自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

princess_tone 發表於 13-7-28 22:49
佢唔應該爆粗,
仲要罵d 警察八公八婆,
又手指指, 就算佢有道理都好,
講得岩, 要以理服人。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔係鬥大聲, 識講粗口唔代表岩曬:;pppp:
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

攪屎棍

zhuzhu  你指青關?  發表於 13-7-28 23:22

大宅

引用:態度問題,為人師表,應自重

原帖由 jodylulu 於 13-07-26 發表
態度問題,為人師表,應自重
同意

男爵府

引用:Quote:原帖由+losttoa+於+13-07-26+發表為

原帖由 peachmossolb 於 13-07-26 發表
警察投訴科?係上頭落order 叫佢地保住青關架喎,你真係覺得有用?叫佢地查返自己上司?

...
你就係個上頭?

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

chingnc 發表於 13-7-27 01:12
佢發癲個度真係模糊焦點。
但對於佢既立場似乎無人care.媽媽們只係擔心教壞自己個仔

唔係冇人CARE, 只係佢既表達態度, 令大家都將焦點錯放左佢個度, 呢D就係叫做幫倒忙囉.......

如果唔係佢, 可能大家都會將個焦點放返係應有既論點上, 而唔係個個都只係鬧佢而忽略左呢件事上應該要關注既論點上囉.....
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

宜家太多人自以為義,把別人定為不義,之後就可以用非理性手段去對付他人,還振振有詞

karen55407    發表於 13-7-29 23:01
yuyueng  好多人中左立法會班社民聯毒  發表於 13-7-29 14:44

水晶宮

引用:宜家太多人自以為義,把別人定為不義,之後就

原帖由 mrcheung1987 於 13-07-29 發表
宜家太多人自以為義,把別人定為不義,之後就可以用非理性手段去對付他人,還振振有詞 ...
句句到肉

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

回覆 birdbird 的帖子

長毛教人沒有抗爭,哪有改變,洗了不少人的腦

只要對方不義在先,自己就自動站在道德高地,然後用更不義的手段排斥他人.只有自己才是正統.這種排他性的思想算那一門子的民主

就算對方做好事,都會被說為假仁假義

做錯事,就要誅之為後快

王國長老

王國長老

mrcheung1987 發表於 13-7-29 13:16
回覆 birdbird 的帖子

長毛教人沒有抗爭,哪有改變,洗了不少人的腦

香港風氣已是前所未有的差.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

子爵府

引用:Quote:mrcheung1987+發表於+13-7-29+13:16+

原帖由 edea 於 13-07-29 發表
香港風氣已是前所未有的差.
大部分人的道德觀念真是已經扭曲,唉…

伯爵府

呢個香港依家就係變成咁, 好多唔公平既事.

就算講既野啱, 用斯文和平訴求方式 = 無人理你.
就算講既野啱, 但係大聲+粗口 = 辱罵 = 錯.

就算做法錯, 但被人辱罵時不還口, 由得 "就算講既野啱" 既人發癲, 就會博得同情及可憐.

我以前都好唔鐘意社民連, 不過越來越發覺呢個社會係需要呢D另類聲音.

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

回覆:平反: 旺角女教師段片其實只係成件事既一部分

唔可以吓吓用咁極端既方法去表達自己既意願,唔係個社會真係亂過亂葬崗

最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

男爵府

五十步笑百步

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我百分百相信呢2個超人(正義既人)除左香港以外,絕對吾敢起世界任何一個地方,走入警察封鎖線內然後大大聲要警察同佢解釋點解要封鎖。

首頁

尾頁

跳至