潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

DoReMi媽媽 發表於 18-5-7 10:11
儲人氣建立信任,以後做嘢就方便好多,有人醒覺,就大把鐵粉出嚟圍攻,攻到你收聲。

而家喺BK,哩啲分分鈡 ...

樓主上一個post已經有個jm被人圍攻到冇再出聲, 好明顯佢唔夠資深唔知咁多舊屎嘅嘢
我本來都算, 只係問多樓主兩句唧, 就即刻有忠粉話我係分身, 咩陳生乜咁啱呀, 講來講去酸水果, 咁囂張, 我咪開心些牙囉

子爵府

金田媽 發表於 18-5-7 10:36
樓主上一個post已經有個jm被人圍攻到冇再出聲, 好明顯佢唔夠資深唔知咁多舊屎嘅嘢
我本來都算, 只 ...

我估好多jm都唔係好資深。
我只係覺得一一媽一開始都講明有個波爾多SA係之前經朋友識的。
係總店至係walk in,咁一一媽都有買其他野,咁有offer 可以話佢好彩。
我唔知一一媽係咪之前俾人封艇的心心。
但我本身無收過一一媽pm我買野or賣野。
而且亦唔係咁多人有或睇過你講嘅ig or fb,點都好啦,就咁睇你一開始咁嘅用詞,難免令人誤會,當然可能你唔介意被誤會啦。

By the way,我係H 真正用家,我都會開舖share,鼓勵金田媽你都開心share 啦。

子爵府

gzilla 發表於 18-5-7 10:16
Reseller fb pages 我都有睇做reference,仲睇得多過BK添,點去定位個post 各人有唔同,所以冇話睇reselle ...

post 嘅精彩度 vs 誠信, 我揀後者! X2

大宅

oneonemama 發表於 18-5-7 10:13
作為母親,我絕對明白何謂身教,所以我係絕對唔會講大話,時常提醒自己要重承諾應承咗就要做。
我再重申一 ...

都讚咗你係一個叻人, 果然, 明明今次個焦點係講名牌代購, 並唔係講你用one one ma ma 身分去sell美容嘢, 語言偽術到一個點
有jm pm咗我, 話你曾經用one one ma ma嘅身分, 好熱心話可以陪佢落店睇閃閃
所以搞清楚比較好, 以前就用個a/c推銷美容, 幾年後就用另一個a/c拉攏名牌代購生意, 講咗啦, 你嘅舊post已經証實咗你不斷扮冇知咁拉生意, 如果唔係又點會俾人block完又block

別墅

回覆樓主

美容版咁多x-plxx分享關唔關事架

我仲諗住遲啲約去做添

大宅

jasonmama888 發表於 18-5-7 10:54
我估好多jm都唔係好資深。
我只係覺得一一媽一開始都講明有個波爾多SA係之前經朋友識的。
係總店至係walk ...

多謝你今次講返句公道說話, 分享就唔會嘞, 因為潮版已經變咗質, 我亦親眼見識到你哋點樣去圍攻的反對派

大宅

ILA 發表於 18-5-7 10:55
post 嘅精彩度 vs 誠信, 我揀後者! X2

後者 X 3

男爵府

金田媽 發表於 18-5-7 10:55
都讚咗你係一個叻人, 果然, 明明今次個焦點係講名牌代購, 並唔係講你用one one ma ma 身分去sell美容嘢, ...

我講咗無數次我冇做任何代購!亦都冇拉攏任何生意!
閃閃我只識得兩間珠寶店,全部都係呢度嘅熱店,唔使我帶去,佢大把Jm自己都識去!
你不停話我喺度搵生意,咁請問呢度有邊一個人係同我做成個任何生意呢?
點解其他人去開珠寶店大家約埋去,就係開心分享,可能當時我都多口問佢一唔一齊去,就要俾人話係搵生意?
就正如你搵返我幾年前嘅post,有人讚對鞋靚,我只係寫咗句 so do you want? 你就認為我一定係做生意?點解個動機唔可以係我好單純咁樣以為叫朋友可以推埋稅,等大家平啲一齊買對鞋?
到底係你已經帶咗有色眼鏡睇我?定係我真係咁白痴咁單純以為幫人係冇問題?又抑或係原來係呢一度真係冇純粹為咗開心而幫人,人人都一定係有目的?
點解我到呢一刻仲要喺度解釋,就係因為我冇做過!!
你唔相信,我絕對唔介意約你出嚟,當面逐點逐點解釋俾你聽,人在做天在看,係你不停指責我嘅同時,你真係冇1秒去諗下我係無辜嘅?

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=10533

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

留言已嚴重偏離本主旨,現已關文。

管理團隊及本人一直有跟進本事件,並已作出處理 ( 發出警告牌 )。如有任何投訴,請按舉報鍵或PM本人。若在討論之中扮演不同角色以達至個人目的,管理團隊保留作出禁言或封戶的權利。

首頁

尾頁

跳至