夫婦情感

跳至

首頁
12345...16

尾頁

大宅

如果你唔想離婚冇左個仔,你就要張件事攪大,報警唯一你可以係法律上爭取仔仔跟你生活,你思想錯得好離譜,你忍受比個死佬打係為左個仔有老豆?咁你有冇問呀仔想唔想要咁既老豆呀,仲有使咩理99講咩,人地更幫住自己個仔點會幫你,離婚啦,你老豆呀媽都唔捨得打你,做咩要比人當沙包咁發洩

cindyleung0728  Agree  發表於 14-4-12 13:18

男爵府

回覆:chriswanwan 的帖子

多謝你。

But我一講電話(或報警),佢應該會衝埋黎狂打。

仔訓左,事後會同佢解釋。

男爵府

引用:小朋友係甘嘅環境成長下有陰影,比起單身成

原帖由 YL61 於 14-04-11 發表
小朋友係甘嘅環境成長下有陰影,比起單身成長情況更差,分開左,試下攞小朋友嘅撫養權,佢甘暴力,個官未必 ...
其實唔洗官判。我心裏已知答案。

唔知幾時鬧交,佢已經講過:“係咁先啦,bitcx,離左婚,我就可以單身,一身輕,乜都唔洗理,妳自己慢慢後悔,妳睇住!”

已暗示佢唔會要啲小朋友。

babykenky  如果你無社工..下次距打你就報警 再同差人講距成日都系甘...話今次好彩報到警 平時拎起電話都俾距打多兩下 仔女都有俾距打等等甘!
仔女判俾你機會就大好多!   發表於 14-5-9 15:53
加魚  但佢阿媽即你99可能要呢!  發表於 14-4-12 17:34
cindyleung0728  咁衰都有  發表於 14-4-12 13:19

伯爵府

回覆:岩岩又俾佢打~~~

Jm你無事嗎?快d搵社工或到警署備案!你屋企果件傻架!而且有小朋友,你以為佢未識分,其實4歲已經好醒目,唔好俾小朋友係呢d環境下成長!走!

男爵府

回覆:jodydeedee 的帖子

唔理佢,佢收左手,眼尾都唔望佢。

冇返。見咁夜都唔想周圍去。況且都唔太想夜晚出街,免得佢話我 夜晚出街係咪做雞!?

大宅

你搵社工幫忙啦,雖然我地咯相識,但見你咁我心都好難過

大宅

嘩~ 呻下!? 報警啦!唔可以容忍!

大宅

引用:其實我都覺得奶奶既係歪理。以為我有心,年

原帖由 ahmiu1120 於 14-04-11 發表
其實我都覺得奶奶既係歪理。

以為我有心,年初一報警拉佢個仔咁。事實係佢個仔唔打人,人地就唔會報警啦。 ...
唔可以咁!!要自愛!!你生出來是被打的嗎?? 一個成日打人的算是一個好爸爸?! 你唔愛錫自己身體,如果錯手傷左打傷個仔點算?!
佢無改既意願,能叫一個家嗎?? 心痛!!

大宅

引用:唔理佢,佢收左手,眼尾都唔望佢。冇返。見

原帖由 ahmiu1120 於 14-04-11 發表
唔理佢,佢收左手,眼尾都唔望佢。

冇返。見咁夜都唔想周圍去。況且都唔太想夜晚出街,免得佢話我 夜晚出 ...
我身邊有呢個版本既年輕人版。見到都心痛。
你做得好,在他發難一下, 不要硬撞
我怕他打死你.... 第二天去驗傷啊!

男爵府

回覆 ahmiu1120 的帖子

妳唔洗羡慕 妳離開佢都會找到真愛的 佢一定會繼續打妳的 妳要清醒啲 如果妳離開呢個咁嘅男人 一年後 妳回望現在 妳一定唔會後悔
妳咁樣落去唔會快樂

男爵府

引用:樓主,你經常認為離開了,就等於小朋友成長

原帖由 meikif2000 於 14-04-11 發表
樓主,你經常認為離開了,就等於小朋友成長沒有爸爸!
你個心很好,一直想小朋友係一個有爸爸媽媽的家庭成 ...
多謝寫咁多字,肯同我傾。
讚我好心,我又有少少激動,流眼淚。

當然唔希望小朋友見到佢老豆點對亞媽。亦唔希望學佢啲衰野。會同小朋友講返,心理“扶道”一下。

水晶宮

家暴,仲忍!細個見過,太影響我成長了
自由太多會令世人失去平衡

男爵府

回覆:meikif2000 的帖子

=_=

佢最開心,咪就係同bb囡玩既時候。
同埋,同工人姐姐談天說地,咪會笑囉。

同我講野,一多過10分鐘,佢就開始燥底。睇唔起我,向我噴口水之類。開始打人。

佢話過:”我有個伯父,殺左佢老婆,十幾年前既事。妳小心啲。我身體流有殺人既血統。唔好俾我聽到 我唔鍾意聽到既野。“

佢有時,話係我有精神病。我心想:“我或許真的有,俾你咁攪法。”

複式洋房

替你可憐……不過你要知道,你再留喺道只有繼續不斷發生暴力,而且你係害緊你囝囝,一個小朋友在暴力家庭中長大,你覺得對小朋友冇影響嗎?影響絕對大過要小朋友接受單親冇爸爸,這樣的爸爸冇好過有!你及早離開他,對你與小朋友都係一件好事!將來小朋友長大後會更懂得愛媽媽的!

男爵府

回覆:Tangbee11298 的帖子

多謝見解。
滿眼是淚。

男爵府

點解仲可以咁冷靜上bk 俾我實報警 快快手報警 拉佢 抵佢死 嚟啲男人都痴線 變態

男爵府

回覆:ahmiu1120 的帖子

快啲走 唔好再留係到 好危險

大宅

樓主快的報警及搵社工....男人出手打得一次就有第二次....佢地只會越來越大擔....你要懂得保護自己及小朋友....留低只會更危險....佢愛你就唔會咁對你...對呢的人唔需要留戀...加油呀...勇敢的去面對...冇左呢的男人唔會死...反而你仲同佢一齊分分鐘會出事....

男爵府

回覆:jzzz1102 的帖子

今次冇咩事。都係頸紅左,腳“魚左”紫左,之類。

佢靜左。只能由佢。
如果哩刻一call,佢又蝦蝦霸霸都似。佢最興打爛啲衣櫃,再買過。實行,嘈到拆天。又捉住我。

男爵府

引用:你搵社工幫忙啦,雖然我地咯相識,但見你咁

原帖由 Tangbee11298 於 14-04-11 發表
你搵社工幫忙啦,雖然我地咯相識,但見你咁我心都好難過
多謝妳。
我有想過打俾朋友傾下,或打俾父母。但一call,佢一定走埋黎“侍候“我。所以只能默不作聲。

首頁
12345...16

尾頁

跳至