嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:濕疹bb睇楊志強醫生係咪好好?

好貴

禁止訪問

別墅

可否pm楊醫生既資料俾我?謝謝

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 MC_BB 的帖子

請問你睇完 小朋友有無改善? 可分享下嗎?? 我囝囝3.5 yrs old 我地2公婆+工人 每晚輪流幫佢R和補濕 好多時都R到天光 (否則會成床血) 但七點又要起身返工 心力交瘁之餘 全屋人都成日病 晚晚有時抱住個仔喊 真係就來發神經了~~ 我地己試過中醫 內外都有 仲要試過差不多十幾種不同的CREAM 人地話好 我地都試 都係唔得..... 好心傷

子爵府

引用:回覆+MC_BB+的帖子請問你睇完+小朋友有無改

原帖由 woodstock723 於 14-03-17 發表

請問你睇完 小朋友有無改善? 可分享下嗎?? 我囝囝3.5 yrs old 我地2公婆+工人 每晚 ...
好可憐。我十分明白,你仔有用過藥嗎?控制唔到?

子爵府

回覆 MYSONPY 的帖子

多謝你關心 有用過藥 係政府醫生教1:1咁溝來用 但完全起唔到作用 唔知係咪方法用錯 之後試好多偏方 馬油 椰油 甘油 總之人地話好的油/CREAM又試..... 但都係晚晚痕 未試過唔喊醒的 (除非發燒大病食左藥)..... 有時真係好想"電暈"佢 等一家人可以有一晚安寧 (呻下姐 點捨得)

YAMAHALUK  我個2嵗,訓又係痕,通常食左魚會嚴重D,想同佢介,但完全唔食又怕唔夠營養  發表於 14-3-18 10:57

子爵府

引用:回覆+MYSONPY+的帖子多謝你關心+有用過藥+

原帖由 woodstock723 於 14-03-17 發表

多謝你關心 有用過藥 係政府醫生教1:1咁溝來用 但完全起唔到作用 唔知係咪方法用錯 ...
哦。咁你去睇楊醫生啦,我仔睇左一直都控制到,無喊醒。而且好快好靚仔。但我唔想一直用類固醇,所以不停試cream
楊醫生開一比十既藥會比政府藥靚好多。
但真係貴

我剛開左個濕疹交流post 你有興趣可去個邊,申下都好。我都比濕疹整到好暈

woodstock723  好呀..... 即去~~  發表於 14-3-17 17:09

子爵府

引用:Quote:bellabk+發表於+13-12-12+12:04+楊醫

原帖由 MC_BB 於 14-02-04 發表
我bb而家3個半月,佢d濕疹都好嚴重,加上成日摔眼和拎頭仔,攪到兩邊臉磨到衫致出水,我成晚無瞓去阻止佢 ...
你仔點丫?我仔眼無事啦,
唔用藥,只搽cream 我已好開心,雖然個身重要用。

我開左個濕疹交流post 有興趣去交流下

子爵府

我係用了3.5半時間 日日過呢種痛苦日子 我和老公和工人全訠瘦左5-10 LBS, 所以好明白你果種感受, 但又唔可以唔理佢 好心灰

別墅

回覆:MYSONPY 的帖子

你個post係邊到可以睇到?

大宅

尋日睇完用左佢d藥膏2次,呀b今日已經白滑番,希望可以keep住

不過楊醫生真係好用心去睇症,好詳細解釋點樣幫bb護理皮膚減低濕疹番發

別墅

引用:回覆+MC_BB+的帖子請問你睇完+小朋友有無改

請問你睇完 小朋友有無改善? 可分享下嗎?? 我囝囝3.5 yrs old 我地2公婆+工人 每晚 ...
我大約個多前睇了楊醫生,當時仔仔面面出水,全身都出疹,楊醫生好細心和有耐性,用了幾天藥,退了很多疹,穩定左,雖然間中仍會出,但即時用藥後會退,醫生話d藥很溫和,不用擔心。

大宅

回覆 笑嘻熹 的帖子

嘩,咁貴,晤覺有醫德~個病人有濕疹已好痛苦,趁火打劫, 失望!!!
我識個有中醫睇老人BB優先,診金幾十蚊,親眼見, 用心醫關心病人, 呢D 就係醫德~!

別墅

請問知唔知不是濕疹,是食物過敏有無得睇?

子爵府

引用:請問知唔知不是濕疹,是食物過敏有無得睇?

原帖由 EW^EW 於 14-08-13 發表
請問知唔知不是濕疹,是食物過敏有無得睇?
我覺得楊唔會理係咪食物敏感 只開藥搽。我仔睇左多次 都只是開藥

別墅

咁咪治標唔治本

別墅

回覆:0水 的帖子

下,楊醫生診金邊度係1300蚊呀,你會唔會記錯呀
同埋楊醫生唔會乜都開,只係針對性開藥
同埋佢係專科又唔係中醫,中醫診金幾10蚊就正常價

首頁

尾頁

跳至