自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

引用:應該學校到傳返嚟,因為都係星期二開始阿囡

原帖由 frogmaggie 於 14-01-24 發表
應該學校到傳返嚟,因為都係星期二開始阿囡成日丫頭,跟住見到好似頭皮既係頭髮上面,初時以為阿囡轉左既洗 ...
要同學校講聲好d喎,否則傳開晒好大件事

禁止訪問

回覆:阿囡好似有頭蝨呀! 點辦呀!

男爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+appleyuen+於+14-01-24+發表

原帖由 emily_money 於 14-01-24 發表
我都試過,結果我媽用好密既木梳 幫我梳啲頭蚤出黎,再係枱上用指甲夾死佢。

...
早幾年我想買果d梳都無得賣

複式洋房

珍珠宮

小倩 發表於 14-1-24 13:18
同學唔止本地人啊
雖然我第一時間都係咁諗,但其實有D 工人姐姐都應該有,佢地好鐘意超長頭髮,我見過佢地係公園好似馬騮咁幫姐妹捉蝨

RSG媽媽    發表於 14-1-27 09:46
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

男爵府

去藥房買洗蝨水, 另外建議其他屋企人都用, 全屋床單, 被單, 毛巾消毒, 仲有梳化! 返正就黎年28, 一於叫工人大清一次!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:一定要睇醫生。我細路女時試過,唔可以番學

原帖由 carmenshek 於 14-01-24 發表
一定要睇醫生。我細路女時試過,唔可以番學。用醫生的洗頭手加100%熱水洗頭幾日

...
100%?

樓主睇醫生啦,我細個都生過,當年亞仔唔知邊個教用火水焗我個頭,臭到呢。。
最后當然係醫生醫好我啦

大宅

引用:Quote:原帖由+carmenshek+於+14-01-24+發表

原帖由 blackberry 於 14-01-24 發表
100%?

樓主睇醫生啦,我細個都生過,當年亞仔唔知邊個教用火水焗我個頭,臭到呢。。
全熱水呀。

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

同左老師講左啦!老師話會同家長講

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

引用:一定要睇醫生。我細路女時試過,唔可以番學

原帖由 carmenshek 於 14-01-24 發表
一定要睇醫生。我細路女時試過,唔可以番學。用醫生的洗頭手加100%熱水洗頭幾日

...
😱😱
用100%熱水洗衣物、pillow、床單⋯⋯

大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

子爵府

杜左先好去剪喎,否則间salon就玩完

子爵府

估唔到宜家香港呢個年代仲會有!我細個都生過,不過以前係大陸,個個都污漕所以好易生,我細個時無知到以為冇得醫,好驚,好彩慢慢大個注意衛生就冇左

禁止訪問

引用:近呢幾日阿囡成日話個頭好痕,跟手就係到丫

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

剃光係最快最徹底,但床上用品都要同步清洗乾淨,以免有殘餘的係床上交义傳播

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

下!呢個年代仲有頭蝨!

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

引用:Quote:小倩+發表於+14-1-24+13:18+同學唔止

原帖由 webjen 於 14-01-24 發表
雖然我第一時間都係咁諗,但其實有D 工人姐姐都應該有,佢地好鐘意超長頭髮,我見過佢地係公園好似馬騮咁幫姐 ...
Yes, 唔好比姐姐去boarding house, 好多時野到床"寒"返來嫁!

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

jaycee_mami 發表於 14-1-24 09:01
我小學時生過兩次, 因為一齊玩的表弟妹讀漁民子弟學校, 佢地從同學度惹番黎, 然後惹到全個家族的小朋友都有 ...

我小學個陣都有生過 ... 我仲慘過你, 個陣屋企人可能唔知有藥水可以用
佢地用火酒同我濕哂成個頭, 再用膠袋包住d 頭髮

唔止d 蝨死, 我都差d " 拿 " 到就死咁滯 ....... 一路焗一路喊~

焗完之後個頭同前額都狂甩皮

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

blackberry 發表於 14-1-24 17:40
100%?

hahhaa, 我細個都係用火酒 又臭又 " 拿 "

首頁

尾頁

跳至