影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

男爵府

美好大世界2017勳章 熱血勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

除最後2集有少少拖, 基本上每集都唔悶, 有齊 好睇

男爵府

引用:Quote:原帖由 happyapple 於 14-06-21 發表

原帖由 cocok 於 14-06-21 發表
Sweet就唔會激,我鍾意sweet, 蜻蜓點水都可以sweet, sweet係氣氛同感覺,我個人覺得主君同太陽的kiss正過星 ...
係紅地毯星星個幕好纏綿

:wave:

大宅

引用:Quote:原帖由+happyapple+於+14-06-21+發表

Sweet就唔會激,我鍾意sweet, 蜻蜓點水都可以sweet, sweet係氣氛同感覺,我個人覺得主君同太陽的kiss正過星 ...
我鍾意單手抱防空洞同係公園捉住隻手聽心跳個度,睇到我心撲通撲通,以為表白

男爵府

美好大世界2017勳章 熱血勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

happyapple 發表於 14-6-21 21:39
係紅地毯星星個幕好纏綿
嗰場拍得繾綣纏綿, 盪氣迴腸

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 cocok 於 14-06-21 發表Sweet

原帖由 happyapple 於 14-06-21 發表
係紅地毯星星個幕好纏綿
我反而鍾意15秒之吻同雪地之吻

cattz288  yeah~~睇幾多次都咁心動~~  發表於 14-6-22 23:07

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 cocok 於 14-06-21 發表Sweet

原帖由 Icsy0613 於 14-06-21 發表
我鍾意單手抱防空洞同係公園捉住隻手聽心跳個度,睇到我心撲通撲通,以為表白

...
我鍾意防空洞單手擁抱、拖手訓、主君見太陽訓左想吻佢同結局天台之吻

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:Quote:原帖由 happyapple 於 14-06-21 發表

我反而鍾意15秒之吻同雪地之吻
仲有都教授喺拍戲場地揾千頌伊,跟住令千頌伊飛身去佢度然後

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 Icsy0613 於 14-06-21 發表

...
我覺得佢話摸面,摸心口都係會令人誤會,拖圊都還可以果度,主君已經鍾意左佢了

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 cocok 於 14-06-21 發表我反

原帖由 birdy09 於 14-06-21 發表
仲有都教授喺拍戲場地揾千頌伊,跟住令千頌伊飛身去佢度然後
我唔記得呢幕,我鍾意都敏俊瞬間轉移,單手截停架車果幕,好型! 好了,星星到此為止,我地講返主君吧

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 Icsy0613 於 14-06-21 發表我

原帖由 birdy09 於 14-06-22 發表
我覺得佢話摸面,摸心口都係會令人誤會,拖圊都還可以果度,主君已經鍾意左佢了

...
果度都幾正,其實防空洞果時已鍾意太陽啦,專登去搵佢又攬佢, 如果唔鍾意根本無必要去搵佢

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 birdy09 於 14-06-21 發表仲

原帖由 cocok 於 14-06-22 發表
我唔記得呢幕,我鍾意都敏俊瞬間轉移,單手截停架車果幕,好型! 好了,星星到此為止,我地講返主 ...
你記唔記得有一幕主君去太陽辦公室揾佢,咁啱見佢瞓左覺,跟住佢喺空氣幫太陽趕鬼,叫佢地唔好嘈住佢瞓

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 cocok 於 14-06-22 發表我唔

你記唔記得有一幕主君去太陽辦公室揾佢,咁啱見佢瞓左覺,跟住佢喺空氣幫太陽趕鬼,叫佢地唔好嘈住佢瞓 :heheh ...
記得,好冧

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 cocok 於 14-06-22 發表我唔

你記唔記得有一幕主君去太陽辦公室揾佢,咁啱見佢瞓左覺,跟住佢喺空氣幫太陽趕鬼,叫佢地唔好嘈住佢瞓 :heheh ...
記得,好冧 仲有開會時行埋去搭太陽膊頭果幕,超冧 呢幕把我融化

男爵府

happyapple 發表於 14-6-21 20:13
原來係咁,唔怪尾兩集節奏慢了,係咪好多韓劇收得都拖多一、兩集,好似星星咁?

套劇幾多集其實係電視台決定。而當中決定好多時係要配合下一套劇時間~~~好似"主君"停播過~~咁之後D劇既開播日,又推遲左….

男爵府

Icsy0613 發表於 14-6-21 20:34
我買左OST

D 配樂好好聽,歌就最鍾意讓人瘋狂,之後先touch love
買埋OST添呀~~~你中毒又真係幾深bor~~哈哈~~~呢套劇D OST真係好正~~一聽到個腦就會出現返一幕幕好sweet既畫面~~

子爵府

最鐘意個幕係:

鋼琴家死鬼老婆上咗太陽身,主君錫啖趕走佢,暈咁滯。個人覺得:孔孝真呢幕是全劇最靚,見番佢係模特兒出身的型格,又carry 得條裙好好,有無留意,女鬼着同一條裙時,要打底,孔孝真唔洗,大露背非常得

雖然係kiss, 但主君的表情好複雜,又心痛又疑惑,佢終於知自己的心意,但又好抗拒,迷惘的表情,蘇大叔表達得好好

大結局,主君好心急等太陽電話,有冇留意主君手機鈴聲是Phantom?

睇幽靈時成日聽到,我覺得係故意啲

chisinmimi  我都係最愛呢幕  發表於 14-6-22 16:49

大宅

回覆:主君的太陽

呢套戲之前開過黎睇覺得好恐怖,睇咗小小無再睇,見你地係咁講話好睇再開黎睇,初頭有啲驚,但睇睇下啲鬼又好搞笑,我睇咗4集會再追,蘇志夑好型。

翡翠宮

完全不能自扙,吾好講自拔,“他拔“都無用

吾明佢點會做章子怡套爛戲

琥珀宮

畀面勳章

引用:最鐘意個幕係:鋼琴家死鬼老婆上咗太陽身,主

原帖由 MC1128 於 14-06-22 發表
最鐘意個幕係:
你講得好好,完全同意! 蘇大叔演到果種複雜的感情出來,又擔心太陽又嬲上佢身隻鬼等等,最後果集佢等電話好正,我有留意個鈴聲,我仲話原來佢用呢隻鈴聲,原來同幽靈有關(我未睇幽靈),哈哈~

子爵府

cocok 發表於 14-6-22 18:11
你講得好好,完全同意! 蘇大叔演到果種複雜的感情出來,又擔心太陽又嬲上佢身隻鬼等等,最後果集佢等電話好 ...

好多情節舖排好有心思

主君上太陽間天台屋,見男二的啤酒放喺雪櫃,呷晒醋,下次自己拎成pack嚟霸位,好笑!呢個情節到主君失憶時發揮作用,好有趣

另外,主君為咗睇男二sent俾太陽的短信,收買兩個細路,後來細路去kingdom攞玩具,又喚起失憶主君的記憶, 合情合理,編劇真係正到!

首頁

尾頁

跳至