跳至

首頁

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

各位好嗎? 我女女下個月插班全日N1, 有dd 緊張tim!
我想問下我女女未成功介片, 校長叫著學習褲, 是huggies個d or 布質介片褲?
好似而家咁凍, 著校"縷"定自己外套 (如果自己外套, 要什麼顏色?)
仲有, 是不是要自己帶口水肩?
大家多多指教!

伯爵府

calling renren,
你今日有冇一齊去老人院呀?我好想知今日情況如何呀﹗不過甘老師應承拖實阿仔,我先放心比佢一齊去咋......

男爵府

原帖由 renren 於 09-12-5 15:29 發表
哈!我認到你喇.....wakakakaka....
你咪就係...就係...養左好多小動物既x生同x太囉

YESYESYES
你係..... 我認人好屎架, 唔好意思

男爵府

原帖由 kennistong 於 09-12-8 00:06 發表
masterunion
我對你有印象!

eeeeeeeeeee

子爵府

好媽媽勳章

anna,
老人院本來跟住去,但係果朝臨時有野做所以無跟去呀.
你放心啦,甘老師應承得你實拖實亞仔,佢好有交帶.
今日開party點解唔同亞仔著便服啫?有氣氛d嘛.

原帖由 annaanna 於 09-12-17 17:36 發表
calling renren,
你今日有冇一齊去老人院呀?我好想知今日情況如何呀﹗不過甘老師應承拖實阿仔,我先放心比佢一齊去咋......
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

子爵府

好媽媽勳章

哈哈哈哈.....唔話你知,你慢慢估啦,wahahahaha

原帖由 masterunion 於 09-12-18 09:18 發表

YESYESYES
你係..... 我認人好屎架, 唔好意思
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

子爵府

好媽媽勳章

唔使緊張,慢慢會適應.果時我仔都係未介片,著即棄學習褲,帶多幾條,一套衫預備替換(瀨濕左),老師好快同佢戒左片,自己控制到,呢樣我最開心
其實學校會調較溫度,冬天唔會好凍,夏天唔會好熱,所以你可以著校褸,番到學校著冬季校服+長袖底衫+藍色背心.因為太凍會開暖爐.所以唔使著太多衫.好似呢排開暖爐瞓晏覺,隻隻豬仔好好瞓呀.

原帖由 dorasky 於 09-12-17 10:22 發表
各位好嗎? 我女女下個月插班全日N1, 有dd 緊張tim!
我想問下我女女未成功介片, 校長叫著學習褲, 是huggies個d or 布質介片褲?
好似而家咁凍, 著校"縷"定自己外套 (如果自己外套, 要什麼顏色?)
仲有, 是不是要自己帶 ...

伯爵府

renren,
係我o既錯...... 唔係依家見到你個post,我都唔記得今日可以著便服.............
我.... 同阿仔.... 實在太愛件校服喇

原帖由 renren 於 09-12-21 12:29 發表
anna,
老人院本來跟住去,但係果朝臨時有野做所以無跟去呀.
你放心啦,甘老師應承得你實拖實亞仔,佢好有交帶.
今日開party點解唔同亞仔著便服啫?有氣氛d嘛.

...

子爵府

好媽媽勳章

anna,
真係俾你笑死左
上個禮拜做咩唔去生日會呀...咁近都唔黎

原帖由 annaanna 於 09-12-21 14:06 發表
renren,
係我o既錯...... 唔係依家見到你個post,我都唔記得今日可以著便服.............
我.... 同阿仔.... 實在太愛件校服喇

伯爵府

renren,
唔明,咩生日會?我完全唔知喎~
點解近呢?邊個開生日會呀?

原帖由 renren 於 09-12-21 14:35 發表
anna,
真係俾你笑死左
上個禮拜做咩唔去生日會呀...咁近都唔黎

子爵府

好媽媽勳章

anna,
吓,你無收請帖咩?同學仔13號响黃埔冒險鱷魚開party,無奶由噃,我聽邀請人話佢派晒俾咭同學仔去架,但果日唔係好多個同學仔出席

原帖由 annaanna 於 09-12-21 17:26 發表
renren,
唔明,咩生日會?我完全唔知喎~
點解近呢?邊個開生日會呀?

伯爵府

我冇收到請帖呀

其實d 老師係咪選擇性放請帖入書包o架mouth:

原帖由 renren 於 09-12-21 18:31 發表
anna,
吓,你無收請帖咩?同學仔13號响黃埔冒險鱷魚開party,無奶由噃,我聽邀請人話佢派晒俾咭同學仔去架,但果日唔係好多個同學仔出席

男爵府

大家最近咁靜呀??
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

男爵府

我有D K1/K2 GRADE的英文故事書, 有無人想要呀??
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

禁止訪問

伯爵府

K2一班有廿幾人,我個仔讀全日班,不過好似都有上午班﹗

原帖由 家寶媽咪 於 10-3-22 00:35 發表
請問有無K2家長,K1,K2一班幾人,有無分上下午班,同埋K1,K2的老師跟學生跟得貼,夠唔夠愛心,唔該,請指教

禁止訪問

別墅

有冇二手校服+書包?

我個仔仔今年8月入讀 N1, 但10月會轉校(搬屋). 要買新書包, 課本同校服.
請問有冇二手出讓?

禁止訪問

環保接龍勳章

禁止訪問

環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至