跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我個囝都仲係2行鼻涕蟲, 所以今日都唔比佢返學住啦, 尼半個月都冇乜點返個學

原帖由 bingsugar 於 10-11-1 12:09 發表

~ OK 啦! THANKS 無唒事LU, 今朝問亞囡可吾可以返學, 佢話可以, 無哂事有番ENERGY 終於放心
~ 亞囡做了幾日樹熊, 現在我的膊頭&頸硬哂, 今晚要去跑步, 吾係一定輪到自己生病 ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 yuyu.c 於 10-11-1 13:26 發表
我個囝都仲係2行鼻涕蟲, 所以今日都唔比佢返學住啦, 尼半個月都冇乜點返個學

如果是流鼻水, 試下食保嬰丹, 有時亞囡食左都ok

大宅

請問肖珍過時過節駛唔駛著校服?會唔會新年,中秋節著中式服裝,萬聖節扮鬼扮馬咁呢?

複式洋房

肖珍d仔多數派邊間小學架?我都想入呢間:lol:

水晶宮

暫時得生日會日先著便服, 其他節日未試過啦.

原帖由 fefishhh 於 10-11-24 21:48 發表
請問肖珍過時過節駛唔駛著校服?會唔會新年,中秋節著中式服裝,萬聖節扮鬼扮馬咁呢?

水晶宮

原帖由 bingsugar 於 10-11-2 12:14 發表

如果是流鼻水, 試下食保嬰丹, 有時亞囡食左都ok

如果流鼻水我囝食都ok架, 不過自從10月病佐到依家都仲未好返晒, 依家都仲係有啖同鼻水, 好煩呀...

大宅

回復 2# yuyu.c 的帖子

唔該晒! 我個囡都係病咗好耐,果頭傷風咳差不多好番,跟住又咳過段唔到尾,點攪呀

男爵府

好媽媽勳章

你試吓去買啲洗NOSE水同佢洗下睇下會唔會好啲,己前我個女成日都係鼻水加啖,後尾有個醫生教我多啲同佢洗鼻又真係得喎,我一見佢有鼻水就同佢洗,好怏好番,同痰可能其實係鼻水倒流.
原帖由 yuyu.c 於 10-11-29 12:53 發表

如果流鼻水我囝食都ok架, 不過自從10月病佐到依家都仲未好返晒, 依家都仲係有啖同鼻水, 好煩呀...

大宅

請問閱讀計劃個個閱讀冊有冇人知何時要交?

水晶宮

好耐冇入嚟, PUSH吓個POST

好快又一年, 想問吓大家有冇諗住小朋友讀邊間小學.

首頁

尾頁

跳至