自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

HugoBBMa 發表於 19-6-5 01:00
如果我唔返呀媽度訓 我諗我果幾日會黑口黑面對住佢地囉

都話你唔可以返外家咯!一定要留守屋企。睇你描述你老公態度,如果你返咗外家,你老公實讓哂間房俾佢妹兩公婆。再衰啲叫個仔讓埋間房俾3個表兄弟,過去同呀嫲瞓,甚至叫個仔同佢一齊瞓廳。

大宅

醒目開學勳章

今日成日冇彩過我老公 佢知衰 終於都話叫返佢地租酒店 唔好為呢d野嘈 又話佢地真係冇錢 之後我同佢講根本係到住就唔方便加上又有喪事等等........講就講左 到時唔知係唔係真係住洒店呢?

男爵府

HugoBBMa 發表於 19-6-6 01:23
今日成日冇彩過我老公 佢知衰 終於都話叫返佢地租酒店 唔好為呢d野嘈 又話佢地真係冇錢 之後我同佢講根本係 ...

人善被人欺呀,企硬呀!

伯爵府

回覆樓主:

幫佢book囉,返一星期都係有限錢,幫佢地出埋而家好多小型酒店一啲都唔貴

子爵府

畀面勳章

HugoBBMa 發表於 19-6-4 19:40
我老公話租九龍果D洒店唔方便喎佢地下下要入黎新界 有好多野要搞 屯門洒店問過又話要成千蚊一日 佢地最小 ...

下?香港有幾大?而且交通咁便利!佢哋住開外國㗎喎⋯⋯
難為人地日日跨區返工都係咁啦

又要平,又要近,咁叫佢地去屯門d咩灘度露營囉!免費又夠近,幾多同胞嚟旅遊嚟玩都爭住呢d⋯⋯仲有d咩渡假村呀、康樂營呀⋯⋯都勁平

伯爵府

今日成日冇彩過我老公 佢知衰 終於都話叫返佢地租酒店 唔好為呢d野嘈 又話佢地真係冇錢 之後我同佢講根本係 ...

咁都好,為呢件事嘈真係唔值,好在你老公都肯出聲叫佢妹佢哋租酒店,希望真係啦。到時請佢哋食返幾餐都冇所謂。

男爵府

HugoBBMa 發表於 19-6-4 20:57
九龍又嫌遠喎

叫佢地男家果邊自己攪掂,男家無親戚咩

大宅

HugoBBMa 發表於 19-6-5 01:00
如果我唔返呀媽度訓 我諗我果幾日會黑口黑面對住佢地囉

樓主,一定唔可以走呀,就係要比佢知你有幾不滿,間屋點唔夠位,同埋因爲佢地嘅慳錢,而令到你同老公嘈交,件事有幾咁難睇,如果你帶亞仔走,咪即係比埋張大床佢地瞓?!

大宅

樓主,如果老公今日知衰,咁你快d叫你老公打電話 (最好喺你面前) 比佢妹妹講清楚,拒絕佢地一家5口嚟住,否則怕老公過2日聽99同佢妹妹唔知講咩,之後又反口唔拒絕呀。

子爵府

到時唔知係唔係真係住洒店呢?

已經講咗就係㗎啦~
你過兩日再同你老公提下,講明唔好夾硬嚟,入到門都會叫佢走,睇下邊個肉酸

男爵府

HugoBBMa 發表於 19-6-4 20:57
九龍又嫌遠喎
香港咁細,交通又咁方便,有幾遠呀?我親戚住元朗,我都係租旺角d酒店la。一日都係入去一次,又唔係來回幾次。搵嚟講,加上冇錢就要住平d㗎啦,咁多要求。同埋佢咁老土,佢自己可能唔信白事唔可以去人地屋企住,咁人地信佢都要尊重番人地,陣間大吉利是有咩事賴左佢地就唔好。

大宅

想生BB熱投

回覆 HugoBBMa 的帖子

呢間新酒店, 你睇下岩唔岩

https://www.hotelcozi.com/resort?gclid=CjwKCAjw0N3nBRBvEiwAHMwvNojTSyFuzkqfGrLdhPDAsEIv5b5cdvhUgh2mLe4V2w_5MYP0GZEi3xoCUR8QAvD_BwE

象牙宮

2024年龍年勳章

好奇,老公妹&妹夫係外國有冇嘢做?

珊瑚宮

2024年龍年勳章

真係冇錢就唔好嫌三嫌四啦

好彩你老公都知衰

大宅

5個人咁多。。。直接講唔夠住啦

子爵府

HugoBBMa 發表於 19-6-3 21:55
老公個妹夫既爸爸過左身 要一家五口係外國返黎搞喪事 話要住係我地屋企 甘岩6月份我老公同個仔都生日 我真 ...

直接SAY NO

侯爵府

戥你開心!

其實香港地百分之九十五嘅屋企都冇可能突然住多五個大人。我試過招呼兩個客人,佢哋將啲喼呀,shopping 戰利品呀擺晒係客廳,我屋企變咗難民營咁!

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

傻架?感佢地一家5口黎住lor ,請你老公比錢你同细路仔去住酒店

大宅

回覆樓主:

移民得去外國,都應該唔會窮到連住幾日酒店嘅錢都冇啩?!唔係真係咁肉酸呀嘛

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

HugoBBMa 發表於 19-6-4 19:40
我老公話租九龍果D洒店唔方便喎佢地下下要入黎新界 有好多野要搞 屯門洒店問過又話要成千蚊一日 佢地最小 ...

叫佢哋去元朗住賓館啦!
我舊同事唔熟既男家大陸親戚話要落黎香港玩一個禮拜,一家4口,已經講左屋企無地方住咁多人。有一日失驚無神打電話俾我同事62,話已經到左上水,搵人黎接佢哋,我同事嬲到喊,激到佢要返外家住,成班同事都勸佢唔可以走,走左以後間屋就做左酒店。我同事終於好惡同佢老公講,一個都唔可以入屋,最後,大陸親戚去左元朗賓館住。

首頁

尾頁

跳至