懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

32W 調左頭, 醫生話如果35W都仲未調頭, 好大機會阿B唔夠空間調, 咁要有心理準備開刀喎

大宅

引用:32W+調左頭,+醫生話如果35W都仲未調頭,+好

原帖由 bubblescat 於 13-12-12 發表
32W 調左頭, 醫生話如果35W都仲未調頭, 好大機會阿B唔夠空間調, 咁要有心理準備開刀喎 ...
其實我個bb宜家6.6lb 都不是太大,估晤到原來係空間唔夠,星期一我要開刀喇,心情緊張中……忐忑中……

子爵府

畀面勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

回覆:sususum 的帖子

別太緊張,放鬆心情!無論順產定開刀只要呀b健康就可以喇~祝妳一切順利,呀b健健康康

大宅

引用:別太緊張,放鬆心情!無論順產定開刀只要呀

原帖由 numnumbb 於 13-12-14 發表
別太緊張,放鬆心情!無論順產定開刀只要呀b健康就可以喇~祝妳一切順利,呀b健健康康

...
多謝你嘅祝福,我會盡量放鬆

複式洋房

sususum 發表於 13-12-14 17:26
多謝你嘅祝福,我會盡量放鬆
開刀都好呀, 一切在預算之內, 我見我朋友岩岩開完刀兩個鐘就已經好精神咁玩緊FB
我順產仲等緊阿B出黎, 39W5D啦, 日日都擔心係咪穿水, 驚手忙腳亂咁入院, 仲要唔知要痛幾耐先生得出, 晚晚發夢都夢都自己生得... 真係等到頸都長...

男爵府

我34,但都吾確定系埋調左頭,因為阿b呢2星期打c egg系肚中間靠右位
上星期產檢姑娘就話調左。

大宅

回覆:sususum 的帖子

我28W5產檢,醫生同我講阿B已調頭

伯爵府

醒目開學勳章

35週5檢查,亞b已經調左頭

大宅

引用:Quote:sususum+發表於+13-12-14+17:26+多謝

原帖由 bubblescat 於 13-12-14 發表
開刀都好呀, 一切在預算之內, 我見我朋友岩岩開完刀兩個鐘就已經好精神咁玩緊FB
我順產仲等緊阿B出黎, 39W5 ...
我身邊好多人都話開刀勁痛,攪到我覺得好唔自在噤,得少數朋友同我講開刀好好,第二日都落到床,叫我唔好禁擔心,可能始終係第一胎,難免有啲緊張,你都差不多啦好快見到bb喇,大家一起努力

大宅

引用:35週5檢查,亞b已經調左頭

原帖由 KSY 於 13-12-14 發表
35週5檢查,亞b已經調左頭
你地啲BB真聽話,到時候就調左頭,我個BB唔知做咩事唔願調

大宅

引用:我34,但都吾確定系埋調左頭,因為阿b呢2星

原帖由 Loiswawa 於 13-12-14 發表
我34,但都吾確定系埋調左頭,因為阿b呢2星期打c egg系肚中間靠右位
上星期產檢姑娘就話調左。 ...
打c egg?? 噤得意嘅

男爵府

sususum 發表於 13-12-14 23:36
打c egg?? 噤得意嘅
系YA..她成日打的~~好似心跳甘.....
由26周度..已經成日FEEL到...

試過有日她係肚內轉圈....早上7點幾左下打...打打下轉右下...
到我出街中午時就右上..再轉左上...1日內轉左個大圈....

禁止訪問

回覆:幾多周調頭??

男爵府

引用:26週時掉過,不過前幾日我摸到佢掉返向上

原帖由 movinon 於 13-12-15 發表
26週時掉過,不過前幾日我摸到佢掉返向上
點摸架?

禁止訪問

回覆:cheers_iris 的帖子

禁止訪問

回覆:cheers_iris 的帖子

大宅

回覆:幾多周調頭??

34w,係我成日催bb 35w前調頭嘅!

大宅

引用:呢兩日同一位置又摸唔到啦,佢又郁左lu

原帖由 movinon 於 13-12-15 發表
呢兩日同一位置又摸唔到啦,佢又郁左lu
Bb仔成日郁來郁去,我星期一開左刀lu,原來bb臍帶打左兩個結,照超聲波時無發現,好在無事,平安度過。

大宅

sususum 發表於 13-12-19 06:03
Bb仔成日郁來郁去,我星期一開左刀lu,原來bb臍帶打左兩個結,照超聲波時無發現,好在無事,平安度過。:good ...
恭喜你,大小平安。我阿b都係唔調頭,由day1開始個頭仔都係同一方向...约了下星期聖誕後開刀。
你開刀後感覺好嗎?有冇諗過點坐月?

大宅

引用:Quote:sususum+發表於+13-12-19+06:03+Bb仔

原帖由 happyBirds 於 13-12-19 發表
恭喜你,大小平安。我阿b都係唔調頭,由day1開始個頭仔都係同一方向...约了下星期聖誕後開刀。
你開刀後感 ...
開刀感覺好好呀,過程一啲都唔緊張,無感覺,我半麻醉,24小時就可以落地自己行喇,當然,有傷囗,必定有少許痛啦,但接受到。坐月就無得補身住,唔可以食補品怕傷囗末好晒會流血,做完手術我飲炒米水,同一般普通湯水咋,有時間我就瞓床,灘下條腰骨,因為餵奶餵到手同腰都好累。呢排好凍,我比未生前著得多啲衫先夠暖,唔好俾自己冷親,食有營養食物。你仲有一星期咋喎,心情應該好奇待,祝你一切順利!

首頁

尾頁

跳至