自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:dala 的帖子

同意!愛,並不是凡事都可為。

男爵府

2018復活節勳章

回覆:傻BB 的帖子

異性強姦既case既比率點都多過同性強姦掛?!

男爵府

2018復活節勳章

引用:我同意你,我地唔接受同性戀,佢地就話你歧

原帖由 choco_soup 於 13-01-05 發表
我同意你,我地唔接受同性戀,佢地就話你歧視,但其實佢地歧視緊異性戀

...
呢個就係社會不能共螎!點解非黑即白?

大宅

回覆 sam299 的帖子

Please refer to the website for the case of David Parker:
Parental Rights vs. Public Schoolshttp://www.foxnews.com/story/0,2933,165253,00.html

Amendment: David Parker attempted to stop the school to educate on homosexuality to his son. Not 'intrude into the kindergarten'

Lawyer says gay lobby a threat to freedom of speech, religion

http://www.jamaicaobserver.com/news/Lawyer-says-gay-lobby-a-threat-to-freedom-of-speech--religion_11518189

逆向歧視 might be considered as the threat to freedom of speech in the future. Try to think that you might commit an ofference if you stop your son get marry the man with the reason of not supporting homosexuality.

男爵府

2018復活節勳章

回覆:同志己令父母傷心,還要迫父母接受, 殘忍

其實睇咗咁耐,咁多太太們都覺得子女係同性戀就接受唔到,更甚者連三唔識七都唔得。
如果,有一日發現自己既c6,囝囡既爸爸原來係同志,只係當年唔想"自私"而娶了一個"女人",生兒育女。你會唔會埋怨6299?你又是否同情及欣賞c6既"無私"?

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+13-01-08+發表Bk+

原帖由 dala 於 13-01-08 發表
社會上存在著幾多歧視?人類天性擁有愛惡能力,你投訴都黎做乜
下?我無投訴wow!我係表達我既意見,話有d 言論「不知所謂」!:;pppp:

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+imconfusing+於+13-01-08+發

原帖由 木土土 於 13-01-08 發表
肥係有機會俾人笑,但有幾多人會話「肥」係「可恥」同「變態」?!兩者被歧視既程序相差很遠!社會上普遍認 ...
不同意。至少我身邊對同性戀人仕冇難聽說話。大家有尊重。吾會講,不出聲。但亦不會拍手讚好話詎地勇敢。

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+13-01-08+發表肥係

原帖由 imconfusing 於 13-01-09 發表
不同意。至少我身邊對同性戀人仕冇難聽說話。大家有尊重。吾會講,不出聲。但亦不會拍手讚好話詎地勇敢。

...
我相信同性戀者不需要其他人拍手讚好話佢地勇敢!

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+13-01-08+發表肥係

...
你身邊無,唔代表呢個社會無!bk也係一個小社區,係呢d你睇到嗎?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+imconfusing+於+13-01-09+發

原帖由 木土土 於 13-01-09 發表
我相信同性戀者不需要其他人拍手讚好話佢地勇敢!
當佢地係普通人就已經是不歧視。

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+13-01-09+發表我相

當佢地係普通人就已經是不歧視。
同意!咁你話身邊朋友對同性戀者唔會「拍手讚好話佢勇敢」,既然無人覺得有需要咁做或expect人地會做,咁你提出黎係想表達咩野呢?

大宅

引用:Quote:原帖由+PinPin+於+13-01-05+發表同性

原帖由 meow~meow 於 13-01-06 發表
呢樣我都有保留,同性戀應否在下一代必須慎重考慮。帶一個新生命來呢個世界,必須以小孩核心利益去衡量,不 ...
非常認同。

大宅

引用:睇完gum多頁post真係覺得好好笑!我係同性

原帖由 arjo 於 13-01-08 發表
睇完gum多頁post真係覺得好好笑!我係同性戀者,見到大家拉埋戀童癖,人獸戀,真係覺得天大的笑話!首先唔 ...
i support u!

珊瑚宮

畀面勳章

Rabbit-horse 發表於 13-1-9 00:31
其實睇咗咁耐,咁多太太們都覺得子女係同性戀就接受唔到,更甚者連三唔識七都唔得。
如果,有一日發現自己 ...

男爵府

好媽媽勳章

引用:我還驚有人話我歧視同志添...第一直覺同志

原帖由 灰灰地 於 13-01-05 發表
我還驚有人話我歧視同志添...
第一直覺同志真係好自私,
最親的人, 身邊的人有幾傷心, 幾心痛.... 同志有無 ...
So true

水晶宮

我接受到, 但係有人接受唔到, 咪接受唔到, 唔關我事架ma..

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+sam299+於+13-01-08+發表異性

原帖由 imconfusing 於 13-01-08 發表
就係同性戀人仕越來越走火入魔先令人反感。今日你要父母認同,天日要立法,之後要結婚,再要領養。話我乜都 ...
其實不論在物競天擇的大自然,適者生存的社會,不跟social norm,與自然定律背道而馳,好自然會有蝕底,要預左,而唔係要其他人因你去改變!呢個亦係佢地選擇既一部分!一個選擇,唔係揀完就算,it comes with a package, whether u like it or not!!

子爵府

引用:老實講,+如果第日我個仔同我講,+媽咪我come

原帖由 肚仔餓 於 13-01-08 發表
老實講, 如果第日我個仔同我講, 媽咪我come out la.

我會認真答你, 我係會有點驚訝.但我會有多個仔錫我.

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+imconfusing+於+13-01-09+發

原帖由 木土土 於 13-01-09 發表
同意!咁你話身邊朋友對同性戀者唔會「拍手讚好話佢勇敢」,既然無人覺得有需要咁做或expect人地會 ...
是而家同志自己成日"走出來",然後台下的人拍手支持,覺得佢地是勇敢。如果你當自己是正常,你根本不會咁做。

子爵府

回覆:同志己令父母傷心,還要迫父母接受, 殘忍

估唔到而家重有人思想咁守舊,唉。同性戀又唔係病又影響唔到人,點解D人講到咁十惡不赦咁?

我家姐係Les,但係我父母從來無反對過,重成曰叫果個女仔返屋企食飯,重參加我地家族飯局,而家都一齊左十幾年.我當時都有問過妈咪,佢話家姐開心就無問題.而且反对都改变唔到咩架啦!

其实佢地只係愛上一個人,根本同性別無關、正如愛上外國人、愛上年紀同自己相差好多慨人,無問題架波!

申報:我絕對係鐘意男人,重已經結婚!雖然未有小朋友、但將來如果我的仔女、我絕對以仔女嘅開心幸福為前題,而唔係在乎對象是男是女!年紀!種族!

首頁

尾頁

跳至