想生BB

跳至

首頁
12345...27

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由 Natnattsui 於 15-03-23 發表

原帖由 feiso 於 15-03-23 發表
祝大家好孕!
你又係4月1 due date ar?

複式洋房

引用:Quote:原帖由 cici_auction 於 15-03-23 發

原帖由 cc0629 於 15-03-23 發表
其實紅d係咩黎嫁?我無研究
紅d係check排卵試紙,m前加深都有機

複式洋房

引用:Quote:原帖由+feiso+於+15-03-23+發表祝大

你又係4月1 due date ar?
係呀!不過今個cycle好似早咗排卵,可能早一、兩日。

大宅

引用:Quote:原帖由 cc0629 於 15-03-23 發表你又

係呀!不過今個cycle好似早咗排卵,可能早一、兩日。
你勤唔勤力呀?

複式洋房

引用:Quote:原帖由+feiso+於+15-03-23+發表係呀

你勤唔勤力呀?
唔知算唔勤力。day 10, 14, 17,18,20 dodo. 通常30-33day cycle,你呢?

複式洋房

回覆:feiso 的帖子

我都係1/4 due day, 不過上個月化學左,我本身無用排卵紙check, 只靠睇拉絲dodo, e幾日無特別感覺, 應該都無望

大宅

回覆:有無4月1 due date

報到,我也是1/4 due , 希望大家齊齊bingo, 因為失敗了很多個月,大家諗住何時驗红d ?同綠d 呢?我都有肚痛,但不知道為什麼

複式洋房

引用:報到,我也是1/4+due+,+希望大家齊齊bingo,

原帖由 popo5 於 15-03-24 發表
報到,我也是1/4 due , 希望大家齊齊bingo, 因為失敗了很多個月,大家諗住何時驗红d ?同綠d 呢?我都有肚痛 ...
我都試咗好多個cycle,一齊加油!
今次打算過due date 先驗,試過小紅遲到咗8日,以爲有機,點知一驗就到

大宅

我都係大概31/3或1/4 due day 呀,好緊張,咩感覺都無。好怕又失敗。
開始諗係咪自己邊到有問題,充滿負能量。。。。。

大宅

引用:Quote:原帖由 cc0629 於 15-03-23 發表你勤

唔知算唔勤力。day 10, 14, 17,18,20 dodo. 通常30-33day cycle,你呢?
day 11,12,14,15,18
唔知機會大唔大呢

大宅

**大家可以睇睇**

懷孕徵兆、感到反胃
有些人在受孕之後的前幾個星期,就開始了害喜的症狀。你可能會覺得想吐或反胃,雖然害喜也叫“晨吐”,反胃的症狀卻不僅限於早上。你可能整天,整夜都覺得反胃想吐。

懷孕徵兆、乳房變得更柔軟了
如果你的乳房感到刺痛,柔軟又腫脹,你可能懷孕了,這種症狀在受孕之後的前幾天就可能出現了。如果你在突然之間認不出自己的乳房,你可能是懷孕了,不要擔心!在你的身體適應大量的荷爾蒙之後,這種疼痛就會消退,你的乳房就不會再感到不舒服了。

懷孕徵兆、感覺疲倦
總是精力充沛的你,是否突然感覺疲憊不堪?黃體素(一種荷爾蒙)的大量分泌,會讓你覺得筋疲力盡。幾乎所有懷孕的婦女都深受這種症狀之苦,你可以再觀察其他的症狀,以確定你的懷疑。

懷孕徵兆、又要上廁所了
你是否成為廁所的常客?半夜爬起來上廁所?要怪就怪你肚子裡的小生命吧!受精卵在子宮壁著床之後,就開始分泌絨毛性腺激素(hCG)。如果你受夠了半夜起床上廁所,不用擔心。就把這種情況視為一種訓練吧,因為將來在你真正意識到之前,你的小寶貝就會在半夜啼哭喊餓了。

懷孕徵兆、出血或痙攣的症狀
在排卵與著床之後的八天,你可能會出現輕微粉紅色或棕色的污跡,痙攣也可能會伴隨著這種情況而來。原本在生理期內,可能也會有一些點狀出血,但這並不是真正的生理期。這是受精卵在子宮內膜著床的結果。

懷孕徵兆、你的乳頭顏色改變了
如果你注意到你的乳暈顏色變深,或是乳房上有藍色與粉紅色的線條,那應該不是你的想像。這些都是懷孕的症狀。

受精卵著床過程
以胚胎在子宮壁內發育的侵入型著床(鼠、兔)為例,胚泡經轉運,定向,透明帶溶解之後開始著床,著床步驟有定位、粘著、穿入等。

大宅

引用:**大家可以睇睇**懷孕徵兆、感到反胃有些人

原帖由 wingszema 於 15-03-24 發表
**大家可以睇睇**

懷孕徵兆、感到反胃
唔該哂

大宅

我都想check 有D徵兆,但又好似黎M咁!之前太早亦check 過但無料到

大宅

引用:我都想check 有D徵兆,但又好似黎M咁!之前

我都想check 有D徵兆,但又好似黎M咁!之前太早亦check 過但無料到
你due day係幾多号?

複式洋房

引用:我都想check+有D徵兆,但又好似黎M咁!之前

我都係,所以決定due date或之後先check。

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:Natnattsui 的帖子

我乳頭排卵後第四日,就又突又腫又痛好敏感,平時黎M唔會咁,最多都係胸漲,同埋前日發冷加腹部扯住痛,尋晚又熱到俾火燒,今日都有M痛,我驚我果d懷疑自己大肚症又發作

大宅

引用:Quote:原帖由 wingszema 於 15-03-24 發表

原帖由 maggie246 於 15-03-24 發表
你due day係幾多号?
Maggie 我due day 係 26/3

大宅

引用:Quote:原帖由 maggie246 於 15-03-24 發表

Maggie 我due day 係 26/3
咁你可以check wo, 爭2日之嘛

大宅

引用:我乳頭排卵後第四日,就又突又腫又痛好敏感

原帖由 @陳師奶@ 於 15-03-24 發表
我乳頭排卵後第四日,就又突又腫又痛好敏感,平時黎M唔會咁,最多都係胸漲,同埋前日發冷加腹部扯 ...
我記得我第一胎,我諗大約3week 果陣,乳雲明顯大左好多嫁

大宅

回覆:cc0629 的帖子

見這版好幾个都已係媽媽級,大家都期待緊第二胎

首頁
12345...27

尾頁

跳至