影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

apple~y 發表於 21-7-26 12:05
公海唔讚得佢地
你個post開左一日已搬左過來影視

我昨天email給BK 要求轉

公爵府

安格 發表於 21-7-26 12:08
BK 幫我轉左個Edan post過黎,對不起真係不知公海真係咁可怕,我真係新加入,7月才一口氣看大叔 調教你Mirr ...

因為你係新會員
係咪開第一個post讚edan才華?
公海好憎佢地又見你新會員實話你打手
如果你個post讚聲夢讚tbb劇集就無事啦
要接受現在社會風氣加入政治立場

大宅

apple~y 發表於 21-7-26 12:13
因為你係新會員
係咪開第一個post讚edan才華?
公海好憎佢地又見你新會員實話你打手

以後不敢亂開post,我想問佢地你仔有無八級鋼琴,DSE成績點,做人處事又係點,這班後生仔能夠一齊工作,相處融洽,仲謙虛 佢跟吳君如賀歲片訪問真係笑死

水晶宮

BK 幫我轉左個Edan post過黎,對不起真係不知公海真係咁可怕,我真係新加入,7月才一口氣看大叔 調教你Mirr ...

有冇睇造星一呀?

大宅

回覆 chocolatebean 的帖子

有,有人介紹上網看了,但真係不知之後組團,回想只對姜B lokman有印象,現在有重看都勾不起當時回憶
明白你們鍾意他是因為比賽而認識,以前超級巨星1 II,亞洲星光大道我也好投入追看,除一兩個都沒有力捧,花姐 Viu真係好成功

水晶宮

不需要對不起
討論區,毋須太上心同認真
習慣吓就知bk個玩法
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

大宅

安格 發表於 21-7-26 12:20
以後不敢亂開post,我想問佢地你仔有無八級鋼琴,DSE成績點,做人處事又係點,這班後生仔能夠一齊工作,相 ...

其實我都係近兩三個月至識mirror 同上BK 公海睇嘢
以前我多數睇潮版,大家好和平,一齊share 開心野,從無見過嗌交
估唔到嚟到公海啲人咁極端,仲要無品

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

bmuimami 發表於 21-7-26 11:20
我對眼淨係追住鍾意嗰幾個睇住佢哋整古做怪,主持噏乜聽唔到乜滯
...

上星期五六點眼定定望實, 完全無理主持人講乜

大宅

回覆 bmuimami 的帖子

我曾經在youtube 贊某歌星都無厘頭被踩,網絡真係有好多奇人

大宅

ELLIE228 發表於 21-7-26 13:17
其實我都係近兩三個月至識mirror 同上BK 公海睇嘢
以前我多數睇潮版,大家好和平,一齊share 開心野,從無 ...

真係無諗過一套大叔,一套調教你Mirror就愛上這班年青人,感覺好真,舞台好charm但現實是好努力的後生仔,大表哥已前十但會為自己一句唱得不好而不高興,每一个都有好獨特性格

男爵府

安格 發表於 21-7-26 12:20
以後不敢亂開post,我想問佢地你仔有無八級鋼琴,DSE成績點,做人處事又係點,這班後生仔能夠一齊工作,相 ...

係有d人上左腦啫,新會員就全部打成打手。早前佢地就話佢地唔識所以人地唔紅,而家見到人地出親黎都咁大堆fans,話人地唔紅咁星夢更加唔知點,就話人地傳銷式帶人出去造勢。人地個個都係真fans黎出活動,鍵盤戰士係唔會出黎囉。的確我一次活動都無出過,我join 左幾個tg group. 淨係Jeremy個group都有過萬人響個. 當打個七折係overlap, 12個人都有十萬fans. 只要其中出5%去活動都4000人。果度fans真係出心出錢出力。佢地到而家稱呼mirror成員d名都仲係好唔尊重,成日薑逃、果舊薑、粉人妖人厚粉怪咁叫人地。佢自己如果俾人叫妖婦都會發癲啦。我唔係姜濤果team,我係AK + Ian + Jeremy,都覺得佢地咁叫好核突

禁止訪問

大宅

VickyCY 發表於 21-7-26 13:31
係有d人上左腦啫,新會員就全部打成打手。早前佢地就話佢地唔識所以人地唔紅,而家見到人地出親黎都咁大堆 ...

佢話我等錢洗意思是有金主,我蠢唔明佢地講咩

公爵府

至愛朱古力 發表於 21-7-26 13:37
我係公海星夢拍劇集 post回應左,話火星人角式啱炎小姐,黑口黑面,睇下我會唔會比人圍。
呢班人歌都未唱 ...

其實以家呢個社會環境氣氛根本唔正常
唔係自己嗰邊就狂鬧恥笑
有人貼archie張相係厚粉男post都無人笑佢粉樣就知明顯立場行先
如果係我女呢個環境氣氛我一定唔會比佢入行住
真係鐘意唱歌最多等多兩年
等整體氣氛正常唔分顏色先去追夢

禁止訪問

男爵府

呢到開心好多
16子帶畀大家好多歡樂

水晶宮

GLEE 發表於 21-7-26 14:32
呢到開心好多
16子帶畀大家好多歡樂

係呀雖然我唔係16個都鍾意但係呢度舒服好多
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

大宅

apple~y 發表於 21-7-26 13:46
其實以家呢個社會環境氣氛根本唔正常
唔係自己嗰邊就狂鬧恥笑
有人貼archie張相係厚粉男post都無人笑佢粉 ...

我轉再版繼續入黎搗亂,唔好話顏唔顏色,年紀太輕讀書重要,Edan最后一年都咁辛苦,佢地仲要升中四預備DSE,在台上又要人仔細細跳辣身舞,有女我會好擔心,炎小姐好似要考DSE定今年考左

公爵府

安格 發表於 21-7-26 15:57
我轉再版繼續入黎搗亂,唔好話顏唔顏色,年紀太輕讀書重要,Edan最后一年都咁辛苦,佢地仲要升中四預備DSE ...

硬係將反tbb健盤戰士入晒d粉做
無計
我都覺得班派嬲人士超級煩膠
甘可以點
咪死結,咬住鬧
鄧局長都未可以解決到
不停罵戰囉我地呢度傾左2百幾頁要唔要申報埋自己咩顏色咩立場??

珍珠宮

安格 發表於 21-7-26 13:41
佢話我等錢洗意思是有金主,我蠢唔明佢地講咩
新會員, 你好呀~
我都新過一排,
其實喺公海, 望吓好嘞,
落水遊埋一份講真話會隨時俾口水浸死~

我都係早排先知乜嘢係公海,
咁啱有個post講九展mirror show,
我唔係粉絲, 但我身邊啲同事朋友又真係洶群撲飛,
我咪搭咀話「全城撲飛」之類嘅留言囉.

講真, 喺香港土生土長, 「全城乜乜」、「全城物物」只係香港人好普通嘅形容詞, 只係想表達好多人咁解, 唔會有人「白痴」到, 「全城」就等如「全部香港人」咁諗.

但我真好彩, 真係喺公海撞到個「白痴」, 執住「全城」呢個詞語喺度鬧, 仲要講啲明顯冇logical thinking嘅所謂證據~

我開頭打個突, 心諗:「乜料呀? 傻㗎?」
但睇返佢嘅留言, 用嘅口吻、用詞、甚至佢嘅ID,
我終於明白佢係融入唔到呢個社會嘅新人士~
最緊要係字裡行間見到佢好偏激, 情緒好明顯有障礙, 所以咪當睇佢唔到唔覆,

但點知有個好心嘅JM可能睇唔過眼, 留言串佢喎,
咁我咪禮貌上覆吓嗰位好心JM, 叫佢唔使理嗰位新人士囉,
當然, 我順便糾正有問題嘅人嘅問題啦.

嘩, 唔覆尤自何, 一覆即刻衝出嚟,
但佢又神奇喎, 唔敢覆我post, 只係覆樓主, 但好明顯係衝住我嘅留言嚟講.
就係因為佢呢個舉動, 我更肯定佢係現實生活中, 應該唔識得同人相處,
甚至係喺人群中零存在感嘅人,
講嘢唔到point, 冇乜人理嘅人.
所以揀喺網絡世界發洩~

其實嗰一刻我覺得佢好可憐,
所以留咗句諺語點醒佢, 大槪係叫佢做人應該學吓講好話之類嘅意思, 之後我就冇再留言,
不過唔知係咪因為留嘅係英文, 佢冇再留言喪鬧~

因為有上述經驗, 所以之後好少去公海, 留言更加少之又少.
但凡喺公海見到幾個出名留惡言嘅JM ID, 都SKIP唔睇(唔使睇)佢哋啲「偉論」~

首頁

尾頁

跳至