影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+oolongpig+於+15-11-27+發表

原帖由 babybabywanted 於 15-11-28 發表
Ah.... 你咁講住又係有印像佢地之前係住係governor 個度,不過我記得只係有大概四個人....其他人我仲未有頭 ...
Governor 嗰度破咗,rick佢地就接咗其他願意加入佢地既人去監獄啦
快啲追啦

大宅

回覆:The walking dead S6 劇透討論

mid season final咁就完左,又吊住人胃口.,
我想知mayor最後夠唔夠子彈自殺.

大宅

引用:mid+season+final咁就完左,又吊住人胃口.

原帖由 MrsGemmaR 於 15-11-30 發表
mid season final咁就完左,又吊住人胃口.,
我想知mayor最後夠唔夠子彈自殺.
我只想講morgan真係累死人死都要攬隻狼,宜家又俾佢累多個人denise , 希望carol無事

我都驚deanna無子彈自殺,記得之前唔知邊度見佢個喪屍look...she deserves better,唔應該變成walker

大宅

Daryl, shasa and abraham首遇negan

http://youtu.be/b-MJp6tCKFQ

子爵府

oolongpig 發表於 15-11-27 13:24
合照
樓主D相好正喎, 大開眼界!

oolongpig    發表於 15-12-1 08:21
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

大宅

引用:Quote:原帖由 MrsGemmaR 於 15-11-30 發表m

原帖由 oolongpig 於 15-11-30 發表
我只想講morgan真係累死人死都要攬隻狼,宜家又俾佢累多個人denise , 希望carol無事
...
系喎...好人就唔會簡去做 wolf喇 Morgan
我覺得denise出到去死硬,隻狼會推佢去啲walker到...之後隻狼逃走

踩玻璃朋友    發表於 15-12-1 14:12

大宅

引用:Quote:原帖由 MrsGemmaR 於 15-11-30 發表m

原帖由 oolongpig 於 15-11-30 發表
...
我覺得denise出到去死硬,隻狼會推佢去啲walker到...之後隻狼逃走

大宅

引用:Quote:原帖由+oolongpig+於+15-11-30+發表

原帖由 MrsGemmaR 於 15-12-01 發表
我覺得denise出到去死硬,隻狼會推佢去啲walker ...
係囉,我都咁諗,出面咁多walkers, 唔通帶住個人殺出去咩,以佢地咁無人性,都係推一個俾佢地食再趁空隙逃走架啦
Morgan繼差啲累死rick後,再累死多一個人。佢真係有無病架⋯為咗個兇殘成性既人去傷害自己友,人地又唔係同佢有親

大宅

嗰個sam睇怕都唔命長⋯危急關頭係咁叫mom, 仲以為今集會死,佢可能有心理病,創傷後遺症之類,好似之前殺咗細妹嗰個女仔咁。佢阿哥又係累街坊,搞到連間屋都失守

子爵府

oolongpig 發表於 15-12-1 08:30
嗰個sam睇怕都唔命長⋯危急關頭係咁叫mom, 仲以為今集會死,佢可能有心理病,創傷後遺症之類,好似之前殺咗 ...
我都諗起呢個女仔! 都係嚇到傻左好慘.
最慘漫畫版到都講埋因為佢係咁叫所以比屍咬死, 仲連累佢阿媽!

怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

大宅

引用:Quote:oolongpig+發表於+15-12-1+08:30+嗰

原帖由 踩玻璃朋友 於 15-12-01 發表
我都諗起呢個女仔! 都係嚇到傻左好慘.
最慘漫畫版到都講埋因為佢係咁叫所以比屍咬死, 仲連累佢阿媽!
漫畫版咁慘架?但電視版都好悲哀

子爵府

oolongpig 發表於 15-12-1 14:55
漫畫版咁慘架?但電視版都好悲哀
仲慘都有, CARL隻眼比亂槍射中左, 不過TV唔知會唔會照拍

大宅

引用:Quote:oolongpig+發表於+15-12-1+14:55+漫

仲慘都有, CARL隻眼比亂槍射中左, 不過TV唔知會唔會照拍
聽聞係呢度扮walker時射盲,唔知係唔係呢

大宅

引用:Quote:oolongpig+發表於+15-12-1+14:55+漫

仲有,maggie情況都好危下,雖然係高台,但搖兩搖唔知會唔會冧,同埋佢咁郁動法,個bb我一直好擔心呢樣😅😅

子爵府

oolongpig 發表於 15-12-1 15:10
聽聞係呢度扮walker時射盲,唔知係唔係呢
係, 比人(個名我唔記得左)亂槍射到無左隻眼,
佢老豆即刻抱去比DENISE(但TV版DENISE又比WOLVE個人挾持住喎)

子爵府

oolongpig 發表於 15-12-1 15:12
仲有,maggie情況都好危下,雖然係高台,但搖兩搖唔知會唔會冧,同埋佢咁郁動法,個bb我一直好擔心 ...
係呀, 未做呢集之前, 有人話呢集會死一個重要角色,
加埋人地話唔會同時間有兩個BB出現,
咁D人就估可能係MAGGIE,
沉日佢走佬時咁危危乎,
我都以為佢會死, 好彩又冇事.

大宅

引用:Quote:oolongpig+發表於+15-12-1+15:10+聽

係, 比人(個名我唔記得左)亂槍射到無左隻眼,
佢老豆即刻抱去比DENISE(但TV版DENISE又比WOLVE個人挾持住喎)
...
可能唔駛盲

大宅

引用:Quote:oolongpig+發表於+15-12-1+15:12+仲

係呀, 未做呢集之前, 有人話呢集會死一個重要角色,
加埋人地話唔會同時間有兩個BB出現,
咁D人就估可能係MAG ...
真係逃得幾驚險⋯希望佢老公及時救到佢

子爵府

oolongpig 發表於 15-12-1 16:23
可能唔駛盲
希望啦, 話盲但其實都有忽面額係無左,
漫畫度佢個樣.

子爵府

oolongpig 發表於 15-12-1 16:25
真係逃得幾驚險⋯希望佢老公及時救到佢
佢老公係爬樹見到佢勒, 應該好快救到佢

首頁

尾頁

跳至