在職全職

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

其實樓主打個比喻話買手袋啫, 我估佢唔係咁既意思...各位FTM唔好咁介懷.

964000  yes  發表於 14-6-18 22:19

大宅

FTM works 24 hrs
Working mum works during office hrs.

FTM....salute

mokchingyin0910  wm 放左工咪又係 ft mom  發表於 14-6-26 23:11

別墅

回覆:lanlanaRies 的帖子

x3

大宅

引用:經濟上可以做FTM,不過我現在是番part+time

原帖由 964000 於 14-06-03 發表
經濟上可以做FTM,不過我現在是番part time
有時也會想下,會不會轉FTM好D,
但最近有人見我成日陪BB在clu ...
我理解你諗法。我個人對ftm充滿敬意,而且知自己其實冇做ftm嘅才能。但我同時怕被人「誤會」甚至「輕看」 我「冇做嘢」。真係矛盾。

大宅

回覆:ssshk 的帖子

FTM是家中真正的CEO,無人可代替,做能幹的FTM所需要的能耐毅力不亞於一間公司的管理,只係skill唔同,某程度上可能仲難,因為管理員工可以揀,但仔女不可以!

男爵府

引用:我做過FTM3個幾月,+呢段時間我都好開心,+因

原帖由 Bbtvsvod 於 14-06-07 發表
我做過FTM3個幾月, 呢段時間我都好開心, 因為日日可以同佢仔玩, 而家變番working mum, 最主要咁O岩有個工作 ...
我同你一樣做過幾個月ftm , 真的發覺有辣有唔辣,所謂的幾個月ftm , 其實係我既產假。最後我發現自己適合返工多d,於是放棄了做ftm , 生完了細B產假後繼續返工!現在,回到工作崗位兩個月,又好掛念屋企兩個小孩,做人好矛盾!好想辭職,但又怕一辭職后再搵工又難左,唉!

首頁

尾頁

跳至