自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:太夜又真係唔係咁好,何況小朋友都要早啲訓

原帖由 pakyin1108 於 14-01-04 發表
太夜又真係唔係咁好,何況小朋友都要早啲訓啦,不過你算好喇,音樂聲都還好,我樓上個中學生日日夜夜打籃球 ...
打籃球好像過份了

禁止訪問

回覆:住係香港好慘,四圍d人都練樂器!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:ky0416 的帖子

大宅

我試過樓上屋住個仔係個廳打“古“,一個星期3-4次,我都忍,但係有次係夜晚11點幾打,就即刻叫人上去睇,看更上到去,個媽媽一開門就見到個仔打緊,提醒佢有人投訴,點知個仔話以為無人聽到!因為佢係用電子“古“再戴埋耳筒,但係都仲有好大既"how"擊聲。

侯爵府

以前叫阿仔盡量下午練,練完先做功課,我都明白人哋一天辛勞工作後,想返屋企靜靜地休息吓

kwan0603    發表於 14-1-5 01:34
daishidoi  個個好似你咁就天下太平喇  發表於 14-1-5 00:38

男爵府

其實最理想係9點前, 香港地做完嘢食飽飯難得可以坐低休息下, 睇下電視睇下書睇下報紙, 長期有D 叮叮聲嘈住真係幾騷擾, 不過10 點都可以接受

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:daishidoi 的帖子

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

樂器聲好過我聽罵仔聲

---生命無價,請支持領養---

男爵府

hashtag影視迷勳章

我買左耳機插落電表子琴練琴!費時嘈住晒

伯爵府

仔女就可能當唔知,但做父母都應該知咁夜要減低聲音。打籃球嗰位就最過分,明白點解d人鐘意話人冇家教。

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

樓主,我支持你,我付近唔知邊個單位,晚晚都吹喇叭,假期前就吹到11點幾,雖然係放假,但都唔可以影響他人的休息㗎?

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

以前細個要練琴,媽話六pm要停

禁止訪問

禁止訪問

引用:樓主,我支持你,我付近唔知邊個單位,晚晚

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:你自己到係咁啦!你收工又要人收工!咁冇學

原帖由 kwan0603 於 14-01-04 發表
你自己到係咁啦!你收工又要人收工!咁冇學個d單位又點呀?如果11點後咪報警囉!你到係想咁!同想人同意你 ...
點解你禁激動呀?

如果你隔離單位晚晚十一點前打麻雀,你都唔好受喇?係未?

況且,樓主都係呻下!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:住近馬路成晚有行車聲,+相比之下樂器聲已好

原帖由 kikiboy 於 14-01-04 發表
住近馬路成晚有行車聲, 相比之下樂器聲已好好了。
我住底層架,年年月月日日都比d車聲嘈到亞媽都吾認得呀。基本上夜晚無教好訓 重有呀樓上果家人至鍾意夜麻麻拉嘢架所以我好明白你感受。真係人都痴

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:又真係好嘈嘅,所以我十點之後都唔彈琴,費

原帖由 nightingale 於 14-01-04 發表
又真係好嘈嘅,所以我十點之後都唔彈琴,費事影響人

樓上嗰位jm咁燥做乜呢?唔通你小朋友成日夜晚練樂器:qu ...
Me too! 一過10點,我會叫小朋友第二日先練!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:八婆仔@ 的帖子

你睇哂我講d嘢咁你就明點解我咁噪底,我到唔想咁激,不過唔想人噪自己係唔係首先自己唔好噪先?冇噪個d單位咪重辛苦係唔係先?

禁止訪問

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+kwan0603+於+14-01-04+發表你

首頁

尾頁

跳至