美容扮靚

跳至

首頁
12345...17

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

回覆:踩健身單車的你減了多少?

今晚成績,忘記post

伯爵府

真係人老左,新陳代謝超慢,我做踩左足足3個月,正常飲食,每日40-45分鐘,一星期7日,都係減左3磅,好彩C6都覺我瘦左少少。踩單身我諗係比較舒服的家做運動,每日做40-45分鐘都係減得130-140卡路里。減得真係好慢,不過一路睇電視一路踩就好快過,做完我必做50-100下 situp。

伯爵府

引用:休息兩日,今日成績+ +

原帖由 ck816 於 14-08-01 發表
休息兩日,今日成績
點解你踩單車47分鐘可以減到28X卡路里?我部單車最多都係150卡路里咋,唔通唔準?我自問又冇hea著踩喎。

男爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由+ck816+於+14-08-01+發表休息

原帖由 happylogin 於 14-08-04 發表
點解你踩單車47分鐘可以減到28X卡路里?我部單車最多都係150卡路里咋,唔通唔準?我自問又冇hea著踩喎。

...
我用心跳錶計架,比較凖,同部單車有啲出入!之前有post講過,無論係lafit或y拍買嘅單車,啲卡路里係唔準架!通常會計多咗,我買嗰部都相差二三十卡架!所以會唔會你部車同真正嘅有出入?係計少而唔係計多

男爵府

2024年龍年勳章

回覆:happylogin 的帖子

要減重就要計心跳架,公式係(220-age) x 60%-70%!心跳要介乎呢個range先可以消脂,否則只係firm肉咋!我已經運動三星期,只係有一兩磅上落,但明顯係有腰啦,大腿減咗少少!手臂byebye肉實咗!不過,我太為食,冇咩介口,所以唔係點跌磅

男爵府

2024年龍年勳章

下晝得閒,一個鐘單車,就住心跳非常hea踩竟然比尋晚仲多咗卡路里

男爵府

2024年龍年勳章

接住做多1part多燕姐墊上操

伯爵府

你睇下,今晚我做左41分鐘,先減到130卡咋,係咪我部單車有問題呢?

男爵府

2024年龍年勳章

你踩咗41分鐘先有11.x公里?你係咪踩非常慢又或者你較個阻力好大所以踩得慢?如果可以,最好用心跳表check,會準啲架

子爵府

引用:你踩咗41分鐘先有11.x公里?你係咪踩非常慢

原帖由 ck816 於 14-08-04 發表
你踩咗41分鐘先有11.x公里?你係咪踩非常慢又或者你較個阻力好大所以踩得慢?如果可以,最好用心跳表check ...
請問心跳錶買邊隻?
冇冇介紹?

男爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由+ck816+於+14-08-04+發表你踩

原帖由 sesebaby 於 14-08-05 發表
請問心跳錶買邊隻?
冇冇介紹?
我跟其他有做運動jm買polar ft7咋!我上amazon買,最平68usd左右,連運費大概$600,但香港公價係千頭,有jm幾個夾埋一齊買好似係九百幾!另你可以去馬拉松,好似會員會平

伯爵府

引用:你踩咗41分鐘先有11.x公里?你係咪踩非常慢

原帖由 ck816 於 14-08-04 發表
你踩咗41分鐘先有11.x公里?你係咪踩非常慢又或者你較個阻力好大所以踩得慢?如果可以,最好用心跳表check ...
我踩得唔慢嫁,仲比之前減多1X卡添,就係唔知點解,今晚再踩,踩完再影相。

男爵府

2024年龍年勳章

你不如投資買隻心跳錶啦,咁就知每次消滅幾多卡

伯爵府

今日成績。心跳唔知部單車係咪唔準,有時一跳跳到92,有時又8X。

男爵府

2024年龍年勳章

點都唔及心跳錶架,因為有嘢cool住心口,單車嘅心跳可能握得唔好就計唔倒架!而且如果你唔係hea踩,你嘅心跳都低喎!

別墅

never work.for me
my thigh is thicker than before

男爵府

2024年龍年勳章

引用:never+work.for+memy+thigh+is+thicker+tha

原帖由 princessberry 於 14-08-06 發表
never work.for me
my thigh is thicker than before
做完有冇拉筋?你做咗幾耐

男爵府

2024年龍年勳章

今晚有啲攰,踩得唔係咁好

伯爵府

ck816 發表於 14-8-5 23:11
點都唔及心跳錶架,因為有嘢cool住心口,單車嘅心跳可能握得唔好就計唔倒架!而且如果你唔係hea踩,你嘅心 ...
就係囉, 完成check唔到心跳, 激死人. 我都考慮下買你部機先, 請問係邊道買? thx

男爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:ck816+發表於+14-8-5+23:11+點都唔及

原帖由 happylogin 於 14-08-06 發表
就係囉, 完成check唔到心跳, 激死人. 我都考慮下買你部機先, 請問係邊道買? thx ...
如果你指嘅係心跳錶,polar ft7,我係上amazon買,USD 68左右,另加運費,共600港幣左右!否則香港可去馬拉松或其他連鎖店特約經銷商買,公價千頭!ft7比ft4優勝於運動時可以顯示你而家係去緊burn fat zone定fitness zone! Ft4好似係只可選其中一樣,但ft4好似靚啲!其他詳細function可以上官網睇返!
如果你指單車,我係y拍買咋,冇心跳,志在有靠背俟下

首頁
12345...17

尾頁

跳至