自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Happymom2004 發表於 16-3-9 03:32
其實呢個世界充滿意料之外嘅野,尤其係感情方面。

雖然男方外貌老成,但有報導話佢性格幾好。祝福嘉欣,希 ...

感情係最無道理講,就好似仔女幾壞幾唔好,好多父母都會原諒一樣。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cheungkapo1217 發表於 16-3-9 04:50
明白你講咩 其實我諗女人拍左咁多次拖浪費左咁多時間 搵到個對自己好對埋自己屋企人好 認為佢係結婚對像唔 ...

感情嘅嘢話唔埋,有人一拍即合,有人屢戰屢敗又屢敗屢戰,結婚有時都係好似賭搏咁,婚後相處至見真章,兩個人要同行同步要經營,我唔識鍾嘉欣唔係佢粉絲,佢好唔好唔關我事,只係一件喜事唔需要過份陰謀論過份猜測,事實上好多冇人信嘅嘢又發生喺現實生活中。生活多d美好少d負能量,原本係好事嚟。

natjosejim    發表於 16-3-9 11:25
mother904    發表於 16-3-9 07:05

翡翠宮

畀面勳章

唔明點解咁多人批評人地老公,一見鍾情一定要靚仔靚女的嗎?好多時一見鍾情唔係睇外貌,係睇思想上click 唔click到,傾幾句,大家價值觀相近,相處舒服,已經知道呢個人係咪自己的另一半,緣份的事根本不需要那麼多計算。

日日是好日

翡翠宮

畀面勳章

ching_2506 發表於 16-3-8 23:02
咁多人話自己或身邊人係閃婚,有幾多係奉子? (睇左咁多版,無睇漏的話得徐淑敏),話就話拍拖十個幾月,實 ...
我識左老公三個月就搞結婚,婚後十年先生bb喎

諗諗下,當年我背後可能都好多人話我為嫁而嫁
日日是好日

男爵府

回覆:睇黎鐘嘉欣真係好急住嫁

我識人 拍拖8年最後分手 之後唔夠一年 個女已經同另一個結婚 好多事冇解

伯爵府

我有個親戚同男朋友細細個已經社區中心識,一齊大,中學已經開始拍拖,拍咗十幾年,過年我重派利士比佢地,第二年收帖,點知男主角變咗另一個,結婚一年後生埋bb,同6299關係又好,不知幾幸福。

大宅

引用:總覺得佢好努力營造自己有多幸福希望佢真係

原帖由 mimichau 於 16-03-09 發表
總覺得佢好努力營造自己有多幸福
希望佢真係幸福
好有同感

侯爵府

mother904 發表於 16-3-9 07:02
唔明點解咁多人批評人地老公,一見鍾情一定要靚仔靚女的嗎?好多時一見鍾情唔係睇外貌,係睇思想上click 唔 ...

其實我都唔明大家點解要咁批評個男人, 佢有老婆/花心/衰格攪大個肚唔認數, etc, 就話姐

外表唔吸引同老啲, 同老婆唔襯係死罪咁 好多人鍾意將自己套標準套落人地度, 連人地搵咩類型老公都硬係覺得有問題

鍾嘉欣都成31歲, 又唔係第一次拍拖, 咁大個人要搵個咩人都心裡有數

都結咗婚, 祝福佢幸福快樂

王國長老

mother904 發表於 16-3-8 15:04
我識左老公三個月就搞結婚,婚後十年先生bb喎

諗諗下,當年我背後可能都好多人話我為嫁而嫁
我同你情況計落差不多,識我老公10個月就求婚,但當中大部份時間都係分開兩地,一個香港一個美國,當時冇而家咁方便又whatsapp又wechat又facetime,我地只係日日幾個email,一星期一兩次電話,係到我移民後至真正拍拖,兩個月唔夠我老公就求婚,如果唔係老人家要揀日子又要搵酒家擺幾十圍,我地可能未夠一年就結埋婚添,當時又係我有好多親戚問我媽點解我好似嫁唔切咁,其實我有好多選擇bala bala。。。我老公唔靚仔又大舊,仲要光頭,唔識中文,對於我D親戚嚟講,冇人真心祝福我地,擺酒半年我仔出世,你估D人又會點講?其實我地擺酒前4個月已經註冊結婚,我仔係早產咗個幾月。。。所以呢,好多嘢,講出嚟人地唔信。。。而家我同老公結婚11周年,好多親戚改口讚我有眼光,因為我老公照顧老人家,錫我錫仔女,又唔賭又慳又勤力,比較我好多親戚仔女嘅另一半,佢只係窮D同粗魯D,其他嘢佢好高分。

男爵府

可能我本身就鐘意成熟穩重型,我覺得鐘嘉欣嫁呢位, 感覺上幸福過嫁果幾件花o靚,兩個企埋一齊,完全有一種新娘備受老公呵護感覺,我覺得好襯喎,可能我另類!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至