親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 dorisk 於 11-2-16 09:35 發表

我都有去,但唔駛比錢呀
可能團費已包左

你幾錢團費呀?

淨團費$2999,我1月13號去的.
你幾$,跟邊間?

子爵府

原帖由 dorisk 於 11-2-16 09:35 發表

我都有去,但唔駛比錢呀
可能團費已包左

你幾錢團費呀?

我年三十0晨出發: $6199, 小童減: $1400. 我地當天本來係去ocean 700, 但維修, 個guide 話我地無行程, 叫我地+ 錢去.

calven>>o個樹見唔到軍人, 佢話軍艦o個樹就見到. 話對面係北韓! 我都覺無特別!! 個海岸線一d 都唔靚, 可能我都唔識欣賞. 一家唔見hkd$642.就係坐o個10分鐘都無o既小火車!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

大宅

回覆 496# 三個白白豬 的文章

我是參加新華的,先前的朋友寫新華咁差,真有點擔心。到韓國領隊介紹自己時,自己已有點抗拒的反應...但他一路上說話輕鬆,笑料豐富,逗得大家開開心心。
行程上時間配合啱啱好,想看雪就下雪,阿爾卑斯渡假村很好很新,房也大。滑雪場人不太多,導遊自己教玩snowboard,租用具也教我地那些可不用,減少使費。滑雪也花氣力啊,但滑得順利,很有成功感...哈哈!

子爵府

原帖由 abcfamily 於 11-2-16 12:25 發表
我是參加新華的,先前的朋友寫新華咁差,真有點擔心。到韓國領隊介紹自己時,自己已有點抗拒的反應...但他一路上說話輕鬆,笑料豐富,逗得大家開開心心。
行程上時間配合啱啱好,想看雪就下雪,阿爾卑斯渡假村很好很新,房也大。滑雪 ...

結果你響雪場租o左幾多錢? 同埋你地有冇上山?

個guide 叫咩名? 男定女?

耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

大宅

原帖由 CALVEN 於 11-2-15 22:54 發表

新華導遊除左"帯"我地行街,仲帯我地坐"正東津火車",30000won/位,仲話收平左wor.

我都係跟新華,個導遊好好啊...行程沒有的也盡量配合女士們的要求...去埋 outlet 同街市,雖逗留時間不長,但個個也滿心高興...又沒要求另加費用...呵呵!

而且導遊也大方的請全團吃士多啤梨,烤餅,汽水,錢雖不多,但大家也很開心投入...

水晶宮

原帖由 abcfamily 於 11-2-16 12:46 發表

我都係跟新華,個導遊好好啊...行程沒有的也盡量配合女士們的要求...去埋 outlet 同街市,雖逗留時間不長,但個個也滿心高興...又沒要求另加費用...呵呵!

而且導遊也大方的請全團吃士多啤梨,烤餅,汽水,錢雖不多,但大家也很開 ...

無去坐火車?

大宅

原帖由 CALVEN 於 11-2-16 12:54 發表

無去坐火車?

無呀!導遊都無提過。可能他知道我地只有興趣購物,坐火車的錢已可用來買很多嘢了。

大宅

原帖由 Jennie 於 11-2-16 12:31 發表

結果你響雪場租o左幾多錢? 同埋你地有冇上山?

個guide 叫咩名? 男定女?

因租雪衣雪褲同滑雪工具等是分開兩個地方弄的,實際費用沒記得,但看過自費表,一些導遊說可不用租的,計出來是比表上列出的付少了。
我地有搭吊車上山,是上初階的雪道,有pass 剩左,導遊也叫D 人再上. 有些團友想下午繼續,導遊便幫他們補回差價續Pass, 吃完午飯後再接留下的團友去玩Ocean 700 .

大宅

原帖由 三個白白豬 於 11-2-15 22:29 發表

你個導遊好好喎 !!
我個...都有帶我地去多兩個點 ....行街 , 仲要加收10000won/個

導遊帶你們去多兩個什麼景點要多付錢呀?
1個成萬wow, 佢咪好好搵,一團成30人

子爵府

原帖由 abcfamily 於 11-2-16 13:26 發表

因租雪衣雪褲同滑雪工具等是分開兩個地方弄的,實際費用沒記得,但看過自費表,一些導遊說可不用租的,計出來是比表上列出的付少了。
我地有搭吊車上山,是上初階的雪道,有pass 剩左,導遊也叫D 人再上. 有些團友想下午繼續,導遊 ...

吓..你地有去ocean 700?? 我地個guide話ocean 700 維修!!!

你個guide 叫咩名?? 可以pm 話我知...等我下次去撞唔撞到咁好o既!

等待驗證會員

Hi, 你好,我都去過韓國2次,最後個之個導遊都係叫Kimen,唔知會唔會係同一個呢 ?

坐左10分鐘有無ar?
kimen形容路上守衛森嚴,有持槍軍人林位....,不容錯過.
吾知係咪我同c6眼花,除左普通風景,無特別,
你睇到軍人嗎? [/quote]

水晶宮

原帖由 samanthawu 於 11-2-17 11:18 發表
Hi, 你好,我都去過韓國2次,最後個之個導遊都係叫Kimen,唔知會唔會係同一個呢 ?

應該係同一人,你有否同樣經歷?
是否跟新華?

男爵府

係咪護肝寶無用 ???

原帖由 nicki 於 11-2-10 14:08 發表
有樣經典既事唔記得講, 話說導遊帶我地去人蔘專賣廳, 我地都唔多團友買..再去睇護肝寶, 本來我老公話唔買, 但佢有脂肪肝, 肝酵素高, 食中藥都醫唔好, 我咪叫佢買來試, 而且店員話有samsung退錢保證(合藥面頭有samsun ...

子爵府

原帖由 abcfamily 於 11-2-16 22:28 發表

導遊帶你們去多兩個什麼景點要多付錢呀?
1個成萬wow, 佢咪好好搵,一團成30人

我都岩岩返左黎,我跟星晨,..我地去正東津火車站都要每人比 20000 WON..大小同價

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 nicki 於 11-2-10 14:08 發表
有樣經典既事唔記得講, 話說導遊帶我地去人蔘專賣廳, 我地都唔多團友買..再去睇護肝寶, 本來我老公話唔買, 但佢有脂肪肝, 肝酵素高, 食中藥都醫唔好, 我咪叫佢買來試, 而且店員話有samsung退錢保證(合藥面頭有samsun ...

吓~~咁隻野咪真係無料到??
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

侯爵府

原帖由 Jennie 於 11-2-17 09:13 發表

吓..你地有去ocean 700?? 我地個guide話ocean 700 維修!!!

你個guide 叫咩名?? 可以pm 話我知...等我下次去撞唔撞到咁好o既!

ocean700係咩來呀??我都無去wor!
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 yp26 於 11-2-17 13:27 發表

我都岩岩返左黎,我跟星晨,..我地去正東津火車站都要每人比 20000 WON..大小同價

hi~我都就出發喇...又係跟星晨呀! 我想問你係咪去雪嶽山, 小木屋果個團?? 正東津火車係咪一定要坐o架, 如果冇興趣呢? 20000 won都幾貴喎...坐得一個站....

我本來跟縱橫遊o架, 佢包埋正東津火車, 但唔成團所以轉左星晨呀~

仲想問下果邊天氣點呀? thanks

侯爵府

原帖由 蘇樂B 於 11-2-17 15:58 發表

hi~我都就出發喇...又係跟星晨呀! 我想問你係咪去雪嶽山, 小木屋果個團?? 正東津火車係咪一定要坐o架, 如果冇興趣呢? 20000 won都幾貴喎...坐得一個站....

我本來跟縱橫遊o架, 佢包埋正東津火車, 但唔成團所以轉 ...

正東津火車都幾好架~~影下相~~我跟永安佢包埋~~

大宅

個導遊叫Steven , 是香港人來的,跟韓國女子結了婚,現在韓國生活,所以好了解我地嘅喜好...話題多多...good guide

大宅

個導遊叫Steven , 是香港人來的,跟韓國女子結了婚,現在韓國生活,所以好了解我地嘅喜好...話題多多...good guide

首頁

尾頁

跳至