自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

民主派搞搞震, 但搞足4年, 香港經濟越來越好.只不過係環球大市經濟都好

男爵府

我冇話陳太係漢奸, 請不要斷章取義。另陳太主要口號係要普選, 吾能夠協助政府解決民生問題, 但葉太就有

原文章由 江直樹太太 於 07-12-2 00:39 發表
問題係我真係識人話因為民X聯有平團+飲飲食食,所以投佢喎,咁可能依D對佢黎講咪叫協助政府解決民生問題囉! 我無吾尊重人喎! 咁點解投陳太就一定多個漢奸呢? 點解陳太就一定吾能夠協助政府解決民生問題呢?

...

洋房

原文章由 KKM 於 07-12-2 00:42 發表
民主派搞搞震, 但搞足4年, 香港經濟越來越好.只不過係環球大市經濟都好

你咁講其實太睇低香港人.
民主派係香港人投票選出蒞.
去遊行的都係香港人自己.
香港人都係遊行就遊囉, 遊完就繼續打工賺錢,
經濟越來越好,
當然歸功於每一個香港人啦.
資本主義、自由經濟, 就係每個香港人力拼所以合成香港的繁榮經濟.
的士佬踩幾更賺錢, 賣菠蘿波的畀多d心機焗靚d, 賣得好d.
做會計做電腦的通多幾晚頂.
咁多對香港經濟作出貢獻的人,
當中有唔少就係出蒞一齊遊行「搞搞震」的了.

男爵府

原文章由 KKM 於 07-12-2 00:40 發表
你覺得陳太冇嘢心咩, 佢嘢心仲大

漢奸即係漢奸, 每人對漢奸的看法可以不同, 對我來說, 講幾萬幾千次佢都係一個漢奸

低層次的打手。
漢奸,原來可以有千變萬化的解法,願聞其詳呀!

你連指控人家是漢奸,人家有甚麼條件去賣上甚麼都未知, 跟黨溝通過另一些統一口徑的答案先啦。

一味「走狗」、「漢奸」。

難怪,外國報章叫圍剿梁家傑,打傷人的助選團叫做Mob.:mrgreen:

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

作用為一個普通人,我支持民主公平社會信念,我希望有一個公平、開放的社會;
而一個健康的政府,須要有均衡的議會來監察。

希望你們能珍惜手上的一票!

請閱以下文章,非常認同筆者觀點。

=======================
探 針 : 一 個 普 通 市 民 的 心 聲

各 位 朋 友 :

我 發 出 這 封 郵 件 的 主 要 目 的 是 想 懇 請 大 家 認 真 考 慮 這 個 星 期 日 是 否 應 該 去 投 票 ( 如 果 你 是 港 島 區 選 民 ) ; 及 請 鼓 勵 身 邊 的 人 去 投 票 ( 如 果 你 沒 有 選 票 , 或 你 已 經 決 定 去 投 票 ) 。
我 只 是 一 個 普 通 市 民 , 沒 有 任 何 政 治 背 景 、 政 黨 關 係 : 但 我 相 信 民 主 , 希 望 香 港 能 早 日 步 上 民 主 之 路 。 而 這 次 立 法 會 補 選 , 就 正 正 讓 大 家 有 一 個 「 表 態 」 的 機 會

我 並 不 是 陳 太 的 fans , 在 民 主 路 上 我 們 不 需 要 明 星 , 我 相 信 「 一 人 一 票 」 ; 但 我 佩 服 她 對 香 港 的 承 擔 , 坦 白 說 , 對 於 她 的 參 選 , 我 感 到 十 分 震 驚 。 站 在 局 外 批 評 從 來 最 容 易 , 一 旦 參 加 選 舉 , 就 必 須 承 受 選 民 的 質 疑 , 政 黨 的 抹 黑 ; 再 不 是 從 前 的 Blue Blood ; 這 份 勇 氣 , 並 不 是 人 人 擁 有 。 再 者 , 以 她 的 年 紀 及 現 時 與 中 央 的 關 係 ; 我 不 相 信 她 在 這 個 回 合 可 以 得 到 甚 麼 政 治 本 錢 。 相 反 , 這 絕 對 是 「 犧 牲 」 , 她 犧 牲 了 自 己 的 時 間 精 神 , 也 放 棄 了 從 前 擁 有 「 高 高 在 上 」 的 地 位 。 作 為 一 個 香 港 市 民 , 我 希 望 她 的 犧 牲 值 得 !
我 的 記 性 不 是 特 別 好 , 但 我 記 得 陳 太 曾 經 拒 絕 封 爵 ( 英 國 政 府 給 予 的 榮 譽 ) , 辭 去 特 區 政 務 司 的 職 位 ( 拒 絕 認 同 董 建 華 的 管 治 策 略 ) ; 記 憶 中 , 陳 太 不 曾 離 棄 港 人 。

相 反 , 有 人 聲 聲 支 持 民 主 , 但 對 於 當 年 草 擬 「 二 十 三 條 」 時 , 罔 顧 市 民 及 法 律 界 的 聲 音 , 又 以 這 是 當 時 整 個 政 府 的 錯 誤 作 為 推 搪 、 藉 口 ; 並 一 再 強 調 她 只 是 執 行 任 務 。

我 相 信 「 君 子 有 所 為 , 有 所 不 為 」 ; 在 「 大 是 大 非 」 的 前 提 下 , 我 需 要 見 到 一 個 肯 承 擔 、 有 自 己 立 場 的 立 法 會 議 員 ; 而 不 是 一 個 永 遠 「 言 詞 閃 爍 」 、 「 避 重 就 輕 」 … … 敢 做 不 敢 認 的 政 治 小 人 。 中 央 已 經 選 派 了 一 個 只 想 「 做 好 一 份 工 」 的 特 首 給 我 們 , 我 不 想 要 一 個 只 曉 得 執 行 指 令 的 前 局 長 去 代 表 市 民 聲 音 ! 事 實 上 , 我 對 我 公 司 的 CEO 或 我 直 系 上 司 的 要 求 都 高 於 「 做 好 一 份 工 」 或 「 I only execute it. 」 ; 我 很 難 理 解 特 區 政 府 的 領 導 層 可 以 以 此 作 為 「 為 人 民 服 務 」 的 理 念 ; 抑 或 由 始 至 終 , 他 們 「 服 務 」 的 都 不 是 市 民 !
以 上 是 我 對 兩 位 候 選 人 的 一 些 看 法 , 容 或 片 面 , 如 果 你 不 贊 成 , 不 打 緊 , 但 請 你 考 慮 陳 太 或 葉 太 當 選 背 後 的 潛 在 訊 息 。

我 不 否 認 民 主 派 令 人 失 望 , 缺 乏 組 織 能 力 , 恰 似 一 盤 散 沙 ; 但 說 到 底 , 他 們 的 基 本 信 念 仍 是 「 推 行 民 主 」 。 陳 太 是 民 主 派 推 舉 出 來 參 選 的 ; 即 使 你 不 支 持 陳 太 , 但 如 果 你 認 同 推 行 民 主 的 信 念 , 請 你 投 陳 太 一 票 , 因 為 陳 太 落 敗 , 潛 在 訊 息 是 香 港 人 並 不 追 求 民 主 ; 如 果 這 不 是 你 想 表 達 的 訊 息 , 又 或 不 想 有 人 以 此 作 為 拖 慢 民 主 步 伐 的 藉 口 , 請 你 投 陳 太 一 票 !

最 後 , 如 果 你 仍 然 認 為 沒 有 一 個 候 選 人 值 得 你 神 聖 的 一 票 , 請 你 也 去 投 票 , 你 可 以 投 「 棄 權 」 , 表 示 你 對 候 選 人 失 望 , 但 你 支 持 選 舉 制 度 、 民 主 精 神 。

在 世 界 某 些 角 落 , 有 些 人 為 了 追 求 民 主 付 上 自 己 的 生 命 ; 今 天 我 們 身 在 香 港 , 何 其 幸 哉 , 你 只 需 要 去 投 票 。
請 珍 惜 你 手 上 的 一 票 !
你 的 朋 友   李 俊

李 俊
自 由 撰 稿 人

[ 本文章最後由 yeenmama 於 07-12-2 01:22 編輯 ]

大宅

吾好意思,我見D人屈人做漢奸咁易, 咪以為D人順手屈埋陳太囉!

原文章由 KKM 於 07-12-1 23:29 發表
我同家人(奶奶家人同外家家人)都支持4號葉太 我媽媽以前都唔肯去投票, 不過今次為了不要陳太勝出而破例去投葉太, 啲老人家就係因為自己捱過, 知道社會要繁榮安定的重要性才會選葉太, 總之唔可以俾陳太勝出

支持陳太等如想多個好似李漢奸咁嘅人入立法局搞事, 搞政治, 唔理香港的繁榮安定, 遲早敗晒我地啲血汗錢 , 我老公個嬸嬸見過佢拉票, 覺得佢好假, 選第二個都唔選佢

[ 本文章最後由 江直樹太太 於 07-12-2 01:07 編輯 ]

子爵府

原文章由 kfwong 於 07-12-2 00:35 發表
點解我地上一代比日本仔搞到咁,
你地都可以原諒日本人,
但就唔可以原諒自己國家?????

因為日本仔沒有再打中國人, 但咁多年大陸人D生活依然沒有改善, 貪污, 黑獄, 無法無天, 大陸不斷話2008奧運如何如何歌舞昇平, 真相是奧運工程令北京人民無家可歸, 地產商打人收地, 官商勾結, 大陸d領導人會唔知咩, 相信他們已經默許

有時間花20分鐘看看, (BBC製作, 全世界D人都知, 只有我地唔知)
Unreported World: China's Olympic Lie
http://www.veoh.com/videos/v1357069DKZqmaty

好快, 香港就會變成咁!:cry::cry::cry:

禁止訪問

洋房

扯遠話題

原文章由 kfwong 於 07-12-2 00:35 發表
你地都可以原諒日本人,

我唔知其他人點, 我就無原諒日本仔.

至於所謂「自己國家」,
我覺得我都幾愛自己個國家民族,
所以我讀中史, 仲去到南京讀添.

但控制呢個國家的「政權」我真係愛唔落.
保釣又無佢份,
保釣得何俊仁、阿牛曾健成呢類搞搞震人士.
大陸保釣人士前排出海保釣失敗,
回航漳州仲畀公安又拉又鎖.

兩年前大陸各地有遊行話抗議日本首相拜靖國神社,
醞釀一兩個星期, 我有大陸同學仲話南京都會有,
將會聲勢浩大.
我就話一定無可能, 因為拉近五月四日,
中共點可能畀人民去學五四運動示威遊行?
結果真係無人遊行.
事後重慶仲拉左網上策劃遊行的人.

南京, 年年南京大屠殺紀念日, 上晝十點起都會鳴防空警報半個鐘.

本來民國年代中國人係有各種自由,
可以五四運動咁「外抗強權, 內除國賊」,
又可以遊行示威去反蔣介石獨裁.
結果1949年後, 所謂「解放」後, 乜自由都無,
集會結社自由就無到今日都仲係無,
連賺錢的自由都無, 要畀人共產.

今時今日有咁樣經濟成就,
係因為中共知衰, 適放人民的經濟自由,
讓人民有賺錢自由, 先至令中國咁有錢.
係中國人民血汗錢, 血汗功勞.

我無否定中國現在的經濟發展.
但無政治自由無言論自由真係事實.
大陸連為弱勢社群打官司的維權律師都隨時畀人又拉又鎖,
點樣愛都落?

你可以愛之深, 責之切.
或者學我咁對呢個政權毫無感情.
但就唔可以麻目不仁咁「唔題就不存在」「唔出聲當幫忙」.

自由幾咁重要.

唔好意思, 扯遠左話題.
同陳太或葉劉都無乜關係.

我唔講我的立場, 講一個同我不同意見的人.
我老豆都好不滿民主派.
但同樣好不滿中國的現況, 司法不獨立, 言論自由不受保障.
見到維權律師被拉去坐監都覺得好心傷,
係對中共愛之深、責之切的一類, 好憎老毛, 好崇拜鄧小平.
我老豆話,
希望香港的政黨可以唔好衝突, 用溫和的溝通方法勸中共學下、變下.
老豆話:「民建聯就一定當睇唔到,肯定唔會勸中共去變架喇。但民主黨成日嘈一樣無用。」

我老豆都好忠實.
我地新界西, 2004年投票我阿爸阿媽都唔投民建聯, 唔投民主派, 只投自由黨周梁淑儀.

我就同我弟弟一齊投民主派的陳偉業.

[ 本文章最後由 kameyou 於 07-12-2 01:40 編輯 ]

男爵府

我唔係住港島,
但就我看,我會要葉太好過,
講政治,個個都咁黑暗架喇,
我相信無人敢講世上有個唔黑暗的政客,
你地又點知陳太無政治目的,
個目的對我地巿民有無用,好唔好無人知?
普選係要有,但陳太同民主派可以搞到咩??...未必,
呢個只不過係佢地口號,所有政客講左唔做...大把,
好似"長毛"咁,一味有口號,一味反對,對我地巿民,
真正民生問題可以做到多小???
有好似"鄭大班",他的民主又去了那裡???
一入左去立法會,位置唔同左,佢做唔做到都唔知???
如陳太咁支持普選,點解佢在任高官時唔大聲疾呼呀????
而家無權先講,遲左d喎

你地都可以原諒日本人,

選政客,choose between two evils.
永遠兩害取其輕。
陳太入局,跟泛民主派真的可以搞到普選?
愚見一直都覺得,陳太真的入局後,明年連任,都未必可以弄出個所以來,她只手握一票。
哪又如何?
我投她,是一種姿態,是我想有雙普選,立法會所有議席都是民選,到時候,我可以真正投自己喜歡的人選----->好像很矛盾。
你不要忘記,現在的議席產生,是委任以外,不是用一人一票,而是比例代表制,泛民根本起不到影響力!
你覺得鄭經可以做到甚麼?

民生,民主同樣重要!

大宅

睇到大家講到咁激~~咁大家有冇接觸過兩位侯選佳麗既阿太呢???????又有冇真正求過泛民幫你地手呢????相信由我嚟講吓...相信冇人可以"义能泉"我卦?????喺家傭版到冇人唔知我係邊個喎...hehe~~我都好耐冇出現喇...因為我病咗...但...先始聲明...我冇政治立場架....邊個幫到香港人既就係一個好議員...係好既領導者....總知可以令到香港「國泰民安、人人有工做、有飯食」理鬼得佢邊個做特首吖......我做人剩係睇result炸 ........

睇你地咁傾政冶....令我諗返起喺家傭版幫D僱主做義工既一D往事....呢度有人支持泛民既陳太...有D就支持葉太.....喂喂喂....過去陳太同泛民喺民生方面做過乜野呀 ?????我au爆哂個頭都諗唔到喎???剩係識派錢比綜援果詐懶蟲??定係日日大叫民主民主民主民主民主民主民主民主民主??????????妖~~~~貼街招都得啦...駛鬼叫咩???民主可以當飯食??當錢使???我去富臨食成皮野飯..我同個老細講"得啦,我比民主兩個字你埋單啦,好值錢架".. 比人打到九彩都似....泛民會幫市民??? 發吓夢先...當日一班志同道合既朋友為外傭僱主爭取外傭政策改例....我親手寫咗一篇為數幾千字既mail比選特首果位既......律師議員....唉....留埋contact tel no比佢....電話同mail都冇reply..........莫講話出頭幫啦.....鬼影都冇隻呀~~~打電話問佢收唔收到mail啦...詐傻扮矇話有人收架喇...妖~~~收到又唔見你覆我???家傭版既Fa同winnie為咗幾單外傭虐待小主人嚴重受傷既case四出尋求奔波揾議員幫手尋求公道、天理.....當時有邊個泛民既議員出嚟幫手睇吓D BB呀??????而家仲走去天水圍幫果班食塞米既蛀米大蟲...重要玩踩單車阻塞交通...派哂D錢比佢地啦...笨:tongue: ~~~~成日鬧政府撑D商人...政府唔撑...香港D經濟會點呀????冇大財團穩定經濟...D人邊有工返呀???點供樓呀???中產點樣交稅養你炸廢柴泛民議員呀????咦???係喎我鬧咗泛民咁多野...話時話...究竟泛民陳太退休後為我地市民既民生問題做過乜呢...:mrgreen: 講真我真係唔知...吖~~~~有 ...促進髮型屋既經濟...因為佢去咗恤髮..

至於葉太...um....呢個女人到而家佢都係我好尊敬佢既一個人物...又先始聲明...我唔識佢架....如果一早識佢就好啦:-( ,外傭僱主同小主人唔使咁慘:-( :-( :-( ......我點識佢... 話來長篇...怕你地恰眼訓...唔....話說 ....外傭僱主好悽涼...好慘...我同班做義工既朋友揾唔到一個議員幫外傭僱主....我上網search資料時..就諗住試吓揾葉太啦...果時諗...死就死啦...唔幫就算...碰到一鼻灰我地班外傭僱主都慣架啦...搏吓唔使死卦 ..當日我下午四時左右send封mail比佢...當晚11時我就收到葉太既reply....當時,佢喺美國陪緊個女...佢reply我...話會將佢過往喺政府工作既經驗嘗試幫吓我地,但要等佢返港先...果晚我開心到痺呀~~~:-( 終於有人幫外傭僱主同D小朋友喇.....葉太返港後就迅速安排外傭僱主一D會議,係幫緊大家既會....又長期為D比外傭虐待致受重傷既小主人奔波拿取公道天理....泛民參選特首果位身為律師既律師...你地泛民仲係好多律師tim...你地係精通法律既...你地試問一吓你地自己既"良心"....你地曾經有為過一班"手無吋鐵"既小朋友出過一分力嗎???你地曾經有為過年年交重稅既中產階級爭取過我地需要既福利嗎???問一問吓你地既"良心"吧~~~你地既"良心"已經去咗去天水圍踩單車喇..踩得不知幾爽tim...你地比起共產黨更加可怕~~~

男爵府

要講幫人例子, 我相信出得來做議員, 邊一個都有d, 得人恩惠千年記,不過, 開門見山, 你一提天水圍,整個bk 一直對於這個地方長期瀰漫仇恨情緒, 說泛民入去幫天水圍的人,沒有幫你, 將兩者相提並論,其實有欠公平。

天水圍的人不值幫嗎? 你當初急切尋找幫手的心情,有沒有想過, 慘劇的死者,當初絕望的心比你更甚而自殺?

人同此心,心同此理。

我袋入面都有被泛民主派幫過的真實個案, 就算簡單如被無良僱主用下流手段迫走、拖糧, 我支持泛民的,都叫親戚不如聯絡民建聯、職工盟,我想他們為基層搞呢家野最叻。

結果? 真係估佢唔到, 幫親戚的那位是某律師囉。
我親戚當初就係好似你咁,被人耍了一餐都未有對口單位。

請不要過分武斷泛民主派的人士沒有幫過民生的課題。

洋房

原文章由 小米米 於 07-12-2 02:28 發表
要講幫人例子, 我相信出得來做議員, 邊一個都有d, 得人恩惠千年記,不過, 開門見山, 你一提天水圍,整個bk 一直對於這個地方長期瀰漫仇恨情緒, 說泛民入去幫天水圍的人,沒有幫你, 將兩者相提並論,其實有欠公平。

我住元朗, 我細舅父一家、細姨媽一家都係住天水圍的公屋.
幾年前我細舅父公司減薪、裁員, 逼改合約,
結果工聯會同職工盟一齊出現,
職工盟即係李卓人一班人啦, 佢地就話要遊行示威.
我細舅父為人保守d, 唔中意遊行, 覺得搞事無前途,
所以無跟,
改去搵工聯會, 即係陳婉嫻佢地.

其實無話o岩定錯.
前排紮鐵佬罷工, 首先工聯會去同商會傾, 四四六六,
但紮鐵佬覺得好不滿,
所以就搵職工盟李卓人介入, 長毛都一齊去罷工示威.
結果係工盟會版本獲得通過.
再到上個月, 地盤的各個工種都開始加薪.
係咪李卓人同長毛遊行示威罷工爭返蒞呢?
我唔知, 因為我唔熟地盤.

其實民主派都有做野, 但方法唔同,
比較中意去抗爭.
抗爭又唔見得會無效果, 一樣有效果.

至於話請外傭受氣的, 我唔知民主派有無幫手,
所以我唔會發言.
但會開始留意. 如果有類似消息就匯報一下.
因為我唔信民主派會唔做o野.
請得起菲傭的中產票呀,
民主派點會放過? 民主派都已經無其他票可以搶啦~~

大宅

回覆 #2 小米米 的文章

小米米,
..你做咩架??做乜會有佢地既個案既??唔係保密既咩 ..冇...因為我都係想帶出一樣野出嚟...每一個選舉,投票既人都會睇吓侯選人選之前對市民有咩實質既貢獻啫,呢個係好現實個喎...衰D果句, 係市儈..但..我真係睇唔到陳太宣佈參選前對市民有乜貢獻咗喎 ....而葉太係真真正正幫緊廿四萬既外傭僱主,當以一個家庭有三個人囗為例,呢度已經係有七十多萬人..相等於全港人口既七分一...如每個家庭係有一個小朋友..呢度亦約有廿多萬既小朋友...可能亦有數萬個老人家,因為有虐兒虐老既case..咁你話葉太係咪幫緊好多人呢???一個外傭政策就係會影响咁多人架...而廿四萬外傭僱主當中亦有基層人士架..佢地都係住公屋,唔係好多收入炸...

我諗...真係我諗咋...一個有承担既議員唔係只係去做個別既個案卦...咩唔係要平衡到各方面既咩 ....即係大"彭"野麻....天水圍既居民..係...佢地係好似好悽涼....但拎公屋果時佢地係一早知果個地方係點個喎...唔啱可以唔要再等下一次派加麻...慘事...呢個地球每個地方每個角落都有,非州同埃賽娥比亞都好多好慘既人架,冇飯食又冇衫著,又多烏蠅"溜"住哂?-( 咁點解佢地唔撘飛機過去幫吓果D貧民呀??而天水圍既居民佢地自己又有冇諗吓自强呢??生老病死係每個人必經階段,但佢地要選擇自己結速生命又可以怪得邊個呢???唔通每次天水圍入面有死人蹋樓又將個責任推返比社會??社會欠咗佢地既??又點解佢地申請落嚟香港前唔三思一下???落到嚟就只係抱怨???係...我都好同意入面係要有多返d既配套設施平行返入面自己自力更生既居民...但每次天水圍入面有咩死人蹋樓就要社會承擔責任的話,我諗好多人都會好反感....話返轉頭:mrgreen: 如果陳太對民生有貢獻...我叫哂住港島既親戚比票佢又點話呢..但我真係睇唔到麻:-( .... 因為我都唔係住果頭,所以我都比唔到葉太架...

好喇~~~我告辭喇...因為我仲養緊病架...我偷雞入嚟玩咋...因為之前外傭僱主爭取既活動我病咗出席唔到....但我知葉太都出席支持fa佢地所搞既活動...而我呢個小小小C奶仔只係希望藉住喺呢個小小討論區一個小格仔裡面留吓言,作為對葉太既一種小小小既支持,禮尚往來麻... 真係告辭...後會有期....

男爵府

原文章由 開門見山 於 07-12-2 04:30 發表
小米米,
..你做咩架??做乜會有佢地既個案既??唔係保密既咩 ..冇...因為我都係想帶出一樣野出嚟...每一個選舉,投票既人都會睇吓侯選人選之前對市民有咩實質既貢獻啫,呢個係好現實個喎...衰D果句, 係市儈. ...

開門見山
我不想被抹黑,以及無限上鋼, 只是想講一句, 「個案」的意思,是我身邊人發生的故事而已:mrgreen: 我個案中內有親戚朋友的故事
我不是insider , 沒有任何朋黨背景。

你病,請多休息, 祝好。

不太長氣,跟在港島區的親朋會一起食lunch, 小女要我帶她睇候選人拉票啊

珍惜手上一票, 珍惜擁有的公民權

請港島區選民齊投票

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

葉太如果真係幫到僱主既, 幫左啦。上次遊行我都有去, 都不屑同佢握手。當日佢剛回香港, 未有咩好做對幫手je。而家? 佢仲可以放幾多心機幫到d受害小朋友? 果幾單野有邊個衰賓可以繩之於法?

我覺得好得意, 開topic個樓主用意係叫人唔好投4號 / 自己唔會投4號。但係偏偏有人入黎話比人知佢投4號, 都好挑釁下喎。
唔好同我講言論自由呀, 你應該可以開另一個topic去話比你班朋友聽你投左4號好啦。

洗哂腦, 冇眼睇。
連舊記憶都洗Q埋, 我又唔係好信當日果D人冇反廿三。而家食X食懵左(X可以代表好多野, 請勿對號入座, 否則自己羅黎唔開心)。

[ 本文章最後由 silvia_ng 於 07-12-2 12:45 編輯 ]
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

複式洋房

葉太有什麼能力協助政府解決民生問題?香港今日的繁榮不是以前英國人管治下的成果嗎?回歸十年有多少香港人覺得現在的香港比九七前好?葉太又說可以和中央溝通,但香港人了解共產黨嗎?葉太有什麼power令到中央聽她的話?咁嘅大話都講得出,唔怕笑大人把口?
原文章由 KKM 於 07-12-2 00:45 發表
我冇話陳太係漢奸, 請不要斷章取義。另陳太主要口號係要普選, 吾能夠協助政府解決民生問題, 但葉太就有

水晶宮

今朝工聯會打電話俾我老公,叫佢投4號:tongue: :tongue: :tongue:

難得老公今日放假,想訓晏D都唔得

大宅

我投左 陳太

首頁
12345...7

尾頁

跳至