自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

公爵府

@o@我有遇過~~果位女子講完好飽,唔好浪費,打包拎走,跟住我朋友真係出聲話,下我地未飽bor~跟手好快咁分炒飯同麵,果位女子之後全程黑面啤住,最深刻一句黎喇,我朋友話"我奶奶黑面,我都唔驚,何況d路過既~~講真果時我真係未飽~_~但如果得我一個我真係唔敢出聲,情願返屋企食杯麵算~~

falalala  你朋友勁  發表於 14-6-18 01:34
carng.ng  俾十個讚你朋友  發表於 14-6-18 01:23
bbbuskellyly  你朋友好勁  發表於 14-6-17 19:45
PCMW    發表於 14-6-17 14:22
mrsmacaroon  你朋友好正呀!!  發表於 14-6-17 13:14
櫻花bb  你朋友好勁呀  發表於 14-6-17 13:01
honthont  你個fd 有料到呀  發表於 14-6-17 09:21
wcpcelia  你朋友  發表於 14-6-17 09:02
月餅  掂啊你朋友  發表於 14-6-16 20:57

伯爵府

藍嵐 發表於 14-6-16 17:00
@o@我有遇過~~果位女子講完好飽,唔好浪費,打包拎走,跟住我朋友真係出聲話,下我地未飽bor~跟手好快咁分 ...
真係咩人都有呀, 不如成圍比佢打包走啦!

珍珠宮

引用:@o@我有遇過~~果位女子講完好飽,唔好浪費

原帖由 藍嵐 於 14-06-16 發表
@o@我有遇過~~果位女子講完好飽,唔好浪費,打包拎走,跟住我朋友真係出聲話,下我地未飽bor~跟手好快咁分 ...
朋友

藍嵐  果下我簡直覺得佢係天使  發表於 14-6-16 17:08

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Ocean11 發表於 14-6-16 16:55
我唸唔會有人同佢爭個豬頭
無錯, 個侍應拎左入廚房斬開左個頭, 用細碟放係佢面前,

叫佢慢用

櫻花bb  好好笑  發表於 14-6-17 13:01
李豆豆  哈哈哈  發表於 14-6-17 10:12
月餅  Wahahaha~  發表於 14-6-16 20:57
Ocean11    發表於 14-6-16 17:06

大宅

回覆:去飲眾生相

試過去飲,成圍枱得5個人,我同同事3個人再加唔識2公婆and bb, 其實仲有攝影化妝,但佢地冇埋枱食,食到一半,2公婆同bb走先,結果我地3個人食12個人餸,飽到暈,跟住再打包每人幾盒第二日拿返公司再食

李豆豆  哇!正呀!呢餐好抵!  發表於 14-6-17 10:13

珍珠宮

樓主,好彩你果度有人分送JA,如果NG係就比果2個大6人搶曬
我去飲最深刻果D同食無關GE

1. 有次大學同學(男)結婚,女家阿爸有班賭仔FD,基於係新人阿爸D FD,所以都坐得比較前,佢地本身坐7號台,佢地話個NO. NG夠旺,之後新娘阿爸就同經理講,安排左18號台(實發WOW)比班賭仔FD LA
之後,到新人進場果陣,正常係熄燈,射燈射住新人等新人行入黎,一熄燈果陣,班賭仔又嘈,話熄曬D燈,警告經理好快快手開返D燈NG好阻住佢睇馬經(果日咁岩跑夜馬),之後新娘阿爸同經理都花左至少5分鐘搞E班友仔,等到腳軟GE新人先有得進場
E班賭仔好叻GA,我見佢地個個都聽緊收音機,一隻耳聽,另一隻耳,都係賭!佢地一邊聽收音機一邊打啤牌

2. 今次係中學同學(女)LA
話說,擺酒食得之前果段時間,咪有D迎賓AR,影相,播成長片段AR,新人進場,致詞等GE野GE~
有2位同台GE朋友,新人想等埋佢地黎先播片,進場(姐妹話D親戚都好聽話,黎曬,眾賓客中得果2位未到)
之後成班人為左果2個人由8點等到9點,當中不斷有姐妹打電話問佢地黎NG黎佢地都無聽電話,等到9點3,終於忍NG住,當佢地NG黎,要播片,進場了
一播完片,新人進場果陣,果2條友仔先到,佢地一坐低,當然比我們成班舊同學審佢仲咩咁遲,仲咩NG聽電話LA
佢地話佢一早到左樓下,只係NG想睇成長片段同新人進場,想大家開始左食先出現,因此就係樓下行街,見行到累都未開席所以先提早上黎等
......
大佬AR,人地新人張帖寫住8時入席你就好準時8點到LA,新人想等埋你先進場,你又NG想睇人進場,又要遲到......完全係一個惡性循環
到大家審佢仲咩NG聽電話,佢地就話NG想比新人知道佢地NG想睇人地播片進場又怕NG好意思解釋先NG聽電話
無言......

falalala    發表於 14-6-18 01:37
jojo0115  你講1個到我好似有印象⋯唔通⋯  發表於 14-6-17 21:13
Thelittlepingu    發表於 14-6-17 10:42
柏架山莊    發表於 14-6-16 17:23

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

如果成碟無人食,我唔介意你包,但咁情況就

子爵府

我老公近排去飲, 佢話唔夠飽,
最尾食左四碗紅豆沙同埋生果先夠~(太夜, 同枱有幾個人已經走左)

我都係第一次聽去飲會食唔飽,
我老公係中等身形唔係肥佬

scottott  No 1會所 係唔飽家
食完仲可以食m 記先飽  發表於 14-6-18 01:04

伯爵府

回覆:Angel_Rose 的帖子

啲人都痴線架,好失禮

我個情況係班港女要打包成碟未食過嘅炒飯走,唔係大6佬

伯爵府

回覆:huiwo太太 的帖子

我都食唔飽囉,全部海鮮都無食,食到尾仲好開心有炒飯,人地以為我生積食到尾

Thelittlepingu  我明, 因為我都唔食海鮮  發表於 14-6-17 10:49

子爵府

引用:講開飲,+而家唔食炒飯食唔飽人..我上次就算

原帖由 BIGPAT 於 14-06-16 發表
講開飲,
而家唔食炒飯食唔飽人..
我都覺,依家真係酒微菜薄,就算同枱有細路都唔夠食

子爵府

出聲話要丫MA
標題可唔可以講清楚D?

點解講2個人相似要話"唔覺, 佢靚D, 佢眼大D..." 而家講相似, 唔係一樣, 唔係鬥靚

水晶宮

好媽媽勳章

之前講過, 可能大家聽過, but!

細個去飲, 同檯女人成手4/5卡戒子, 閃到爆眼, 好富貴

當大家食翅(筷子咁粗)伙計諗住不第二碗, 佢就話:同我包起晒佢, 我攞返去比狗食!(佢陰笑)

當然無人咁樣衰同佢隻狗爭

大家/各jm心諗, 呢個人係貪心攞返屋企食, 邊係比狗食吖, 雖然幾隻幾卡戒子

………………………………但最後, 我媽話, 原來女人白撞, 無人識佢

falalala    發表於 14-6-18 01:33
carng.ng  (゚o゚;;  發表於 14-6-18 01:29
jojo0115  酒店係好多白撞,佢地有集團地交流意見
實Q會上ball room請佢走  發表於 14-6-17 21:17
藍尾巴  下( ̄Д ̄)ノ  發表於 14-6-17 20:21
櫻花bb  嘩!好爆呀  發表於 14-6-17 13:16
Ocean11  唔係麻,咁cheap  發表於 14-6-16 22:04
Lwy=3=  咁爆  發表於 14-6-16 22:02

伯爵府

有次去飲隔離枱係男家d 朋友(老爺朋友), 由對新人進場,宣誓都係大聲賭緊啤同講粗口,仲有室內食煙勁臭

falalala    發表於 14-6-18 01:33
Ocean11  無品  發表於 14-6-17 10:34

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:樓主,好彩你果度有人分送JA,如果NG係就比果

原帖由 Angel_Rose 於 14-06-16 發表
樓主,好彩你果度有人分送JA,如果NG係就比果2個大6人搶曬
我去飲最深刻果D同食無關GE
第1單,新娘好瘀囉

第2單,其實唔明點解對新人係都要等埋佢地,夠鐘只差兩個一定會開始架啦,除非仲有好多人未到啫

大宅

引用:話說老公朋友結婚請飲,擺酒地點係酒店,同

原帖由 Ocean11 於 14-06-16 發表
話說老公朋友結婚請飲,擺酒地點係酒店,同我地同枱係新郎哥生意partner同埋一班同事,另加兩個大6大錢佬客 ...
我都試過甘!不過我係掛住溱仔唔得閒食,到最後打算食飯食飽算,點知同枱叫唔洗分,打包佢

男爵府

引用:話說老公朋友結婚請飲,擺酒地點係酒店,同

原帖由 Ocean11 於 14-06-16 發表
話說老公朋友結婚請飲,擺酒地點係酒店,同我地同枱係新郎哥生意partner同埋一班同事,另加兩個大6大錢佬客 ...
班同事擺明人多蝦人少喎多人就話事咩

珊瑚宮

2024年龍年勳章

依家去飲真係全部好細碟,以前食完魚都已經好飽,通常雞、飯麵呢d已經冇乜人食,但近年去飲真係可以食到尾

good_pig  我都成日覺得好細件,唔飽  發表於 14-6-17 21:24
Ocean11  但啲人又話飽,攪到我覺得自己好大食  發表於 14-6-17 10:35

男爵府

有1次1個細細睇到我大嘅 aunt 嫁女,佢請咗我+我媽+另一位 aunt. 其他同枱嘅人就係 嫁女果位 aunt 嘅舊同學,佢哋成班不停交換卡片,係交換佢哋仔女啲卡片囉!不停話自己個仔女係邊間律師樓做好巴閉咩

首頁
12345...7

尾頁

跳至