自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

引用:7折,但內籠物都無,D水管又無遮無掩,計落唔

原帖由 CALVEN 於 14-12-23 發表
7折,但內籠物都無,

D水管又無遮無掩,
自己裝修㗎

男爵府

回覆:今晚係唔係通宵派居屋表?

上網dl咪得,洗咩去拎。。。。

BIGPAT    發表於 14-12-24 09:50

禁止訪問

珍珠宮

上網有得dl做乜卜出去攞咁辛苦

禁止訪問

引用:上網有得dl做乜卜出去攞咁辛苦

大宅

引用:Quote:原帖由 kitty0288 於 14-12-23 發表

原帖由 mercurycc 於 14-12-23 發表
計過220樓要成6萬厘印.
下?你點計?2萬幾咋喎

大宅

Download 咪得囉.........無printer搵人幫你print, 同埋,唔係鬥快,限期前交表就得架喇.............

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+mercurycc+於+14-12-23+發表

原帖由 rosegirl 於 14-12-23 發表
下?你點計?2萬幾咋喎
請教點計

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

rosegirl 發表於 14-12-23 23:17
下?你點計?2萬幾咋喎

係喎, 睇錯添! 你啱~

代價款額或價值

收費

超逾

不超逾

$2,000,000

$100

$2,000,000

$2,351,760

$100+超逾$2,000,000的款額的10%

$2,351,760

$3,000,000

1.5%

$3,000,000

$3,290,320

$45,000+超逾$3,000,000的款額的10%

$3,290,320

$4,000,000

2.25%

$4,000,000

$4,428,570

$90,000+超逾$4,000,000的款額的10%

$4,428,570

$6,000,000

3%

$6,000,000

$6,720,000

$180,000+超逾$6,000,000的款額的10%

$6,720,000

$20,000,000

3.75%

$20,000,000

$21,739,120

$750,000+超逾$20,000,000的款額的10%

$21,739,120

4.25%

放下自在

男爵府

首期都俾唔去………攞黎都冇用

BIGPAT    發表於 14-12-24 09:50

男爵府

引用:首期都俾唔去………攞黎都冇用

原帖由 茶走 於 14-12-23 發表
俾唔起

大宅

引用:首期都俾唔去………攞黎都冇用

原帖由 茶走 於 14-12-23 發表
咁唯有努力儲首期,或者考慮公屋

大宅

引用:Quote:原帖由 rosegirl 於 14-12-23 發表下

原帖由 pingpingchoi 於 14-12-23 發表
請教點計
$100+超逾$2,000,000的款額的10%

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

厘印係以層居屋的市價計架,唔係以房委會售出價錢計。
即假設層樓現在市價係$3,500,000,房委會七折係售價$2,450,000,厘印就係$3,500,000*2.25%,即$78,750。

當去到5月揀樓時,如果樓價再升,假設升到$3,800,000,咁厘印費就係$3,800,000*2.25%,即係$85,500

珍珠宮

引用:厘印係以層居屋的市價計架,唔係以房委會售

原帖由 豬仔記 於 14-12-24 發表
即假設層樓現在市價係$3,500,000,房委會七折係售價$2 ...
咁咪成10萬銀
唔怪之得啲人話厘印咁貴

珍珠宮

引用:厘印係以層居屋的市價計架,唔係以房委會售

原帖由 豬仔記 於 14-12-24 發表
即假設層樓現在市價係$3,500,000,房委會七折係售價$2 ...
咁點訂係2.25%?

大宅

好媽媽勳章

下載唔到申請表=_="

Please wait...

If this message is not eventually replaced by the proper contents of the document, your PDF
viewer may not be able to display this type of document.

You can upgrade to the latest version of Adobe Reader for Windows®, Mac, or Linux® by
visiting http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html.

For more assistance with Adobe Reader visit http://www.adobe.com/support/products/
acrreader.html.

Windows is either a registered trademark or a trademark of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. Mac is a trademark
of Apple Inc., registered in the United States and other countries. Linux is the registered trademark of Linus Torvalds in the U.S. and other
countries.

我用緊個版本已經係最新嫁喇....

大宅

回覆 heiBBB 的帖子

你要將佢另存新檔去桌面先開到架,網頁版開唔到佢個pdf..你試下得唔得=]

大宅

回覆 heiBBB 的帖子

試用IE開, 我之前好似你今, 用IE就可以了. U TRY TRY

侯爵府

陪月勳章

我就係唔明尋日點解D人要咁排除法﹐
仲有﹐
個Counter 早D開夜D收咪得囉﹐
駛唔駛24小時呀﹐
冬天通宵更好難頂。

首頁

尾頁

跳至