自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

honglong 發表於 24-5-1 16:50
你應該憎你老公

樓主,你平心正氣同老公傾,你99自私性格唔會改,唔好嬲壞自己

大宅

回覆樓主:

只怪自己當初應該搵個有家底6299&有父蔭的老公黎嫁

係樓主自己棋差一著冇諗清楚現實問題就結婚

大宅

回覆 nldw2012 的帖子

有好多問題,結咗婚之後先發現
既然結咗婚,有問題就一齊解決

攤開嚟慢慢講,就算喺自己家庭裏面,同兄弟姊妹,同父母都會有意見不合嘅時候

大宅

nicoleck8 發表於 24-5-1 22:51
回覆 nldw2012 的帖子

有好多問題,結咗婚之後先發現

攤開黎講都要睇對象

我有朋友攤開黎講婆媳問題……結婚個男人出去搵其他女人happy逼到個女嘅發din都唔去處理當中問題……結果最後兩個分開咗,男嘅繼續happy做孝順仔

別墅

nldw2012 發表於 24-5-1 22:39
只怪自己當初應該搵個有家底6299&有父蔭的老公黎嫁

係樓主自己棋差一著冇諗清楚現實問題就結 ...

樓主講明開口埋口叫老爺奶奶早啲死就係想繼承老爺奶奶家產!假如老爺奶奶冇資產值得樓主留戀應該一早已離婚!

大宅

cutebambi 發表於 24-5-1 23:00
樓主講明開口埋口叫老爺奶奶早啲死就係想繼承老爺奶奶家產!假如老爺奶奶冇資產值得樓主留戀應該一早已離 ...
你係咪有妄想症?你自己恨繼承家產喺度老屈?

兩條老嘢咁本事我就唔會叫佢哋廢柴啦!

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

nldw2012 發表於 24-5-1 22:59
攤開黎講都要睇對象

我有朋友攤開黎講婆媳問題……結婚個男人出去搵其他女人happy逼到個女嘅發din都唔去 ...

我覺得普遍男士都唔識/唔想處理婆媳問題

大宅

capricornbb 發表於 24-5-1 23:15
我覺得普遍男士都唔識/唔想處理婆媳問題

媽寶同渣男冇分別

我呢個朋友都叫糟糠之妻陪佢捱過窮

結果借婆媳問題同人哋分開

表面妢孝順,實際冇責任心

capricornbb    發表於 24-5-1 23:24

男爵府

回覆樓主:

怨氣太深!

別墅

kapobo123 發表於 24-5-1 23:08

你自己 check下自己講過咩啦!你唔係猴住老爺奶奶間屋!老爺奶奶中意畀邊個住佢哋間屋你又去管!?驚死你老公冇得收返間屋!
又寸人未見過”大蛇屙尿”! 一間屋你就咁緊張!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

kapobo123 發表於 24-5-1 23:08

咁你又有咩本事?
婚又離唔起又要痴住男家咁無骨氣
俾老公男家父母都唔志在你生既仔
比你呻到你口中兩個老野死為止
呻到你個自閉仔大個啦慢慢呻啦
繼續努力加油

珍珠宮

回覆樓主:

好同情你的苦況

也明白你對你老公的愛同不忍心見到佢咁辛苦,仲要下下俾99欺!

只能忍住條氣過生活,都明嘅

唯有叫自己加油

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

cutebambi 發表於 24-5-1 23:00
樓主講明開口埋口叫老爺奶奶早啲死就係想繼承老爺奶奶家產!假如老爺奶奶冇資產值得樓主留戀應該一早已離 ...

自己一個肯定獨立唔到啦
有屋住有工人洗慌唔係男家出咩
佢一個人只係夾份屋企開支同個仔洗費
個老公肯定夾左大部分先走唔到
口口聲聲話人地老野點廢點廢
自己係唔係廢都唔洗響度廢up齋呻
勁既神早走左自己養個仔從此不相往來唔再比個仔同孫男家見啦下話

子爵府

只能夠話你奶奶教仔教得好,個仔咁孝順。 所以話,第時我d 女結婚,我都會叫呀女睇下個男友家裡係點,如果佢放屋企人行先,老婆真係無運行,多數男人又懶又唔細心,只會怪個老婆唔愛屋及烏。
不過你老公都算賺得多,比咁多老爺奶奶都仲養到家。。。

別墅

奶奶無得控制,只能說你老公好好

別墅

littlefunpig 發表於 24-5-1 23:30
自己一個肯定獨立唔到啦

開口埋口話奶奶自私!樓主何嘗唔係想响老爺奶奶身上佔便宜!從未聽過人話離婚等於益奶奶呢啲咁Cheap說話!當自己老公係提款機就唔好奢望自己老爺奶奶按照新抱要求照顧個孫啦!

子爵府

樓主,我撐你呀 你奶奶真係好pk! 你老公都好廢。 你諗下點樣叫你老公加家用啦。 其實如果我係你,以我性格我應該唔會再同奶奶來往,見親奶奶都黑面。仲會次次一claim 錢就鬧個老公。我唔會忍佢地。加油

大宅

littlefunpig 發表於 24-5-1 23:30
自己一個肯定獨立唔到啦
你就獨立唔到!我出嘅$分分鐘多過你份人工!我娘家留間房俾我隨時住都得!有工人洗都講得出就知你先係獨立唔到嗰啲人!而家請工人都唔係嚟做嘢仲激氣過自己做你唔係唔知呀!?以為請工人係嘆世界!?
你呢啲正一口賤現實世界失敗者喺網上揾位入你講嘅嘢有邊一句係有事實根據全部都係你廢up!你呢啲先係廢up!叫人離婚做單親隨口up咪係你呢啲唔知現實世界嘅鍵盤聖人囉!

大宅

cutebambi 發表於 24-5-2 00:18
開口埋口話奶奶自私!樓主何嘗唔係想响老爺奶奶身上佔便宜!從未聽過人話離婚等於益奶奶呢啲咁Cheap說話! ...
你講就係呀佔便宜?佢有乜便宜俾我佔?淨係識問人攞$麻煩人幫佢做嘢!點當老公係提款機呀?我一個仙都無收, 我出嘅$分分鐘多過你份人工呀!
離婚梗係益99啦佢不知幾想啲仔唔結婚唔生仔, 佢有大把$洗又唔洗揍孫. 你仲cheap呀我之前都講咗係你無睇清楚!係你呢啲鍵盤聖人網上串人下巴輕輕叫人離婚做單親講嘢唔洗負責任你仲cheap!
自己無睇清楚就串人我唔係俾你發洩嘅對象!同你講嘢都哂gas!

翡翠宮

kapobo123 發表於 24-5-2 00:53
你就獨立唔到!我出嘅$分分鐘多過你份人工!我娘家留間房俾我隨時住都得!有工人洗都講得出就知你先係獨立 ...

獨立到洗響度發爛渣呻呻呻
眼睇住個媽寶男響度日日比錢兩老都唔彩你兩母子咩
口賤得過你?話人老野廢老廢柴,人地享兒福就咒人快啲死,你呢啲黑心惡毒女人唔怪得有報應啊報響個仔身上仲要!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊