美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Fatsheepching 發表於 15-1-30 23:48
我爸爸幾個月前去醫院檢查話佢肝指數超高,又係要照超聲波、驗血,醫生話佢再高落去會容易變cancer,於是我 ...
我都想知邊隻呀,可否PM我,謝謝

別墅

引用:咁你可否講下你食乜同做乜運動?謝卜口竹竹

原帖由 nicole1981 於 15-02-01 發表
咁你可否講下你食乜同做乜運動?謝卜口竹竹戈
我而家暫時戒食零食,甜同埋食量, 唉!但係間中都有偷食, 需要D時間, 我身體剛做完手術, 所以未能做運動, 不過以往我一星期都有三日做帶氧運動, 好返之後會keep住, 另外我會嘗試食靈芝孢子, 因為聽好多人講都唔錯, 仲可以加強免疫力, 約九個月後, 我會再做多次超聲波, 檢查一下有無改善

男爵府

Fatsheepching 發表於 15-2-1 00:34
已pm你
thank you

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 cloudyjess 於 15-01-29 發表

原帖由 jewelchu 於 15-01-29 發表
係呀, 超聲波加驗血
有冇做運動?
早餐食甚麼?

我要為小朋友做個好榜樣, 所以2015年要好好為自己和小朋友預備!!

大宅

引用:Quote:原帖由 Elenalan 於 15-01-30 發表我

原帖由 garfield_pooh 於 15-01-31 發表
我都係妊娠糖尿病,又係生完10年後病發,雖然依家唔係嚴重,但對於愛食嘅我,戒口真係好痛苦,jm你好叻,可 ...
你話你生完bb後十年復發,咁中間呢十年係咪keep住年年去驗糖尿?你算唔算肥呢?我又係妊娠糖尿,但勁中意食甜野,又介唔到奶茶

別墅

引用:Quote:原帖由 jewelchu 於 15-01-29 發表係

原帖由 cherryho1021 於 15-02-02 發表
有冇做運動?
早餐食甚麼?
我跑步或者做gym既太空漫步機(唔知你明唔明), 早餐通常食面包或者米粉

別墅

引用:Quote:原帖由 garfield_pooh 於 15-01-31

原帖由 窮師奶 於 15-02-02 發表
你話你生完bb後十年復發,咁中間呢十年係咪keep住年年去驗糖尿?你算唔算肥呢?我又係妊娠糖尿,但勁中意食 ...
奶茶係比一般飲品高一倍糖同奶

大宅

回覆 Fatsheepching 的帖子

可唔可以pm 我哪只靈芝?thanks a lot.

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 cherryho1021 於 15-02-02 發

原帖由 jewelchu 於 15-02-02 發表
我跑步或者做gym既太空漫步機(唔知你明唔明), 早餐通常食面包或者米粉
我之前也有join舒適堡,所以也有玩過太空漫步機。

我要為小朋友做個好榜樣, 所以2015年要好好為自己和小朋友預備!!

大宅

引用:Quote:原帖由 窮師奶 於 15-02-02 發表你話

原帖由 jewelchu 於 15-02-02 發表
奶茶係比一般飲品高一倍糖同奶
咁我試下隔日飲,慢慢介啦

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:Quote:原帖由 garfield_pooh 於 15-01-31

原帖由 窮師奶 於 15-02-02 發表
你話你生完bb後十年復發,咁中間呢十年係咪keep住年年去驗糖尿?你算唔算肥呢?我又係妊娠糖尿,但勁中意食 ...
我2003生第一個,2008生第二個,兩個b陀到32週都有妊娠糖尿,生完第一個產後檢查正常番,生完第二個做產後檢查話我糖尿擇界,姑娘叫我要小心注意,最好自己每年揾私家驗吓糖尿,當然往後幾年我無check 啦!直至2012年尾成日覺得好唔舒服,又易攰,一check就知中招,度數唔算好高好嚴重,依兩年keep睇政府,三個月前開始食藥。我本身唔肥,細細粒有少少肉地,本身都唔好甜,平時飲奶茶,咖啡,檸茶檸水都唔會加糖,但我好為食,又愛吃零食,12年確定有糖尿之後已經戒咗奶茶咖啡,耐唔時先會飲一杯,零食都食少咗好多喇

別墅

引用:回覆+Fatsheepching+的帖子可唔可以pm+我哪

原帖由 bcl 於 15-02-02 發表

可唔可以pm 我哪只靈芝?thanks a lot.
已pm你

大宅

引用:Quote:原帖由 窮師奶 於 15-02-02 發表你話

原帖由 garfield_pooh 於 15-02-03 發表
我2003生第一個,2008生第二個,兩個b陀到32週都有妊娠糖尿,生完第一個產後檢查正常番,生完第二個做產後 ...
你唔好甜食,又細粒唔算肥都中招,我比你高危了,驚驚呀

大宅

引用:Quote:jewelchu+發表於+15-1-30+21:52+醫生

原帖由 Shabaneez 於 15-01-31 發表
我新加坡有一位護士朋友個叔叔, 都有肝硬化, 情況嚴重. 後來朋友介紹他食一隻健康產品(Reserve), 奇妙地3個 ...
請問可否PM我?謝謝!

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:Quote:原帖由 garfield_pooh 於 15-02-03

原帖由 窮師奶 於 15-02-03 發表
你唔好甜食,又細粒唔算肥都中招,我比你高危了,驚驚呀
身型肥胖係風險高d,但糖尿病同身型都無乜關係,好多瘦底嘅人都有,講到尾,注意飲食比較實際

大宅

回覆:中度脂肪肝所以一定要減肥減食,加油!

我幾年前比中大果個全港性肝普查抽中左驗肝都話我有脂肪肝
我由細到大都唔食甜食零食嘅,冇得介零食減肥。但就勁鐘意食蛋同食飯,每日最少食兩隻蛋,每餐食一大湯碗飯。之後唯有食少啲。不過醫生話我脂肪肝唔嚴重,做下運動就得。

別墅

引用:我幾年前比中大果個全港性肝普查抽中左驗肝

原帖由 芍琳 於 15-02-03 發表
我幾年前比中大果個全港性肝普查抽中左驗肝都話我有脂肪肝
我由細到大都唔食甜食零食嘅,冇得介零食 ...
我都係每日食兩隻蛋!

男爵府

我的育兒心得勳章 DHA勳章

食下健肝素, 做下運動, 食清D

大宅

可以介紹邊隻靈芝丸好嗎?

男爵府

Fatsheepching 發表於 15-1-30 23:48
我爸爸幾個月前去醫院檢查話佢肝指數超高,又係要照超聲波、驗血,醫生話佢再高落去會容易變cancer,於是我 ...
請問可否PM我是咩牌子呀?我都勁脂肪肝呀!謝謝!

首頁

尾頁

跳至