自由講場

跳至

首頁

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Charlotte_mom 發表於 19-8-3 12:31
今朝無行錯門口,終於食到敏華(以前文華)
炒蛋好正

原來你都係粉絲呀

未有疫症時我同c6 都會晨早去食架,晨早先唔洗排隊

我最愛邪惡菠蘿油,炒滑蛋配奶茶

珊瑚宮

pomanlife 發表於 20-3-6 23:33
唔係糖醋麵同埋個有糯米係入面既炸豬腸咩?

我講緊食蠔餅,點解走條豬腸出嚟

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

bing-jing 發表於 20-3-6 23:43
我講緊食蠔餅,點解走條豬腸出嚟

條豬腸係咪出名

珊瑚宮

pomanlife 發表於 20-3-6 23:44
條豬腸係咪出名

唔曉呀,我多數二人前,冇本事叫豬腸

珊瑚宮

bing-jing 發表於 20-3-6 23:45
唔曉呀,我多數二人前,冇本事叫豬腸

糖醋餅都好想食

珊瑚宮

pomanlife 發表於 20-3-6 23:38
原來你都係粉絲呀

未有疫症時我同c6 都會晨早去食架,晨早先唔洗排隊

呢個角度,好似個口含住塊牛油咁

彩鑽殿

bing-jing 發表於 20-3-6 23:47
呢個角度,好似個口含住塊牛油咁

咁都比你發現

彩鑽殿

呢間手工意粉配橙茶刀巧正

伯爵府

鴨巴甸街 Pici,手工意粉好食又唔貴。

最近試左pmq間Louise都好味。黃油雞好食,不過價錢唔算實惠

男爵府

西環 潮州人

水晶宮

莫失莫忘 發表於 20-3-7 00:52

最近試左pmq間Louise都好味。黃油雞好食,不過價錢唔算實惠

Louise食過,整體感覺幾好,最驚喜係個sourdough,但可以自己去灣仔買

子爵府

bopui0607 發表於 19-8-3 13:42
天后-滾得棧 (打邊爐)
西營盤-皇府串燒
銅鑼灣-渝酸辣粉
銅鑼灣 -漁獲浜燒
西灣河-馬姐
北角/筲箕灣-阿一豬扒
灣仔-川亭
灣仔-巴蜀軒

中環-brunch club
銅鑼灣-江仔記

請問馬姐有什麼好食的? THX

子爵府

莫失莫忘 發表於 20-3-7 00:52

Pici大约咩價錢?

珍珠宮

畀面勳章

雲牛 發表於 19-7-15 00:40
東大街'呂仔記'燒賣

呢個真係冇得輸,超好味

伯爵府

思澄爸爸 發表於 20-3-7 02:13
Pici大约咩價錢?

從openrice借的圖俾你參考下

伯爵府

ash_yehyeh 發表於 20-3-7 01:05
Louise食過,整體感覺幾好,最驚喜係個sourdough,但可以自己去灣仔買
...

Sourdough我地都食左兩盤。如果你鐘意Louise 可以試下Belon 同 Le petit maison,氣氛差唔多,食物都好味。

子爵府

莫失莫忘 發表於 20-3-7 07:48
從openrice借的圖俾你參考下

Thanks

首頁

尾頁

跳至