]
virgobb 寫道:
我其實磅數都返返未生之前, 我阿媽見到我成日問我做咩咁瘦 (我都係成日問阿b做咩咁瘦.... 阿媽永遠覺得阿女瘦 !!!)

不過條腰仲有一條呔 !!!

但有好多野,做左阿媽愈來愈"放開懷抱", 好似個樣, 有好多時掛住 tum 阿b訓覺, 連 cream 都唔記得搽, 兩個月 ... 條眉變左黃小虎 .... 先去做一次 facial ... 就來變黃面婆 !

仲有,我都唔理自己醜樣, 我上 swimming course 照著 2 件頭 (因為唔得閒買 ...), 持住有d洋媽媽大家都係咁 "放開懷抱", 我就完全唔理個 coach 既感受.

不過我發現其實 lee 度有好多美女, 例如 柔柔 mami (not arguable !!!), jackie (hee hee, 我睇到 jackie 個 website), joyce, waikiki ... 大家不如攞張未生之前既相來睇下 !
[/quote]

我個鼻個D黑頭多到嚇鬼 :cry: 都無時間去做FACIAL :-(

大宅

頭先想係部pc 找番以前 d 相, 不過 make 完copy, delect o西 lu.

virgobb, 你真係比1月party 瘦左靚番呀 ! 就黎夏天, 真係要修下 . 前年的夏天, 仲成日去beach, 去布吉曬黑, 依家唔駛諗住. 唉 ! 快 d 搵番自己先. 我諗真係要運動, 跑步先得. 本想買部機係家run. 2 公婆食完飯, 點都run 下. 不過真係好貴, 又阻地. 最後都告吹.

係wor,報下料先 physical 有個promo 3百幾蚊, 每月有 2次美蓉(有減肥, facial) 只簽一年. 我考慮迫自己去一年, 你地有興趣留意下啦.
]My Melody[/url]

大宅

103磅? 好令人羨慕同懷念的一個磅數呀!

n年前曾經試過呢個磅數, 跟住就.......隨住年齡增長, 磅數都一齊同步增長, 冇少過!唉!!!!!!!!!!!!!!!!

Edith.C 寫道:
盈盈,

你每日走來走去, 應該會瘦得快, 生完 3個至7個月係瘦身黃金期. 你著束褲呀, 線條會靚 d.
我未有 bb 時 只得 96磅
臨生前有 136磅, 重左 40磅, bb 出世得 5.5磅
宜家103磅, 有個肚腩仔.

大宅

d人都傻傻地, 如果生完12朝就可以瘦返晒, 咁就一定係好辛苦同之前冇營養落過肚啦!

柔柔mami 寫道:
有d人係把口唔收架! 唔駛理佢地! 12朝我老公d親戚見到我, 竟然一個話"嘜你肥左咁多呀?" 另一個就即刻話"唔係肥呀! 大隻左之ma!" 我唯有話係呀! 佢地走左之後我就同我老公講, 佢地講野都唔用腦既, 生完12日梗係肥架啦! 佢地自己夠成個肚腩突左出黎! 你都唔係差好遠到終點, 努力呀!

[quote]
joycebaby06 寫道:
我想問下d肚紋係咪整唔走架啦, 莫講話而家著唔番以前d褲, 連低腰褲都唔夠膽著, 好慘:-(
我未有時115lbs, 就黎生就14xlbs(唔記得exactly係幾多), 而家都仲係俳佪係125lbs, 都唔知幾時先減得到, 我有個親戚, 仲衰到同我講, "吓, 你咁叫修左身嗱!不如一次過, 生多個先啦!" 個晚, 差d返屋企喊.

[quote]
祈兒 寫道:
我已經exactly同未生之前一樣 如果唔係果肚縐左 我真係想著bikini
[/quote][/quote]

水晶宮

好媽媽勳章

未生大仔時110左右
生完大仔120左右
生埋細女129左右...
一個湊兩個,又要買送煮飯,又要做家務,仲要餵人奶,但都瘦唔到... :-(
唔通我下半世就係咁 :-(
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

pat,

可能瘦得慢 d, 你o甘多運動, 一定會瘦番架.

我有d朋友, 本身瘦低, 生完真係同未生一樣羅.

我就不嬲都係好易肥, 未有時已超重. 但依家係超超超肥, 自己都頂唔順, 希望下次見面有驚喜比你地啦 ! 努力啦 !

patpat234 寫道:
未生大仔時110左右
生完大仔120左右
生埋細女129左右...
一個湊兩個,又要買送煮飯,又要做家務,仲要餵人奶,但都瘦唔到... :-(
唔通我下半世就係咁 :-(
]My Melody[/url]

大宅

未生大仔最多百二
生完大仔試過瘦到110
跟住彈左上去130
到二仔未生最多150
生完試過13幾
到小齊生前一個禮拜156
依家都係咁上下卦
十年黎磅數大起大落~又唔係食得多
我自己都冇眼睇 :-(

大宅

jackieanthonybaby 寫道:
你地就好啦, 我一D都無瘦過啊, 未有前 106, 依家13x !! :-( :-( 可能係全人奶關係 (或者無關係, 只係自己安慰自己) 我生完成日都好肚餓, 食極都唔飽. 仲大食過臨生前.
不過2星期前停左餵又好似唔識肚餓咁, 食少左好多, 希望好快可以係度報喜啦

餵人奶係會成日覺得肚餓同口渴, 之前聽過餵人奶會快修身, 一d 都感覺吾到. 我都係停左人奶之後出去走動多 d 先減得快. 產假個兩個月直情想自閉自己係屋企, 吾出街,係我倍月auntie 鼓勵我多 d 出街, 執番好自己, 佢話我吾會肥, 一定減到. 其實你地有無諗過原來自己吾係肥, 係水腫, 飲多 d 去水湯. 如果有時間去做通淋巴.

大宅

就咁睇同以前真係無咩分別, 因為我成日用D衫黎遮住最難攪嗰度…. 士啤呔同patpat Facial 我完全無時間理自己塊面, 你地講開我摸吓又真係”鞋”左同多左好多粒粒喎. 我老公仲成日話我而家淨係掛住2個仔唔理佢, 緊係啦, 衰d講句, 無左老公都仲得, 無左2個仔我就c比你睇. 阿仔萬歲.

柔柔mami 寫道:
facial莫講話出去做, 連係屋企做都唔得閒, 我個樣同未有bb之前冇咩分別, 係皮膚差左同塊面闊左, 因為我肥晒係下身同埋個人橫左好多, 未有bb之前巳經好大隻啦! :-(, 所以我遮遮掩掩都呃得下人!

[quote]
virgobb 寫道:
我其實磅數都返返未生之前, 我阿媽見到我成日問我做咩咁瘦 (我都係成日問阿b做咩咁瘦.... 阿媽永遠覺得阿女瘦 !!!)

不過條腰仲有一條呔 !!!

但有好多野,做左阿媽愈來愈"放開懷抱", 好似個樣, 有好多時掛住 tum 阿b訓覺, 連 cream 都唔記得搽, 兩個月 ... 條眉變左黃小虎 .... 先去做一次 facial ... 就來變黃面婆 !

仲有,我都唔理自己醜樣, 我上 swimming course 照著 2 件頭 (因為唔得閒買 ...), 持住有d洋媽媽大家都係咁 "放開懷抱", 我就完全唔理個 coach 既感受.

不過我發現其實 lee 度有好多美女, 例如 柔柔 mami (not arguable !!!), jackie (hee hee, 我睇到 jackie 個 website), joyce, waikiki ... 大家不如攞張未生之前既相來睇下 !
[/quote]

SPJB Family - Sammy/Penny/Jason/Boris
梓滔(Boris) - 2006年9月25日出世 - 6.6 磅
卓熙(Jason) - 2001年1月18日出世 - 5.5 磅
http://hk.myblog.yahoo.com
該用戶已被刪除

複式洋房

連相都post出來,你真係偉大!

禁止訪問

大宅

其實我睇過你大肚相 (sorry, 我好八卦), 係名符其實既靚媽 !!!
你要加油, 我都好想你變返以前咁靚
我都同意你會唔會其實係水腫,您記唔記得我地坐月時要戒水,只可飲炒米水/紅棗水, 就係要去水腫.

係呀,係呀, 我以前都覺得自己係美女架. 不過依家就......
:-( :-(

等我POST 我以前既相同依家既我比你地比較, 咁你地就唔會覺得自己肥架啦!
[img align=left][/img][img align=right][/img]
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

大宅

我生時重左 40磅, 不過都好輕型, d 人都以為我個 bb 係仔, 話我有腰, 但係 bb 出左世, 我覺得自己脹左好多, 有少少接受吾到, 成日著住 d 大件 T 恤. 仲有我生完個肚仲好似有左 7個月禁. 宜家 103磅, 以前既衫全部著得番.
我倍月幫我走之前, 整好一包一包湯料, 交帶我工人要加 d 咩落去煲, 所以我係 100日保身期都有湯水飲. 佢宜家都會幫我煲湯料, 呀 b 既開奶茶, 好似係我媽咪咁.
jackieanthonybaby, 我 13號會見到你, 我帶包湯料比你, 你去藥材鋪照執, 寫理比你加咩去煲, 有咩用啦.

大宅

我都唔識 有冇其他媽咪可以指教 ?

咁我可能真係水腫啊, 因為我坐月時唔知要戒水,只可飲炒米水/紅棗水! :-(
當時仲飲好多好多水啊! :-(
有咩方法去水腫呢?
該用戶已被刪除

大宅

哎呀, 我都唔知要戒水喎, 不過我未大肚時都成日水腫, 我自己都唔知, 後尾幫我做facial個姐姐仔同我講, 叫我試下做treatment, 做左幾次真後瘦左(主要係下半身)同唔會腳痛, 睇來真係要"的起心肝去做番d野先得(講係咁講, 又唔知等到幾時), 有無d食療可以去水腫呢?

virgobb 寫道:
我都唔識 有冇其他媽咪可以指教 ?

[quote]
咁我可能真係水腫啊, 因為我坐月時唔知要戒水,只可飲炒米水/紅棗水! :-(
當時仲飲好多好多水啊! :-(
有咩方法去水腫呢?
[/quote]

1 mon 10lbs 9oz

10wk4d 4.6cm                 2yr9mons 95cm
11wk5d 4.7cm
20wk6d 494g
29wk1d 1.48kg
37wk5d 2.97kg

大宅

我連頭髮都唔敢電, 因我本身係方面人, hehe

我就梗係話唔剪啦. 我覺得長頭髮感覺上會瘦D架!

[quote]
盈盈262 寫道:
未大肚果時,我身型同你一樣,十幾年都係咁樣身型,而家我都肥左1個碼,120幾磅,我d頭髮好長,都有得姐吓手臂/背隻作用,唔知剪唔剪好

1 mon 10lbs 9oz

10wk4d 4.6cm                 2yr9mons 95cm
11wk5d 4.7cm
20wk6d 494g
29wk1d 1.48kg
37wk5d 2.97kg

首頁

尾頁

跳至