美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

乜唔可以做通淋巴~
一定要打呢d野嫁咩??

男爵府

very unnatural and scary

伯爵府

原文章由 〝CHLOE〞 於 07-7-30 02:07 發表
乜唔可以做通淋巴~
一定要打呢d野嫁咩??

通淋巴可以清除廢物,加速新陳代謝,如果係水腫嗰頪通淋巴比較有效.打botex可以令肌肉細舊d.

通常小腿大舊係因為肌肉多,好難搞:-(

伯爵府

原文章由 hikiki 於 07-7-26 22:31 發表
我都好想知你做成點呀!!!

我上星期六去做第二次,都係嗰個醫生.今次唔係好痛,第二日我只係行得慢小小,都可以去街.今次又無腫,又無瘀,唔知係咪因為我著咗壓力襪(係嗰度買要$500,我無買,因我本身有防靜脈曲張襪,質地差不多).依家過咗個多星期,唔覺瘦咗.
我嗰日係嗰度都見到幾個好似我咁第二次做的人,有個話又係無效果,有個話瘦咗小小,不過都仲係好肥所以要做,佢哋話通常第二次做點都有d效果,因為個醫生會識得點做喎.

好希望今次真係瘦到啦!

伯爵府

BK Milk勳章

冇效有無得退$$架?
我諗除了打botox都沒其他辦法了

別墅

ppsfung,
好似在第二個topic都見過你喎!你隻腳點呀,上次做完你好似話瘀左好耐,希望你今次真係有效果啦!
等我下次做激光脫毛時又問下個醫生botox的情況先!我唔敢去美容院,一定被斬到一頸血!
:-P

別墅

仲有,打botox有冇副作用的呢?徐x暄係咪打botox打到面部肌肉僵硬?
:-P

伯爵府

原文章由 chanbdaddy 於 07-10-15 23:24 發表
仲有,打botox有冇副作用的呢?徐x暄係咪打botox打到面部肌肉僵硬?

我睇資料話botox係蛋白質,會比身體分解和排出體外,照講係無副作用.
就係因為我哋身體會分解,所以效果唔係永久囉.
botox原理係令連接肌肉的神經麻痺,而肌肉因此收縮(好似話肌肉係靠神經送養份先會發達)...面部肌肉僵硬應該係神經麻痺咗,所以控制唔可舊肌肉囉...我諗等藥力過咗就會無事.

伯爵府

原文章由 chanbdaddy 於 07-10-15 23:23 發表
ppsfung,
好似在第二個topic都見過你喎!你隻腳點呀,上次做完你好似話瘀左好耐,希望你今次真係有效果啦!
等我下次做激光脫毛時又問下個醫生botox的情況先!我唔敢去美容院,一定被斬到一頸血! ...

今次無瘀無腫又唔係好痛.唔知係咪因為著咗壓力襪呢!
有時早上見到隻腳好似瘦咗少少,我等多一陣再報告比你哋知啦.
我做呢隻技術只能減到內側肌肉,而我外側肌肉仲勁,所以我都知我唔會瘦到好多.

我就唔會打botex啦,以我的肌肉咁勁,一定要打好多先得,仲有聽講好似我呢d成日運動,鍾意行路的人效果一定不特久.

上綱睇到仲有另一種技術專減小腿外側肌肉(新過小腿內側呢隻),好似依家係韓國流行緊,香港應該仲未有.

民房

打botox瘦手臂及小腿?

原文章由 carmankm 於 07-5-18 12:47 發表
我見衣家有d纖體公司d廣告都有呢個service,價錢亦不是大貴,幾千蚊,但好似只可維持半年至一年, 唔知係咪真係好work?

可以比個地址我好嗎 ? 我都想打呀 .....

民房

打botox瘦手臂及小腿?

原文章由 mama1229 於 08-7-4 13:56 發表

可以比個地址我好嗎 ? 我都想打呀 .....

唔知有無好醫生介紹呢 ? 我都好想瘦小小.
THX .....

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

除了打botox,冇其他辦法瘦小腿架,但botox又不永久,好貴架,唔值

複式洋房

我今年裡面打左3樣..想分享下...

1.瘦面, 效果好好..我本身出世都係國字面, 大個衰食香口膠, 塊面好肥, 做左勁多treatment都唔得...我問過我家庭醫生先去打...醫生話好安全, 唯一唔好處就係只可以keep6個月, 我心諗, 大佬...做萬幾蚊facial都未必keep到幾個月啦...依家吉1,2下真係瘦到重想點? 今日係7月30, 真係瘦左好多...瓜子面

2. 眉心炆..我眼眉心中間有一咋炆, 型成川字, 果時睇過蘇x鋒話會好運濟...即刻又去買野茶, 做treatment, 做左幾個月...dd多都睇唔到改善, 放棄喇原本, 點知打面果日同個consultant傾開, 佢話可以打埋紋架, 只係千令蚊咋...即試啦, 咁底, 同一日打...我打完3日到就見到效, 因為打紋同打肌肉見效o既時間唔同...so far到今日...都重幾好..滿意呀

3.小腿, 我減小腿減左10年左右, 你地講o既我都試過呀...淋巴一星期通2次都無料到, 事關我係肌肉型, 好實...呢10年個人最瘦得95磅左右, 都唔想著短裙, 因為自己見到都想嘔...打左面之後, 老實講..真係有信心, 再問家庭醫生, 佢都話可以打...上星期6打...每隻小腿吉左10 令針啦...唔覺好痛, 今日第6日, 我工人姐姐話我隻腳睇落無咁肥...其實係舊肌無咁實, 鬆左....我真係超級開心...洗左錢最緊要有效, 當送比自己做生日禮物啦(btw..我星期6生日, 估唔到唔夠1星期就有dd效果), 幫我打個醫生話明最出效要1個月, 到時post相同各位sis 分享丫...

大宅

回覆 34# 煇煇媽媽 的文章

你可唔可以PM你DR. DETAL比我呀?

男爵府

Hi煇煇媽媽, May i know where did you do the botox & how much for all injections(i mean for lower-leg only)? pls pm me many many thx
原帖由 煇煇媽媽 於 09-7-30 09:57 發表

1.瘦面, 效果好好..我本身出世都係國字面, 大個衰食香口膠, 塊面好肥, 做左勁多treatment都唔得...我問過我家庭醫生先去打...醫生話好安全, 唯一唔好處就係只可以keep6個月, 我心諗 ...
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

大宅

原帖由 煇煇媽媽 於 09-7-30 09:57 發表

1.瘦面, 效果好好..我本身出世都係國字面, 大個衰食香口膠, 塊面好肥, 做左勁多treatment都唔得...我問過我家庭醫生先去打...醫生話好安全, 唯一唔好處就係只可以keep6個月, 我心諗 ...

你打幾$呀?係邊度打架?麻煩你pm我, 我情況同你差唔多

男爵府

我今日都打左, 每邊腳打左十針, 吾算好痛... 遲少少報料睇下work 吾work...

男爵府

期待....:)
原帖由 wilfredchan 於 09-8-14 01:34 發表
我今日都打左, 每邊腳打左十針, 吾算好痛... 遲少少報料睇下work 吾work...
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

複式洋房

我報告...打左重有2日左右就一個月喇, 我覺得效果幾滿意呀....隻小腿依家舊肌肉望落肯定有瘦左最少一半...好開心架...第1次幫襯美容院係有效果架咋....

有興趣sis...可以pm我比details你地....

首頁

尾頁

跳至