自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 hehalady 於 08-2-7 22:52 發表
係咪呢款呀↓

上便果張相喺網上搵嘅 .... 我買果隻就無咁『令』gar!

我0個隻鑊都係咁既樣架, 都係無咁令, 咁可能係同一隻喎.....咁我唔駛去睇囉.....

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 hehalady 於 08-2-7 10:52 PM 發表
係咪呢款呀↓

上便果張相喺網上搵嘅 .... 我買果隻就無咁『令』gar!

哈哈.... 我張陳年相都比你搵到, 等我 d 左佢先, 其實又唔係話真係令到咁.... 因為有用閃光燈反晒光...
不過話比大家知, 呢隻鑊係會甩搪瓷架, 呢隻鑊我係用黎蒸嘢多.... 唔知幾時比我整甩左 d 搪瓷, 今年蒸糕時發現有一細撻甩左....

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 長崎良美 於 08-2-8 11:53 發表
hehalady,

請問南區邊間shop買呀?我都想買番隻
妳唔好去我買果間嘞 becos 比我揀完揀剩 .... 依家剩番 d 次次哋嘅貨 jar

妳去華富村近圖書館果個街市嘅【榮記】買 lar
路遙知馬力,日久見人心!

水晶宮

原文章由 sunnybon 於 08-2-8 10:40 發表
我年廿八都買咗隻, 17吋-$53.8, 阿姐姐話有3個size, 大, 中, 細, 係13吋, 15吋和17吋, 無16吋喎, 唔通我買錯
不過我都仲末用, 唔知痴唔痴底:恭:
Yi .... 我睇個包裝袋係印 16" gar bor ..... Anyway, 可能係我記錯 lar

水晶宮

原文章由 citygirl 於 08-2-8 14:43 發表
我開鑊用水煲滚兩次, 但用幾次後就勁"痴"底, 連煎蛋都"痴", 點算好? 如再買, 好唔好再試多次呢 ? 你們用甚麼洗鑊? 會唔會唔用得百潔布 ?

水晶宮

原文章由 mameme 於 08-2-8 23:22 發表
我都係16"喎, 係深水埔保安道街市買左43蚊囉! 不過....有講價架 我滾左鑊熱水就用喇!

水晶宮

原文章由 catjeffcat 於 08-2-9 11:26 發表
哈哈.... 我張陳年相都比你搵到, 等我 d 左佢先, 其實又唔係話真係令到咁.... 因為有用閃光燈反晒光...
嘻嘻 ....

若要人不知,唔好咁低 B

唔好 del 張相 lar .... 等其他媽咪睇吓 ar ma

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 hehalady 於 08-2-9 12:18 PM 發表
嘻嘻 ....

若要人不知,唔好咁低 B

唔好 del 張相 lar .... 等其他媽咪睇吓 ar ma

講下笑 jar...... 我都唔得閒去 d 佢, 除非無晒位啦......

水晶宮

原文章由 catjeffcat 於 08-2-9 15:03 發表

講下笑 jar...... 我都唔得閒去 d 佢, 除非無晒位啦......

珍珠宮

原文章由 hehalady 於 08-2-9 03:39 PM 發表

伯爵府

其實隻鑊係平底定尖底既呢 ?

複式洋房

我見咁多人都話隻鑊好,我今日都買左一隻...

返黎煎隻旦試下,真係一 d 都唔 "痴"... 我用緊個隻五層鑊,煎旦都 "痴" 到呀媽都唔認得...

16" $58,抵呀...
================================ 未得本人同意,請勿轉載本人所發表的文章、回應及意見。

大宅

我用緊..都ok, 雖然無生鐵鑊咁有鑊氣, 但容易清潔, 我都有野想問, 你地每次用完都係唔係用洗潔精清洗架..

別墅

原文章由 vivianmama 於 08-2-9 20:12 發表
我用緊..都ok, 雖然無生鐵鑊咁有鑊氣, 但容易清潔, 我都有野想問, 你地每次用完都係唔係用洗潔精清洗架..

用架~~
阿彌陀佛!本人問心無愧,你作的惡果~遲早會報的,只是時辰未到而已!好自為之!

別墅

58蚊買貴左幾蚊啦~~cccccc

原文章由 BigBigB 於 08-2-9 19:55 發表
我見咁多人都話隻鑊好,我今日都買左一隻...

返黎煎隻旦試下,真係一 d 都唔 "痴"... 我用緊個隻五層鑊,煎旦都 "痴" 到呀媽都唔認得...

16" $58,抵呀... ...
阿彌陀佛!本人問心無愧,你作的惡果~遲早會報的,只是時辰未到而已!好自為之!

複式洋房

唉,比起用緊個五層鑊,算好抵...

原文章由 yannesng 於 08-2-9 20:16 發表
58蚊買貴左幾蚊啦~~cccccc
================================ 未得本人同意,請勿轉載本人所發表的文章、回應及意見。

複式洋房

原文章由 vivianmama 於 08-2-9 20:12 發表

賣比我個呀叔話,用完用熱水沖一沖,下次煮之前先用洗潔精洗。如果用完即刻用洗潔精洗,會好易生 "秀",因為無左層油包住個鑊面喎... ?-( ?-( ?-(

有無用左好耐既朋友解答下...

男爵府

每次用完都會用洗潔精洗 , 無生銹喎。

原文章由 BigBigB 於 08-2-9 22:34 發表

賣比我個呀叔話,用完用熱水沖一沖,下次煮之前先用洗潔精洗。如果用完即刻用洗潔精洗,會好易生 "秀",因為無左層油包住個鑊面喎... ?-( ?-( ?-(

有無用左好耐既朋友解答下... ...

水晶宮

原文章由 BigBigB 於 08-2-9 22:34 發表

有無用左好耐既朋友解答下... ...

我用左年幾啦,每次都即用洗潔晶洗,到以家都無乜野仲好靚仔

大宅

最衰屋企用電磁爐啦。。如果岩用都想買隻黎用吓。官塘佢邊樹有得買。。

首頁

尾頁

跳至