自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇完琴日新聞透視
支持政府嚴厲打擊濫用公屋, 支持加強巡查

男爵府

mother904 發表於 24-3-4 23:10
老老實實,咁多人濫用公屋,我寧願房署跟得緊啲,抽出害群之馬。樓主就話知道搬走左者,有啲人偷雞係度住甚 ...

星期六新聞透視先講d人放租公屋,1房$7500,呢d人真離譜。呢個問題2010已探討過,2024仍存在

大宅

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

支持房署嚴查,打擊濫用公屋。

珍珠宮

docomo 發表於 24-3-9 20:20
咁佢要求神拜佛個仔一直孝順,仲要娶個老婆都一樣孝順,否則到時錢同樓都冇哂,佢唔止要住公屋,仲要申請 ...

見過好多呢類臨老過唔到世既老人家。

機關算盡,最後一場空。

水晶宮

回覆 QQee 的帖子

係咪呢類情況?

https://www.spacious.hk/zh-tw/blog/%E5%85%AC%E5%B1%8B%E5%88%86%E6%88%B6-%E7%94%B3%E8%AB%8B%E8%B3%87%E6%A0%BC-%E5%88%86%E6%88%B6%E7%90%86%E7%94%B1-%E5%AF%A9%E6%9F%A5/?amp=1

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

登陸火星 發表於 24-3-6 13:33
我識得大陸有樓的人,在香港也抽到公屋

絕對有
我去佢香港的公屋
裝修/傢俬/擺設也「豪」的
內地有屋
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

littlefunpig 發表於 24-3-5 01:38
其實好多住公屋既人都係咁
仔女大左有入息就甩名
住左20-30年儲落唔少錢就轉曬俾仔女做首期

子爵府

健朗媽咪 發表於 24-3-5 14:28
我同事佢自己同個仔住錦繡花園,但申請咗一間公屋,無去住,然後過咗半年至一年,房署話佢用電同用水都唔合 ...

做嘢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

佢呢D似抽查,不過都第一次聽甘問

男爵府

KOKOMAN 發表於 24-3-8 23:24
有個朋友(香港人)剛同我講,佢打算將層樓和錢轉比個仔,過幾年然後申請公屋。
根本申請條龍有一半係無需要 ...

係。我識一家,一過額就除一個成人名,但係又繼續住

首頁

尾頁

跳至