跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+puicps0614+於+13-11-25+發表

子爵府

引用:Quote:原帖由+kiukiu1016+於+13-11-25+發表

原帖由 puicps0614 於 13-11-25 發表
生命堂我自己都好鍾意,問收生事宜果時,我搵左個星期六朝早親身去左學校行左轉,校舍係好大好光猛,加上佢 ...
Thanks!因為知道自己細B,所以怕搵唔到學校,如果入到生命堂就好,但佢返左N班後對學校抗拒,未入學校已經喊曬口

大宅

MommyPanel勳章

引用:Quote:原帖由+puicps0614+於+13-11-25+發表

原帖由 kiukiu1016 於 13-11-25 發表
Thanks!因為知道自己細B,所以怕搵唔到學校,如果入到生命堂就好,但佢返左N班後對學校抗拒,未入學校已經 ...
下,咁你要同小朋友傾下計喎,了解下佢返學點解唔開心,唔係嚇你,1-3歲好易有心理陰影架。。。

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

回覆 cckkyy 的帖子

我個仔,1歲11個月,咩問題都唔識答,自言自語答左自己個名出黎...坐椅唔肯住藍色..跟住又坐..拚圖又亂拚,淨係識放好個藍去櫃度..同埋玩筆...
不過最後有拖住老師出去拎禮物仔,有講BYEBYE..但唔講THANKYOU..
甲就答6條
乙就答到曬
一條校慶幾多年同學校有咩制服隊

但老師好有耐性,問左一次唔答,再問,隔一陣再問,隔一陣換個方式再問,雖然我個仔唔應佢..= =

非常認同,認同唔開放滑梯,太亂,雖然我個仔都幾次想沖去玩...
不過廁所應該要開放,小朋友如果唔用片的話....真係好危險..
老師有笑容

[imgsnc1/hs236.snc1/8333_131433388683_692473683_2435667_6391676_n.jpg[/img]

子爵府

引用:Quote:原帖由+kiukiu1016+於+13-11-25+發表

原帖由 sinam 於 13-11-25 發表
下,咁你要同小朋友傾下計喎,了解下佢返學點解唔開心,唔係嚇你,1-3歲好易有心理陰影架。。。

...
我個仔仲未識講咩事,我亦有問過班主任好多次,佢都係話我個仔上堂靜d,鍾意chi住d老師,我懷疑比門口d老師嚇親(因為私校,門口兩邊企晒d外籍老師,佢無咩機會接觸到外面人)

禁止訪問

引用:回覆+cckkyy+的帖子我個仔,1歲11個月,咩問

大宅

MommyPanel勳章

引用:Quote:原帖由+faye723+於+13-11-25+發表回

原帖由 cckkyy 於 13-11-26 發表
我囡仲搞笑,開頭未開始時好想玩個砌圖,但未開始唔玩得住,到開始咗,俾佢玩喇,玩咗兩三下,無興趣唔玩, ...
我仔都係呀,交表時好開心係幾個老師臉前扎扎跳,say 哂hello飛哂吻咁,仲想周圍參觀。

複式洋房

制服隊 係咪即係快樂小蜜蜂個D?

禁止訪問

回覆:報左肖珍既入黎一齊傾下

大宅

我仔都係有in肖珍,流程係順暢,但我都會懷疑收生準則,當日我答完問卷,離開時我發現我張form個名唔係阿仔,即時同老師講,老師都有向我道歉,好彩我望多眼先交比老師,如果唔係就大獲啦!同我同枱調轉左form個家長比我睇到只係答得1題,如果冇發現真係大獲呀!

洋房

回覆 hoshino22 的帖子

我女講野都吾係太清晰

大宅

希望有好消息

大宅

引用:我仔都係有in肖珍,流程係順暢,但我都會懷疑

原帖由 annawing 於 13-11-26 發表
我仔都係有in肖珍,流程係順暢,但我都會懷疑收生準則,當日我答完問卷,離開時我發現我張form個名唔係阿仔,即 ...
老師咁都可以攪錯

大宅

原帖由 kiukiu1016 於 13-11-25 發表
Thanks!因為知道自己細B,所以怕搵唔到學校,如果入到生命堂就好,但佢返左N班後對學校抗拒,未入學校已經 ...
你有時間,就带bb去學校附近行下,抱佢望下學校環境,什至親放學时間,扮接放學,走入去。有好大幫助

大宅

上年交了錢買書, 最後搬屋無讀。 若你們獲取錄可pm 商量。 不要浪費。

首頁

尾頁

跳至