親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:有無jm復活節出發新加坡+legoland?

我28/3出發,機票都未買。
哈哈,應該打「打算」28/3出發。
落機先過JB Legoland 玩幾日,再返星加玻玩幾日。共七天。

子爵府

彥彥媽咪 發表於 15-3-19 00:08
各位:

我都會 Easter 去, 我自己就度左咁, 請大家比下意見:

Day 2 - zzz 夠起身, 預 10:00AM... 去 Sea Aquarium 可以玩埋 Luge

Day 4 - 離開 MOVENPICK, 住 Carlton City, 下午可以River Safari (一個下午夠唔夠玩? 是否近 ZOO, 係既可以去埋, 又或有咩可介紹呢? 因為ZOO 同 BIRD PARK 以前都已去過), 你下午先出發未必可以去埋zoo, 因為兩個都收6pm, river safari 個Amazon River Quest最遲就要3點半前買票, last boat at 4:30.

DAY 5 - 未諗到, 附近可以去邊? 摩天輪? 牛車水, 小印度, Flyer, Garden by the bay

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

kat0318 發表於 15-3-19 07:57
我3號出發都未諗, 不過我得4日, 1 日legoland, 1 日uss, , 第一日去到係晚上點幾, 實際無咩地方去到
...
我4號晚出發去5日, 第一晚同你一樣點幾到, 頭兩日喺新加坡, 34日喺LEGOLAND, 第5日下午3點幾機, 真係唔係好夠時間玩....我預去ZOO玩一日, 淨番一日要去啲必去既地方(仲諗緊去邊好....)

大宅

引用:Quote:kat0318+發表於+15-3-19+07:57+我3號

原帖由 BBQsham 於 15-03-19 發表
我4號晚出發去5日, 第一晚同你一樣點幾到, 頭兩日喺新加坡, 34日喺LEGOLAND, 第5日下午3點幾機, 真係唔係 ...
如果小朋友同行可以去science centre同kids stop,呢到JM介紹話小朋友會玩得開心

BBQsham    發表於 15-3-19 10:18

大宅

引用:我28/3出發,機票都未買。哈哈,應該打「打

原帖由 莎莉小姐 於 15-03-19 發表
我28/3出發,機票都未買。
哈哈,應該打「打算」28/3出發。
落機先過JB Legoland 玩幾日,再返星加玻玩幾日 ...
咁你要快啲出機票先喇

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆 vami 的帖子

KIDSSTOP我都好想去, 上網睇過好多嘢玩, 但C6唔係咁想去.......

男爵府

patsylau 發表於 15-3-19 09:10
Promotion 20/3完
20/3 完...

我們9-10/4 去Legoland 住, 買左1 day combo 咋喎 !

伯爵府

vami 發表於 15-3-19 10:11
如果小朋友同行可以去science centre同kids stop,呢到JM介紹話小朋友會玩得開心

...
多謝意見,會認真考慮,我兩件係6歲和8歲

伯爵府

subb 發表於 15-3-19 10:31
20/3 完...

我們9-10/4 去Legoland 住, 買左1 day combo 咋喎 !
係個訂票的promotion去到20/3,但門票好似可以在8月/9月前使用(有錯請指正)本來promotion是15/3,可能太好反應,而家只要入住legoland酒店,就可以在check in 時用1 day comb價買2 day comb票,但legoland從沒有說過這個upgrade可以做到幾時,我擔心4月1日後會有甚麼變動,所以打算20/3,即明天上官網訂定票

子爵府

be 發表於 15-3-19 10:54
係個訂票的promotion去到20/3,但門票好似可以在8月/9月前使用(有錯請指正)本來promotion是15/3,可能太好反 ...

係wor, 現在可以網上用1 day price 買 2 days combo wor !

我女12歲, 但得145cm高, 你估可唔可以博大霧買小童票 ?

因為大部份入場卷都係 3-11歲小童。我諗住全程買小童票 !

有冇JM有經驗試過 ?

子爵府

subb 發表於 15-3-19 10:31
20/3 完...

點解你去兩日但買 1 day combo ?

大宅

引用:Quote:subb+發表於+15-3-19+10:31+20/3+完.

原帖由 be 於 15-03-19 發表
係個訂票的promotion去到20/3,但門票好似可以在8月/9月前使用(有錯請指正)本來promotion是15/3,可能太好反 ...
如果係會住legoland hotel,你可以send email比佢地酒店安排ticket,之前我都send過email問酒店關於combo ticket價錢,跟住佢地回覆叫我比定人數佢地會安排

大宅

回覆:be 的帖子

Thanks

伯爵府

vami 發表於 15-3-19 11:19
如果係會住legoland hotel,你可以send email比佢地酒店安排ticket,之前我都send過email問酒店關於combo tic ...
一陣就send mail 去問,謝謝!

大宅

引用:Quote:vami 發表於 15-3-19 11:19 如果係會

原帖由 be 於 15-03-19 發表
一陣就send mail 去問,謝謝!

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

BBQsham 發表於 15-3-19 10:01
我4號晚出發去5日, 第一晚同你一樣點幾到, 頭兩日喺新加坡, 34日喺LEGOLAND, 第5日下午3點幾機, 真係唔係 ...

第一晚我去到就基本上係瞓.
第二朝去legoland, 諗住玩到5, 6 點, 之後租左車返新加坡, 睇garden by the bay.
第三日就去環球影城, 之後可能巿內食晚飯, 行下,
第四日, 我改左晚上8點幾機走, 所以還有一早, 同下午買下野.
不過, 返到黎成零晨, 細女辛苦d

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

bestwish 發表於 15-3-19 09:21
太貴了. 自己訂機票同酒店會化算好多。 酒店又可以自己揀邊間都得。

經 agent 買 package 焗限左 要住指 ...

無計, 我係今個月先決定去, 個時都無咩機位, 或者係去同回程的時間好差,
都要俾人賺.

我同老公講, 我真的寧願去日本, 差唔多成萬一個, 貴而唔值.

伯爵府

引用:Quote:bestwish 發表於 15-3-19 09:21 太貴

原帖由 kat0318 於 15-03-19 發表
無計, 我係今個月先決定去, 個時都無咩機位, 或者係去同回程的時間好差,
都要俾人賺.
me too啦!仲要CX突然整個大減價,可惜機票無得退,加上暑假和聖誕會去日本,所以都係整定的,但SG的酒店真好貴,應不會有下次

子爵府

2024年龍年勳章

回覆 bestwish 的帖子

Thanks! 等我寫低先!

子爵府

2024年龍年勳章

回覆 sophie_mama 的帖子

我見到網上好多COMMENT 都話MOVENPICK 好, 咁就跟咋

CARLTON CITY 係幫我訂酒店個SIN AGENT 話好, 我查過地點都好方便, 就訂了.

首頁

尾頁

跳至