懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

你係唔係講果隻no rise 好似係禁串

原文章由 biancaho7 於 08-5-22 12:13 發表
我想問下有無第2任既媽媽之前用過美國爽潔呀?
好唔好用呢?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 royalbb 於 08-5-21 15:06 發表

係呀,一有左就係咁食,頭3個月肥得最快呀
咁姑娘有無話咩事呀?

我頭三個月無肥過..好似仲廋左AHAHA..

侯爵府

原文章由 royalbb 於 08-5-21 15:07 發表

我覺呀
所以...都係麻麻地
不過點都要飲

我昨晚又飲完一碗.. 我諗下星期開始都係一次白蓮蘇+一次腐X糖水..

侯爵府

原文章由 janjan28 於 08-5-21 18:19 發表
你就好啦...而家無痛...我真係唔知可以點做先唔痛呀...已經做左產前對條腰好既運動...但好似完全無用咁....
我都想佢過幾日就唔痛呀....

係咪訓覺成式問題呢.. 我早兩日右邊痛..跟住背痛..昨日左邊痛.. 今日無野痛 AHAHAA..

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 jlac 於 08-5-22 14:43 發表
你係唔係講果隻no rise 好似係禁串

係呀係呀
妳有用過嗎???

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 latinrabbit 於 08-5-22 14:18 發表

我32wk, 雖然只重左12lbs, 但都腰酸背痛, 連肋骨都痛, 食飯時屈向前心口又痛. 食食下要攤係梳化休息!

嘩.... 32 周先重12磅咋
妳就好啦!!

禁止訪問

大宅

各位姊妹好呀!!!!
好耐冇响呢樹留言啦, 不過, 我有keep 住留意你地既近況架!!!
我今日去咗瑪嘉烈睇醫生lu, 醫生話我個case胎盤前置算嚴重,
要入院待產, 因為驚會隨時出血,
佢話要出血之前冇咩先兆架,
有啲人瞓瞓下覺, 一醒番, 先會發現自己流咗一灘血.....
好恐怖呀.......
所以我要下星期三入院呀..... 嗚嗚嗚......
如果一直冇出血, 就要38週開刀.....
計計下, 咁即係要住一個月呀.......
住院實悶悶悶悶死.......:;pppp:
宜家响屋企唞, 仲可以睇下報紙, 睇下書, 上下網, 畫下畫.....
總算係自在啲......
住院就真係冇嘢好做, 一係睇書, 一係睇電視,
又冇得叫我鐘意既kfc, pizza hut 外賣.......
直頭係冇自由, 失自由......
諗起都有啲唔開心.......
唉, 不過為咗bb, 實在冇辦法.....
只希望呢段日子快啲過去就好啦......
你地要繼續努力啦,
希望你地同bb 都健康平安, bb 肥肥白白, 食得瞓得, 精靈可愛, 媽咪就愈來愈索, 靚過未生果陣啦!!!!

珍珠宮

原文章由 vvcc 於 08-5-22 15:40 發表
各位姊妹好呀!!!!
好耐冇响呢樹留言啦, 不過, 我有keep 住留意你地既近況架!!!
我今日去咗瑪嘉烈睇醫生lu, 醫生話我個case胎盤前置算嚴重,
有 ...

噢.... 唔緊要啦
妳咪當係醫院安胎
仲好啦, 有咩事都第1時間有專業人士係身邊
悶就會係悶d架喇
唯有睇下雜誌, 報紙, 傾下電話解悶啦
祝妳同bb 都一切順順利利呀!

侯爵府

畀面勳章

原文章由 royalbb 於 08-5-22 10:34 發表

咁你要注意吓飲食喇,小心為上,唔知生完痔瘡會唔會無左呢?!定係會仲痛呢?!

我見有d媽咪話順產時要出力生BB出黎,成粒瘡瘡勞左出黎,要痛幾日先至消腫啦,到時最好帶埋水泡去墊住坐,唔使整痛粒瘡瘡同個會陰傷口啦~~好驚到時粒瘡瘡又會再嚴重d啦~~

禁止訪問

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

各位姊妹好呀!!!!
有 ...

尋日諗起妳好耐無留言,仲諗緊會唔會已經入左院生得啦~~
既然醫生都話留係醫院安全d,悶都無辦法啦~~起碼唔係去到出哂血先慌忙趕入院啦,有時如果出血唔知,流得太多血,對妳同BB都唔好啦~~
唔好諗咁多啦~~入院等到B女夠38週就開刀啦~~都仲有唔夠5個星期者,時間好快過架啦~~加油~~
我BB同妳BB同一日預產期架,如果我都早兩星期生,我地可能就會差唔多時間一齊升級做媽媽啦~~我都係返多兩個星期左右工就開始放ML啦,希望唔會太辛苦啦~~

侯爵府

畀面勳章

原文章由 royalbb 於 08-5-22 16:04 發表

嘩...真係會咁嚴重架?! 諗起都怕怕呀,一定要記得帶水泡去坐,唔係...情況真係想像唔到

我仲未買水泡啦,諗緊使唔使咁誇張,老公就話依家都已經無端端流血,到時咁用力生BB,肯定會嚴重過依家,梗係買定帶去醫院安全D喎~~最多用唔著就留俾BB大過d去學游水時用喎~~

複式洋房

嘩要係e院一個月時間真係好長喎! 不過都係為左bb都要啦! 咁你唯有當自己早d坐月啦! 咁你屋企d bb野準備/洗好哂未呀? 如果係e院悶可以上網, 打機, 睇報紙, 同院友chat 下...etc. 其實都唔會好悶呀?

各位姊妹好呀!!!!
有 ...

大宅

用過呀
洗頭帽都ok好用, 洗完可以維持3日先再洗, 平時我要日日洗, 坐月時用呢個牌子洗頭帽, 12朝後先真正用薑水洗頭.不過都幾貴

免過水沖涼都用過, 都幾好用, 不過今次我唔會買喇, 我會用我個仔用既chicco 都係唔使過水, 仲香過用 no rinse

原文章由 biancaho7 於 08-5-22 14:59 發表

係呀係呀
妳有用過嗎???

大宅

係呀生既時候粒瘡瘡會出埋黎, 真係痛死,
其實醫院有得借水泡, 不過唔多, 最好自己帶定啦

原文章由 skylydorothy 於 08-5-22 15:59 發表

我見有d媽咪話順產時要出力生BB出黎,成粒瘡瘡勞左出黎,要痛幾日先至消腫啦,到時最好帶埋水泡去墊住坐,唔使整痛粒瘡瘡同個會陰傷口啦~~好驚到時粒瘡瘡又會再嚴重d啦~~ ...

珍珠宮

原文章由 skylydorothy 於 08-5-22 15:59 發表

我見有d媽咪話順產時要出力生BB出黎,成粒瘡瘡勞左出黎,要痛幾日先至消腫啦,到時最好帶埋水泡去墊住坐,唔使整痛粒瘡瘡同個會陰傷口啦~~好驚到時粒瘡瘡又會再嚴重d啦~~ ...

touch wood... 我而家無治瘡
但都好驚到生果時用力 bee 左出黎呀

珍珠宮

原文章由 jlac 於 08-5-22 16:23 發表
用過呀
洗頭帽都ok好用, 洗完可以維持3日先再洗, 平時我要日日洗, 坐月時用呢個牌子洗頭帽, 12朝後先真正用薑水洗頭.不過都幾貴

免過水沖涼都用過, 都幾好用, 不過今次我唔會買喇, 我會用我個仔用既chicco 都係唔使 ...

洗頭帽係點用架?
因為我係習慣日日洗頭
生果時係夏天
我驚我頂唔順呀!

複式洋房

都係買定好! 你老公講得岩呀! 到時可能會更加嚴重. 我都會買定水泡, 因為我宜家粒痔瘡幾日都唔好, 唔知幾時至好番? 仲有5個星期至生, 唔知仲會唔會惡化呢?

原文章由 skylydorothy 於 08-5-22 16:12 發表

我仲未買水泡啦,諗緊使唔使咁誇張,老公就話依家都已經無端端流血,到時咁用力生BB,肯定會嚴重過依家,梗係買定帶去醫院安全D喎~~最多用唔著就留俾BB大過d去學游水時用喎~~ ...

首頁

尾頁

跳至