親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 bebu123 於 11-2-17 16:05 發表

正東津火車都幾好架~~影下相~~我跟永安佢包埋~~

係囉...我本來個團都包埋o架嘛, 但又成唔到團~激水我! 但係轉星晨就多o左個show睇 (drum cat or drawing, 好似係咁上下...)

頭先阿領隊打o黎, 佢知我帶小朋友去, 同我講帶多d保暖衫比小朋友, 因為雪嶽山落大雪, -10度呀.....諗起都覺得凍~

我聽晚出機場喇....真係話都冇咁快呀

大宅

原帖由 bebu123 於 11-2-17 14:26 發表

ocean700係咩來呀??我都無去wor!

Ocean 700是一個溫泉水上樂園,有室內室外兩部份。冬天室外無開,室內有暖氣...可浸溫泉, 有3種滑梯, 我地玩時人不多, 點玩都得.
當日正下雪,園內溫泉有一小部份延伸出室外,浸在室外部份,雪花飄落在頭上,圍邊上滿是白雪,好有feel, 真是可遇不可求...是今次旅程難忘的一部份。

大宅

原帖由 bebu123 於 11-2-17 14:26 發表

ocean700係咩來呀??我都無去wor!

Ocean 700是一個溫泉水上樂園,有室內室外兩部份。冬天室外無開,室內有暖氣...可浸溫泉, 有3種滑梯, 我地玩時人不多, 點玩都得.
當日正下雪,園內溫泉有一小部份延伸出室外,浸在室外部份,雪花飄落在頭上,圍邊上滿是白雪,好有feel, 真是可遇不可求...是今次旅程難忘的一部份。

子爵府

原帖由 蘇樂B 於 11-2-17 15:58 發表

hi~我都就出發喇...又係跟星晨呀! 我想問你係咪去雪嶽山, 小木屋果個團?? 正東津火車係咪一定要坐o架, 如果冇興趣呢? 20000 won都幾貴喎...坐得一個站....

我本來跟縱橫遊o架, 佢包埋正東津火車, 但唔成團所以轉 ...

可以唔坐,咪跟旅遊巴到正東津站樹等! 其實只係佢地鍾意響d 路軌樹影o下相o者, 同埋響正東津站間7-11 買煙花到小木屋晚上燒, 不過要買埋lighter.

新華收30000, 差咁多!!

護肝寶>>只可以講唔係個個有效, 記得食前要check o左先, 食後1個月又check, 睇o下指數有冇跌. 吸引人係主要佢話無效全數退回o者.

ocean 700>>係新華賣點, 去平昌 alpensia 滑雪場附近的一個水上樂園.

耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

子爵府

abc family>>真係唔開心, 我好想去ocean 700 呀, 加勒比海超多人, 只係玩o左4個game 就要走啦...排隊都c.

蘇樂b>>我係在仁川o羅完行李同阿女再加衫...

前幾日睇新聞台話南韓下大雨. 呢幾日就唔知天氣, 我去時天氣好好. 整個trip 1粒雪都無落, 阿女就唔開心! 但大人就好舒服.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

大宅

原帖由 蘇樂B 於 11-2-17 16:38 發表

係囉...我本來個團都包埋o架嘛, 但又成唔到團~激水我! 但係轉星晨就多o左個show睇 (drum cat or drawing, 好似係咁上下...)

剛到埗時可能會被零度以下嚇怕,其實跟香港先前6-7度差不多。但雙手會較凍,必須要帶手襪及頸巾,厚衣服跟香港先前6-7度時穿羽絨差不多就可以。那邊沒香港那麼濕的。

頭先阿領隊打o黎, 佢知我帶小朋友去, 同我講帶多d保暖衫比小朋友, 因為雪嶽山落大雪, - ...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

頭先阿領隊打o黎, 佢知我帶小朋友去, 同我講帶多d保暖衫比小朋友, 因為雪嶽山落大雪, - ...

雪嶽山我反而最擔心係車程好耐~因為佢本身已經遠,再落雪會好塞呀
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

大宅

我都係跟星晨, 成個行程都好好, 個導遊都係hk人, 下年會同韓國人結婚。
你講個個show我都有睇, 好好睇, 係由頭到尾都沒有冷場。
我去hing 1 都有落雪呀, 落足一日, 我地個日都成-12度, 唔係好凍, 不過最緊要係帽, 手套, 圍巾, 同面罩, 因啲風吹黎都幾"次"面。

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 abcfamily 於 11-2-16 22:28 發表

導遊帶你們去多兩個什麼景點要多付錢呀?
1個成萬wow, 佢咪好好搵,一團成30人

梨太園 & 另一個shopping 點.
我果團得十五個人啫.
但佢同我講時 , 話其他團友全部都話 ok , 欠我果組未覆

大宅

原帖由 三個白白豬 於 11-2-17 21:13 發表

梨太園 & 另一個shopping 點.
我果團得十五個人啫.
但佢同我講時 , 話其他團友全部都話 ok , 欠我果組未覆

梨泰園+多個shopping 點,都係市內購物點,也沒什麼看頭呀,點值咁多附加費呀。自己搭的士去也不用俾咁貴呀。
我地個導遊真係幾好人。
又同我地講買相隨意便可,喜歡的便買,不喜歡的就買些團體合照當留念,不會迫人買啊!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 abcfamily 於 11-2-17 23:21 發表

梨泰園+多個shopping 點,都係市內購物點,也沒什麼看頭呀,點值咁多附加費呀。自己搭的士去也不用俾咁貴呀。
我地個導遊真係幾好人。
又同我地講買相隨意便可,喜歡的便買,不喜歡的就買些團體合照當留念,不會迫人買啊! ...

講到買相,新華導遊用左15分鐘黎游說團友最好全部要買晒,講到聲淚俱下ar.(我諗導遊可以分一部分$的).

侯爵府

原帖由 CALVEN 於 11-2-18 07:34 發表

講到買相,新華導遊用左15分鐘黎游說團友最好全部要買晒,講到聲淚俱下ar.(我諗導遊可以分一部分$的).

其實去韓國最唔好就係咁,有人同你影相,唔買又唔好意思,佢地話攝影師無底薪,幾日來又做阿四咁,我個導遊都好,叫我地唔好夾硬買,like就買啦,我地都買左幾百蚊呀!
個導遊叫我地返到hk去觀光局反映下,支持攝影師有底薪。
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

伯爵府

原帖由 bebu123 於 11-2-18 09:00 發表

其實去韓國最唔好就係咁,有人同你影相,唔買又唔好意思,佢地話攝影師無底薪,幾日來又做阿四咁,我個導遊都好,叫我地唔好夾硬買,like就買啦,我地都買左幾百蚊呀!
個導遊叫我地返到hk去觀光局反映下,支持攝影師有底薪。 ...

係啦 , 變相又要比多 d 錢mouth:
我果家庭冇滑雪 , 佢都可以影到成五舊水相.
有滑雪的 , 閒閒地都千幾蚊:;pppp:

伯爵府

原帖由 abcfamily 於 11-2-17 23:21 發表

我地個導遊真係幾好人。
又同我地講買相隨意便可,喜歡的便買,不喜歡的就買些團體合照當留念,不會迫人買啊! ...

如去街市之類都話值呀 , 因旅行團少去呢 d 地方麻.
行街 , 行程都有兩三個啦 , 佢仲要收我地錢帶我地去行街 ,晒錢:;pppp:

侯爵府

原帖由 三個白白豬 於 11-2-18 09:47 發表

係啦 , 變相又要比多 d 錢mouth:mouth:" />
我果家庭冇滑雪 , 佢都可以影到成五舊水相.
有滑雪的 , 閒閒地都千幾蚊:;pppp:

咪係~~我地兩條友都差唔多九百呀mouth:仲要因為有2日落大雪所以條友影得唔多相咋

我見隔離一家4口要成2千幾,大佬真係搵鬼買啦~

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 bebu123 於 11-2-18 11:15 發表

咪係~~我地兩條友都差唔多九百呀mouth:mouth:" />仲要因為有2日落大雪所以條友影得唔多相咋

上次跟康X都係咁, 我一家3口添咋, 用2K來買相真係啋佢都傻, 我抽返起大部份D相, 買左8XX.

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

thanks all!

正東津果度我兩睇啦....如果團友個個都去, 我地幾個唔去又好似唔係幾好咁, 所以到時睇下點啦~

我都係諗住o係仁川先幫阿囡著打底衫果d呀, 如果一早著真係熱c佢呀!

同埋我想知我點樣先可以攝到時間去lotte mart買野呀....我要去果度入貨買手信!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 bebu123 於 11-2-18 11:15 發表

咪係~~我地兩條友都差唔多九百呀mouth:mouth:" />仲要因為有2日落大雪所以條友影得唔多相咋

我8年前同bf(宜家老公)去果陣都係買o左10張咋, 今次我一樣唔會買咁多~我自己都帶單DSLR去影啦.....

等待驗證會員

回覆 2# 蘇樂B 的文章

正東津個火車真係唔駛坐架,我舊年去第二次,全車團友都去,剩低我地一家三口無去,跟旅遊巴去下一個站接返d團友。其實我唔去架原因,係因為車費太貴(三個人要幾佰蚊),我再上一年去過(係團費包咗),個感覺係大學站去太和站一樣,所以就算個導遊講到個火車識飛,我地都無跟去。不過都要係火車軌上面影一張留念就足夠了。另外我地係火車站等團友架時間,可以係附近食下d街邊小食,好好味架。

有關手信的問題,到行程最後一日,導遊會帶你去一間手信專門店,個度都可以買,但如果你覺得貴,可以我每次自由活動時去下d便利店,裡面都可以買d韓國特式野。

等待驗證會員

回覆 28# CALVEN 的文章

係呀,兩次都跟新華,我個女鍾意住小木屋。

首頁

尾頁

跳至