親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由 TMC3012 於 14-04-08 發表去

原帖由 cfs 於 14-04-08 發表
我刀自駕等你的分享喇
曼谷租車公司有冇好介紹

侯爵府

引用:Quote:原帖由+cfs+於+14-04-08+發表我刀自

原帖由 030608 於 14-05-09 發表
曼谷租車公司有冇好介紹
Avis hertz 主打

男爵府

引用:Quote:原帖由 030608 於 14-05-09 發表曼谷

原帖由 cfs 於 14-05-09 發表
Avis hertz 主打
研究研究

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

酒店FREE PARKING?

男爵府

回覆:泰國廊曼機場 請問搭咩車去 華欣 ....

Thailand包車

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:酒店FREE PARKING?

原帖由 LedTV 於 14-05-14 發表
酒店FREE PARKING?
華欣果啲酒店基本上都free, 曼谷既最好問一問, 不過我問左幾間都係free

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+14-05-14+發表酒店F

原帖由 TMC3012 於 14-05-14 發表
華欣果啲酒店基本上都free, 曼谷既最好問一問, 不過我問左幾間都係free
你地plan 左行程未?可唔可以share 下,我第一次同老公去泰國,仲未諗定去邊,6/4 12:30pm落機, 6/8 16:30回程。

有book 埋20個月阿囡個份,但怕搞唔掂,所以唔帶佢啦

寶石宮

LedTV 發表於 14-5-14 08:39
你地plan 左行程未?可唔可以share 下,我第一次同老公去泰國,仲未諗定去邊,6/4 12:30pm落機, 6/8 16: ...

你會玩邊? 我去6日, 3/6回程, 會一落機就租車去華欣玩4晚, 尾1晚就返曼谷住~
華欣都係去果啲hit既景點, 都係大約plan左架咋, 想多啲時間係酒店hea游下水~

你去BKK / DMK ? 如果BKK, 有大巴可以去華欣, 亦有車可以去芭堤雅, 去芭堤雅就個幾鐘冇咁遠啦, hea返幾日都OK架~

男爵府

租車去華欣難吾難自己揸車去?
同埋幾多錢一日架?
我會31/7去曼谷,落機直接去華欣
玩完華欣返曼谷,入市中心d路混亂嗎

寶石宮

snow333 發表於 14-5-16 07:22
同埋幾多錢一日架?

應該唔難去, 有GPS/GOOPLE帶路應該OK既~
我租頭尾6日, 全保都係5000B左右~

別墅

回覆:TMC3012 的帖子

我上年試過就係坐AA ,係舊機場去華欣 因為我為左慳錢,所以我去華欣果程無包車 ,但返曼谷果程有。
我去程係搭巴士去victory monument 然後坐d van仔既車去 間車唔太大,大約10個位,一上夠人就開車,我記得係180泰幣一個。
不過我留左華欣3日覺得好悶,雖然都係住靚hotel ,但出面無咩野玩同食。我有一日包車去左santorini park ,sheep farm ,往日情懷,威尼斯小鎮。包車一日就$4000泰幣 都係搵mr Tim 既!至於我返曼谷果程有包車返,因為由華欣返曼谷會塞車 ,起碼3個鐘先到,所以想坐得舒服d.

寶石宮

jessiewong903 發表於 14-5-16 08:39
我上年試過就係坐AA ,係舊機場去華欣 因為我為左慳錢,所以我去華欣果程無包車 ,但返曼谷果程有。
我去程 ...

要去vm轉小巴比較煩, 坐火車又辛苦, 同埋曼谷而家咁, 可以既都唔想入市中心啦~
如果新機場就冇咁煩啦, 有大巴直達
車一日都成4千株, 真係唔平喎, 不過預左唔多野睇架啦, 都係諗住酒店游下水咁架咋~

係呢有冇啲乜餐廳果啲推介呀?

別墅

引用:Quote:jessiewong903+發表於+14-5-16+08:39

原帖由 TMC3012 於 14-05-16 發表
要去vm轉小巴比較煩, 坐火車又辛苦, 同埋曼谷而家咁, 可以既都唔想入市中心啦~
如果新機場就冇咁煩啦, 有 ...
我食過正盛 ,好多人都推介呢間。有d人覺得唔好食,但我覺得ok
係might market到好多餐廳,我果時都係亂咁入嫁咋,但入親果d都好味啵

寶石宮

jessiewong903 發表於 14-5-16 10:59
我食過正盛 ,好多人都推介呢間。有d人覺得唔好食,但我覺得ok
係might market到好多餐廳,我果時都係亂咁 ...

正盛我都見有話好有話唔好, 如果唔駛點等我都可以去試下
我見推介都係果幾間餐廳, 有時亂咁入可能仲會有驚喜~

侯爵府

TMC3012 發表於 14-5-14 07:35
你幾時去華欣姐,我等緊你報告呀我研究緊啲夜市呀,有啲混亂.你快啲去快啲返啦

男爵府

回覆:泰國廊曼機場 請問搭咩車去 華欣 ....

我過年時由新機場去華欣來回3600銖

侯爵府

snow333 發表於 14-5-16 07:22
同埋幾多錢一日架?
我都係7月,舊機場去,訂左12人車自己楂車去,上年楂去pattaya都係用手機google map,去動物園,回程都係楂去曼谷,再叫車公司啲人黎酒店拎走架車,用google map無問題出現,曼谷好幸運只係塞酒店付近

別墅

回覆 jessiewong903 的帖子

想問包車意思係有私機接送定自己?
我想去Safari World 可以搵MR TIM ?

寶石宮

cfs 發表於 14-5-16 15:43
你幾時去華欣姐,我等緊你報告呀我研究緊啲夜市呀,有啲混亂.你快啲去快啲返啦
...

月尾去呀, 你要詳細報告? 不過我都係大約睇左啲景點咋, 到時先算啦

侯爵府

TMC3012 發表於 14-5-16 17:15
月尾去呀, 你要詳細報告? 不過我都係大約睇左啲景點咋, 到時先算啦
我唔駛好多報告架,我成日分唔到人地講果個night market 係邊芝麻,我知Hyatt Regency 果邊有一個叫Cicada,咁另外一個到底係唔係在Hilton付近呢?係唔係叫做Chatchai?你知唔知呀?

首頁

尾頁

跳至