跳至

首頁
12345...20

尾頁

別墅

原文章由 jeje 於 08-4-4 18:38 發表

啱啱見bk 有呢個promote, 好似仲抵喎, $5,800 包埋輪狀呀, 不過唔知包唔包check up, 唔包即係都要返健康院.
http://kinetics.hk/group_benefits/baby-kingdom/web_adv.pdf

Jeje,

係WOR~我都冇留意仁安個PLAN冇包輪狀TIM!
咁呢個仲抵WOR, 但係如果唔包CHECK UP咁就要諗下喇~
因為時間唔好就, 又要2邊走呀...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 小余太 於 08-4-5 00:56 發表
Jeje,
係WOR~我都冇留意仁安個PLAN冇包輪狀TIM!
咁呢個仲抵WOR, 但係如果唔包CHECK UP咁就要諗下喇~
因為時間唔好就, 又要2邊走呀...

係啊, 所以妳最好打去呢間問問包唔包埋check up.

珍珠宮

HI 小余太 & WINNER2004,

我都係係QE生,又係2/4 去完產檢,不過係PM,我係L座做產檢的,你地係咪係B4?

你地預產期係咪4月中?我4月尾,所以唸住到20/4先開始放假,希望捱到

原文章由 winnie2004 於 08-3-31 15:04 發表
[quote]原文章由 小余太 於 08-3-30 13:04 發表
Hi, 小余太,
真係橋, 我都係返埋明天開始放產假, 2/4, 9:15 am返qe覆診, 應該可以相遇. 我上星期睇私家, e生 ...

珍珠宮

JEJE & 小嵐,

你地又係住2等房,唔知我地會唔會一齊差唔多時間生呢?

我預產期430,你地呢?希望到時有機會遇到,我都想快D生,臨到最尾,駄得好辛苦,又瞓唔到

我都覺得唔關白蓮鬚事,其實佢既作用只係清熱毒,無物其他作用,我上胎飲咗都冇物反應。

係呢,你地點整?我整得好難食,買咗返嚟都唔想煲

原文章由 jeje 於 08-4-3 09:15 發表

我都買左, 不過咳到死死下所以未煲, 希望呢幾日快d 好返啦, 再唔好真係乜胎毒都清唔到. 我諗宮縮密左應該唔關飲左白蓮鬚事嘅, 我舊年都有飲, 唔覺有乜特別唔妥.
如果一齊生真係幾好, 起碼上左2等房大家可以傾 ...

別墅

原文章由 maggiemaggie 於 08-4-5 13:03 發表
HI 小余太 & WINNER2004,

我都係係QE生,又係2/4 去完產檢,不過係PM,我係L座做產檢的,你地係咪係B4?

你地預產期係咪4月中?我4月尾,所以唸住到20/4先開始放假,希望捱到

...

我都係o係L座做產檢架, 只係照U/S同埋聽胎心跳自o係B3~
我一到左9個月既時候, 晚晚都訓得唔好...而且仲冇重過tim呀!所以呢2次產檢都要我去埋B3聽胎心跳呀~

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 maggiemaggie 於 08-4-5 13:10 發表
JEJE & 小嵐,

你地又係住2等房,唔知我地會唔會一齊差唔多時間生呢?

我預產期430,你地呢?希望到時有機會遇到,我都想快D生,臨到最尾,駄得好辛苦,又瞓唔到

我都覺得唔關白蓮鬚事,其實佢既作用只係清熱毒,無物其他作用, ...

我地幾個預產期都好近, 小嵐28/4, 我29/4, 妳30/4, 真係有可能一齊生喎.
煲白蓮鬚唔係只係落隻雞蛋滾15分鐘最後加d 冰糖就飲得啦咩? 我舊年見我老公好似係咁煲架, 今年仲咳緊所以買左返黎一次都未煲過.

別墅

原文章由 jeje 於 08-4-6 10:45 發表

我地幾個預產期都好近, 小嵐28/4, 我29/4, 妳30/4, 真係有可能一齊生喎.
煲白蓮鬚唔係只係落隻雞蛋滾15分鐘最後加d 冰糖就飲得啦咩? 我舊年見我老公好似係咁煲架, 今年仲咳緊所以買左返黎一次都未煲過. ...

係呀~我都係咁煲架~
我就冇打蛋落去, 只係放入去烚囉, 我諗效果冇咩分別既...

別墅

回覆 #44 maggiemaggie 的文章

maggiemaggie,
我預產期4月28日,你係第幾胎呀?
煲白連鬚我媽媽教我買$5-,蛋預早烚好篤d"濃"等d蛋入味,同白連鬚用三碗水煲剩一碗加入冰糖,食隻蛋要一啖食落肚。其實唔知點解要咁,阿媽叫我就照做啦。

別墅

原文章由 小余太 於 08-4-6 01:17 發表

我都係o係L座做產檢架, 只係照U/S同埋聽胎心跳自o係B3~
我一到左9個月既時候, 晚晚都訓得唔好...而且仲冇重過tim呀!所以呢2次產檢都要我去埋B3聽胎心跳呀~ ...

小余太,
你而家放緊產假真係要盡量休息多d呀,我都係成日訓得唔好,到下午時間就好累好想訓晏覺,真係好想快d生阿b呀。
我上次產檢都只係重咗一磅,而家37w bb重5lbs11oz,所以我呢幾日都食蛋同飲多咗奶,食多d肉類食物,希望阿b可以重多小小先出世啦。

子爵府

Dear all, 剛剛收到我私家打電話黎話我知有b型鏈球菌呀, 要我即刻去攞藥食, 都唔知趕唔趕得切清d 菌. 真係好驚呀, 舊年都無d 咁嘅野, 好驚會傳染比細b 呀.

別墅

原文章由 jeje 於 08-4-4 18:38 發表

啱啱見bk 有呢個promote, 好似仲抵喎, $5,800 包埋輪狀呀, 不過唔知包唔包check up, 唔包即係都要返健康院.
http://kinetics.hk/group_benefits/baby-kingdom/web_adv.pdf

Dear Jeje,

呢個$5,800既plan原來都要番健康院做body check架~
咁都幾唔方便wor...

[ 本文章最後由 小余太 於 08-4-7 13:10 編輯 ]

別墅

原文章由 jeje 於 08-4-7 12:12 發表
Dear all, 剛剛收到我私家打電話黎話我知有b型鏈球菌呀, 要我即刻去攞藥食, 都唔知趕唔趕得切清d 菌. 真係好驚呀, 舊年都無d 咁嘅野, 好驚會傳染比細b 呀. ...

如果食左藥就應該冇咩問題, 因為我有個朋友上星期都係咁呀~

別墅

原文章由 小嵐 於 08-4-6 23:47 發表

小余太,
你而家放緊產假真係要盡量休息多d呀,我都係成日訓得唔好,到下午時間就好累好想訓晏覺,真係好想快d生阿b呀。
我上次產檢都只係重咗一磅,而家37w bb重5lbs11oz,所以我呢幾日都食蛋同飲多咗奶,食多d肉類食物,希望阿b ...

小嵐,
我呢4days就重番1磅喇, 可能係休息多左啦~
始終唔洗番工會好D既~
你都可以食安怡既芝士, 因為佢係咁多牌子中最多營養架~

子爵府

原文章由 小余太 於 08-4-7 13:12 發表
如果食左藥就應該冇咩問題, 因為我有個朋友上星期都係咁呀~

希望啦, 而家我百病纏身, 又咳又有d 咁嘅菌, 所以都諗住返埋聽日就開始放產假, 等自己d 抵抗力勁d.

珍珠宮

JEJE,

可能我地見過都唔定,我今個星期三PM又要去做產檢,唔知會唔會撞到你,如果係就好,可以有個照應

原文章由 jeje 於 08-4-4 18:54 發表

可能妳係上午去所以唔多人, 我下午就非常多人啦, 差不多成個鐘先走得.
妳就好啦, 知道自己8/4 會見到細b, 我仲擔心緊會唔會咳到細b 早產, 我8/4 先夠37w, 希望細b 過左8/4 先好出世啦. ...

珍珠宮

小余太,

NICE TO MEET YOU. 希望大家差唔多時間生,咁到時就可以有個照應,我對上幾次都係冇咩點重過,反而重輕咗,比姑浪問咗幾次,不過對上一星期開始又返少少,所以唔使去B3聽心跳,真係好彩

原文章由 小余太 於 08-4-6 01:17 發表

我一到左9個月既時候, 晚晚都訓得唔好...而且仲冇重過tim呀!所以呢2次產檢都要我去埋B3聽胎心跳呀~ ...

珍珠宮

我地真係近成咁

希望到時好好彩地,我地係產前房相遇就好啦

你地開始放產假未?

原文章由 jeje 於 08-4-6 10:45 發表

煲白蓮鬚唔係只係落隻雞蛋滾15分鐘最後加d 冰糖就飲得啦咩? 我舊年見我老公好似係咁煲架, 今年仲咳緊所以買左返黎一次都未煲過. ...

珍珠宮

我第一始時,兩樣都試過,都係好難飲 所以我今次只係煲過一次咁大把,反而煲白果腐竹多

原文章由 小余太 於 08-4-6 19:59 發表

係呀~我都係咁煲架~
我就冇打蛋落去, 只係放入去烚囉, 我諗效果冇咩分別既...

珍珠宮

下,物要咁家,我今胎只係飲過一次,冇心機煲,又可能係第二始既關係,物野都求求其其,冇物一始咁介/忍口

我都係買$10,分二次煲,但煲完後好似有D黃色粉狀既野係底度,好難飲

原文章由 小嵐 於 08-4-6 23:37 發表
maggiemaggie,
我預產期4月28日,你係第幾胎呀?
煲白連鬚我媽媽教我買$5-,蛋預早烚好篤d"濃"等d蛋入味,同白連鬚用三碗水煲剩一碗加入冰糖,食隻蛋要一啖食落肚。其實唔知點解要咁,阿媽叫我就照做啦。 ...

珍珠宮

小嵐,
其實有6LBS出世都好好揍,唔使刻意去食D咩令BB重D,我覺得BB太大反而好難生,只要BB健健康康就得

原文章由 小嵐 於 08-4-6 23:47 發表

小余太,
我上次產檢都只係重咗一磅,而家37w bb重5lbs11oz,所以我呢幾日都食蛋同飲多咗奶,食多d肉類食物,希望阿b ...

首頁
12345...20

尾頁

跳至