跳至

首頁

尾頁

洋房

原文章由 wingandyiu@kiu 於 07-9-10 14:11 發表

我都生左個大囡,大囡喱家先11個月,...所以我心情好復雜
我LAST M 係 28/7 呀,

而我經驗,你地喱家食葉酸同維他命丸囉,葉酸就健康院會比,維他命就冇,我二邊睇政府同私家都有睇,私家就會比D葉酸同維他命丸囉.
我喱家 ...

嘩~~~又多一個有經驗既媽媽

我諗住自己湊呀~~~因為99&工人我都唔放心:tongue:

洋房

原文章由 sze0203 於 07-9-10 14:33 發表
可以兩個都由99照顧嗎?

我自己本身食開葉酸,如果健康院再開葉酸比我,食埋有無問題?

一般孕婦每日吸取400mcg 既葉酸就好夠架喇,因為你仲會係其他食物度吸收架嘛~~~

洋房

原文章由 wenwen2007 於 07-9-10 15:30 發表

唔該晒. 我book 左下個禮拜睇. 到時差唔多7 weeks,  希望到時check 到有心跳啦.

我下星期一睇呀~~~到時係6W2D,希望睇到心跳啦

男爵府

報到~

我未去照u/s 不過應該係5月bb. 今次害喜比上次厲害, 沒胃口, 好在未嘔過....

我大囡差不多兩歲了. :lol::" />

別墅

原文章由 sze0203 於 07-9-10 17:08 發表
我依家專登叫父母搬近d自己,希望佢地幫手照顧亞b;
我唔想請工人或鐘點,別人照顧唔放心~~

我都特登上年搬番我呀媽附近, 方便第時同我揍BB

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

大仔而家6個月呀

原文章由 wingandyiu@kiu 於 07-9-10 16:55 發表
blue媽,你大b喱家幾大呀,你係full time 媽咪,我要返工,大b喱家
99湊
我係意外,我都諗住生,但係冇諗住禁快囉

大宅

你現在不用工作嗎?真寫意啊!

原文章由 KeiKatBB 於 07-9-10 17:54 發表

我下星期一睇呀~~~到時係6W2D,希望睇到心跳啦

大宅

原文章由 KeiKatBB 於 07-9-9 21:16 發表

Smileynemo,
I'm a新手 mama too....that's why I open this thread for us to share info. Most experienced mama told me we could likely see the heartbeat at 6th week, don't worry then.

I get a frie ...

Hi KeiKatBB, thks for your advice. I've booked OSCAR online and is now waiting for confirmation. Hope that I can get a place! BTW, when should I take the test? Any clue?

About hospital, in fact, I have no knowledge which one is good. My friend told me that the Gov't hospital will only accept you if you live nearby, that's why I think I can only go to PMH. I will explore if I can go to KwongWah or QE.

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

ONLINE BOOKING ar??不如打去啦,打去即刻有期,online佢地成日都唔覆架

原文章由 smileynemo 於 07-9-10 21:50 發表

Hi KeiKatBB, thks for your advice. I've booked OSCAR online and is now waiting for confirmation. Hope that I can get a place! BTW, when should I take the test? Any clue?

About hospital, in fact, ...

洋房

原文章由 Valy 於 07-9-10 19:23 發表
報到~

我未去照u/s 不過應該係5月bb. 今次害喜比上次厲害, 沒胃口, 好在未嘔過....

我大囡差不多兩歲了. :lol::" />

點解你地咁多都係已經生過既~~~~好犀利呀!

洋房

原文章由 carolandy 於 07-9-10 20:32 發表

我都特登上年搬番我呀媽附近, 方便第時同我揍BB

你就好啦~~~我一話想搬近我媽媽果邊就畀人ban 喇:(

洋房

原文章由 sze0203 於 07-9-10 21:35 發表
你現在不用工作嗎?真寫意啊!

點解咁問既?......我都想呀

洋房

原文章由 smileynemo 於 07-9-10 21:50 發表

About hospital, in fact, ...

OSCAR shoud be do between 11 to 14 week ar If PWH still have a place for you, they will arrange it at the right time for u , no worry la....hehe

大宅

我都剛check到有, 我last M 27/7 , 我都會睇馬醫生, 我生仔仔時都是睇佢, 生就係瑪麗, 不過我有時時擔心, 因我上2個月先小產(因冇心跳), 我都諗住月尾先去睇醫生.到時可以睇到有冇心跳.

別墅

hihi各位媽咪,

我應該也是五月榮升為第二任媽咪,last m是5/8,

現在都沒有什麼不舒服的感覺,我最驚的是有暈車浪的感覺,因為我住元朗,公司在灣仔,坐車都是坐45鐘,如果在車上嘔的話,真是有點不好意思!

而我亦打算在QE生,因為我跟SEZ0203一樣,老公是公務員,但我今天下午去排,因為我選擇下午睇症,所以要排到12月7日才睇,所以SEZ0203你都要有個心理準。而我也有看私家,睇荃灣胡廣森,但都要排到10月廿幾號。

複式洋房

Hi, 各位靚媽媽,

我都係0805第二任媽媽,last m是3/8. 大哥哥1歲半(瑪麗出世), 請多多指教 .

有無平, 靚, 正嘅九龍區c+醫生介紹呀?

民房

原文章由 B媽-Blue 於 07-9-10 20:34 發表
大仔而家6個月呀

嘩..你總勤力...禁快就第二個,
我大囡好多病,8月份都睇左3次e生,傷風,肚痾,發燒,佢又成日扭出街,訓覺又唔定,旭來旭去,好煩....喱家總有時飲夜奶呀,你話激死未

民房

原文章由 IRIS91 於 07-9-10 23:55 發表
hihi各位媽咪,

我應該也是五月榮升為第二任媽咪,last m是5/8,

現在都沒有什麼不舒服的感覺,我最驚的是有暈車浪的感覺,因為我住元朗,公司在灣仔,坐車都是坐45鐘,如果在車上嘔的話,真是有點不好意思!

而我亦打算在Q ...

我都係第二任媽咪...
eee喱到0805好多媽咪都係第二任喎,
我都住元朗架,元朗有個e生馮樹明,都幾好幾細心,喱胎都會搵番佢幫我檢查囉

別墅

有咁多第二任媽咪, 咁就可以教下我依 d 新手媽咪啦:-P :-P

大宅

Just received the call from PWH on OSCAR. They have scheduled my appointment on 29Oct. They also mentioned that PMH also has OSCAR but it's for aged 35 or above. Feel happy as long as one thing has been settled!

:-P

首頁

尾頁

跳至