自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 +4熱血勳章

回覆 sesebaby 的帖子

攪錯呀!! 又係咁

大宅

回覆:買維他產品滿$50+$388 換gemini 面包機

攪左成個鍾都係希,不是一團團是否失敗了?

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Elmo_baby 發表於 13-5-18 16:54
攪左成個鍾都係希,不是一團團是否失敗了?
你整乜呀??
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

大宅

基本合桃麵包

子爵府

陪月勳章

引用:回覆+sslok+的帖子第二機:鬆軟提子包+

原帖由 sslok 於 13-05-16 發表
回覆 sslok 的帖子

第二機:鬆軟提子包
好靚呀, 白吐司睇唔到相, 見你哩個好鬆軟,用邊個mode? 我整左1basic 白吐司, 但外殼脆, 點解會咁既? 點可以好似你果d咁鬆軟?

別墅

請問有無人試過Gluten Free Mode 呢? 囡囡小麥敏感想買部自己整俾佢食。

大宅

回覆 pikupi 的帖子

我之前都係整親係硬皮,後來bk姐妹教:原來比預定時間早20分鐘,將麵包取出,就可以有軟皮麵包架啦

子爵府

陪月勳章

引用:回覆+pikupi+的帖子我之前都係整親係硬皮,

原帖由 sslok 於 13-05-21 發表

我之前都係整親係硬皮,後來bk姐妹教:原來比預定時間早20分鐘,將麵包取出,就 ...
我有爬文, 知要預早拎出黎, 所以都有早停機收包, 但晏左5分鐘,即只係早左15分鐘。今日用light 即制唔delay , 終於得左, 但水多左少少, 個包有d濕, 同我白痴, 開左機2分鐘先發現未落酵母, 整得到咁樣算係咁

男爵府

引用:+

原帖由 kalicarey 於 13-05-04 發表
可提供食譜+做法嗎

禁止訪問

引用:岩岩見團購出左部新係AKAI牌子搞到而家心大

禁止訪問

引用:買唔到,最後去BK+D人介紹過淘宝嗰部美的。

男爵府

sslok 發表於 13-5-21 22:37

我之前都係整親係硬皮,後來bk姐妹教:原來比預定時間早20分鐘,將麵包取出,就 ...

真係要試多幾次。

大宅

回覆 oldbean 的帖子

請問大家講緊係唔係yahoo 團購呢部呀
http://hk.deals.yahoo.com/hong-kong/category/electrical_appliance

大宅

sslok 發表於 13-5-16 15:46
回覆 sslok 的帖子

第二機:鬆軟提子包
你做的面包很靚!

請問是否用 Mode 1, 1.5 lb, Light?
高筋粉及牛奶跟食譜 或 自定份量?
因每次完成後, 面包只有3吋高 (用 Mode 1、5、11, 1.5 lb, Light)
高筋粉: 2 1/2 cup 及牛奶 1盒 236ml
Thz!

大宅

kalicarey 發表於 13-5-4 10:58
奶 200ml
糖 25g
鹽 5g

請問用 Mode 8 麵團, 可否製作完造型的面包,直接放回烤箱再焗?

男爵府

夏天玩到顛 BK Milk勳章

回覆 kalicarey 的帖子

你好,我買了維他包機。我整了一次,失敗了。。我想整普通的白麵。麻煩你可否指教,用咩材料,份量(2磅)及程序。。因仔仔心仔有事,唔想食咁多鹽,所以想自己整包比佢食。唔該。

男爵府

啱啱出爐的2磅阿華田麵包

男爵府

補相

男爵府

回覆:family3 的帖子

我都是上星期六攞番黎。今次係第二機。兩次都成功。質地好鬆軟。我只是跟足佢附的食譜,(一定要連放材料的先後次序要跟足。重有d奶同牛油酵毌要室溫)按5 按light就ok

首頁

尾頁

跳至