自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

其實我覺得死左都好...死左佢地就知道hk冇晒福利會徹走..
我認同先死而後生...重新開始..可能會更好...

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

黃毓民、大舊、長毛、社民連、公民黨、黃子峰、學聯班大學生, 李卓X, 梁X忠.....呢D我都冇投佢票, 因為我覺得佢地唔係為香港人做野, 係為國內人, 為自己

有基本法時係潛伏期, 而家係爆發期, 急症, 吊緊鹽水

我又唔覺得係政府衰晒, 而家終審係用違反基本法黎判決, 至少今屆政府都叫做到少少野出黎, 反而係果班要有民選既議員, 終日攪事攪非, 唔係拉布就搬埋廁紙出黎講....

香港人要為自己既, 下次就真係揀清楚邊d人係真心幫香港人

ryan_mami  思路清晰!同意!  發表於 13-12-19 16:52

大宅

公爵府

好媽媽勳章

引用:再係咁落去,香港會無晒勞動階層。駛乜咁辛

原帖由 mclam 於 13-12-19 發表
再係咁落去,香港會無晒勞動階層。

駛乜咁辛苦去搵錢,留係屋企搏命生仔好過啦。
我鬧仔已經改口!

我成日話比佢知讀唔好書要瞓街、冇野食⋯⋯佢真係比我罰過拎住個碗出門口做乞衣

琴日鬧佢已經鬧唔出口

咁努力咁辛苦為咩?打個電話、填份表,就有錢有地方住、有得外遊⋯⋯仲幫你養埋仔、供書教學、世世代代

咩叫對自己負責任?

如果有責任嘅,就係負責養人地嘅人

子爵府

公爵府

其實係唔係真係要香港人切切實實咁爆一次極大規模既遊行佢地先知我地幾咁失望, 幾咁怨恨果班幫國內人, 新香港人既人呢?

就算去唔到遊行我都會著黑色衫支持, 做到幾多得幾多

公爵府

好媽媽勳章

引用:其實係唔係真係要香港人切切實實咁爆一次極

原帖由 Phoebe_snufkin 於 13-12-19 發表
其實係唔係真係要香港人切切實實咁爆一次極大規模既遊行佢地先知我地幾咁失望, 幾咁怨恨果班幫國內人, 新香 ...
其實我一直等緊為今次判決嘅遊行

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

大宅

引用:香港死在你們班香港人冷漠,從來沒有出來抗

原帖由 cityowl 於 13-12-19 發表
香港死在你們班香港人冷漠,
從來沒有出來抗爭保護這個土地,
連投票長期也是10多%,
講得好好!

伯爵府

cityowl 發表於 13-12-19 08:55
香港死在你們班香港人冷漠,
從來沒有出來抗爭保護這個土地,
連投票長期也是10多%,
真的有得被你選也只會選輸給對家,
敢於出來抗爭的人你們卻說他攪事,
活該
同意 x 10000000000000000

公爵府

siukei17 發表於 13-12-19 10:34
其實我一直等緊為今次判決嘅遊行

真係好嬲, 仲要尋晚新聞話有一個被拒絶幾次黎左香港5年既女人即刻又去申請綜緩, 個囡都8, 9歲, 點睇都可以抽到D時間做兼職賺多份錢, 你想做ftm唔通好多香港人唔想做? 成日用小朋友做借口, 又話要照顧佢地搵唔到野做, 其實咪又係最終想係度坐食, 食到我地香港人既山崩

lowrylover  個女人衣著光鮮, 我睇唔到佢有需要攞綜緩囉  發表於 13-12-19 12:10

公爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+cityowl+於+13-12-19+發表香

原帖由 bingbing0810 於 13-12-19 發表
講得好好!
請指出今次邊個「抗爭人士」出黎表示反對今次判決?

公爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:siukei17+發表於+13-12-19+10:34+其

原帖由 Phoebe_snufkin 於 13-12-19 發表
真係好嬲, 仲要尋晚新聞話有一個被拒絶幾次黎左香港5年既女人即刻又去申請綜緩, 個囡都8, 9歲, 點睇都可以 ...

禁止訪問

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:香港已「死」,大家認同嗎?

死了大半!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+mclam+於+13-12-19+發表再係

原帖由 siukei17 於 13-12-19 發表
我鬧仔已經改口!

我成日話比佢知讀唔好書要瞓街、冇野食⋯⋯佢真係比我罰過拎住個碗出門口做 ...
其實真係好氣餒,就算辛辛苦苦讀完大學,都未必搵到份養得起自己既工。

反而食阿公仲有屋住,有飯食!

我都唔知叫個女繼續努力讀書,定係乜都唔好做,累鬥累,齊齊食阿公!?

各位jm唔好插我,因為前者係夢想,後者係現實!

試周真係有幾多人可以做到唔駛向現實低頭?!

謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

早已死

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:香港已「死」,大家認同嗎?

HK got cancer... And it\'s slowly dying bit by bit

伯爵府

CKMUMMY 發表於 13-12-19 08:17
其實,而家香港已經死了!
我已經死心!
無奈,冇能力移民!

好有同感, 好心痛

首頁
12345...6

尾頁

跳至