婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:你99因咩事唔妥你??

99 最唔妥的應該係我同佢個仔結婚
之後每樣野都唔妥

😈😅 我都唔明 佢又唔錫 c6 霸泥做咩

大宅

因為唔識好似妹仔咁侍候佢個仔囉

侯爵府

我的育兒心得勳章

我唔妥佢多過佢唔妥我喎!!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:當時我哋買樓,我99係唔知。只係99話c6細個

原帖由 chingcging 於 15-06-12 發表
當時我哋買樓,我99係唔知。只係99話c6細個時話大個買層樓俾佢住,唔洗住呢度。我話幾細個?c6話:小學雞嗰 ...
你奶奶傻的嗎?

我同個仔去睇靚屋show house, 我仔都話買比我住,我心諗,亞仔你買得起自己住我都好欣慰啦

唔會咁白痴信個小朋友呀

珍珠宮

因為我唔係十優劍橋港姐。

我諗只有今屆嗰位劍橋港姐嘅條件,先合我位太上老君嘅心意

大宅

引用:開初對99都唔差會搵佢飲茶 叫c6送野俾99估

原帖由 namnamnamlolo 於 15-06-12 發表
開初對99都唔差
會搵佢飲茶 叫c6送野俾99
估唔到去到結婚佢送對舊呃俾我
你9962有比禮金都好,我果個無比不特止,仲要靜雞雞攞哂男家D人情,等我同c6擺完酒第日先發現,籌備果陣都有提過,只係我哋同99講想找哂酒席條數,有剩先比佢,99仲要話老公乜佢無女人x咩,無錢就唔好結婚,真係無口德的99! 過大禮要出錢嘅都唔做,99結咗兩次婚都乍傻乜都唔識,仲過份到話女家斟茶連玩新郎半個鐘得,男家要斟個半鐘,但男家親戚得三個,我同佢講女家唔夠時間,佢就話我唔識我爸媽都應該識,無理由要男家長輩等,我自問eq唔差,不過佢咁樣真係好討厭,結婚果日龍鳳鐲又無,搞到好似嫁仔咁,婚後我都有同佢食飯,做個好新抱,不過我做咩佢都唔順眼,有錢比佢就係好新抱,所以之後都學叻咗,唔搵唔見就最好!

禁止訪問

子爵府

唔妥我屋企環境好過佢

唔妥我唔比個仔佢湊

唔妥我唔肯做奴婢

子爵府

chingcging 發表於 15-6-12 08:45
我呢,就有2條導火線:

1. 6299住公屋。當年,我同c6買樓結婚,99係一直都以為層新樓係俾佢住,我同c6住佢 ...

1. 6299住公屋。當年,我同c6買樓結婚,99係一直都以為層新樓係俾佢住,我同c6住佢間公屋,仲話係c6應承佢!我問返c6,c6話:細個話買間屋俾呀媽住,佢記到依家之嘛!

exactly我99!!!!
仲要話佢個孫想佢黎陪佢, 得閒黎訓幾日!!!
幾日? 幾多日呀即係? 你唔走咁我點呀?
我唔會比呢0的野開始!!!
層樓我同c6比首期同供,而我娘家有份幫首期,我都還緊錢比我老媽!!!
我老媽都唔會上黎訓,佢想上黎訓????!!!
我話要儲錢買樓0個時,次次見到我就勁寸我!!!!!
寸我話我要同我阿媽一樣做業主!!!!
寸我話叫我個仔大個做工程師起樓比阿媽住!!!!
痴線!!!
驚死我拖累佢個仔,
實質邊個拖累邊個都未搞清楚!!!
c6已同佢講左我唔歡迎佢上黎訓,
所以佢從此更加憎我。
也好,
反正我都憎佢!!!

男爵府

引用:因為我唔係十優劍橋港姐。我諗只有今屆嗰位

原帖由 咖央 於 15-06-16 發表
因為我唔係十優劍橋港姐。

我諗只有今屆嗰位劍橋港姐嘅條件,先合我位太上老君嘅心意
哈哈,我都係咁話,成日覺得我襯唔起佢個仔,咁多個新抱佢最唔鍾意我,試過叫個仔唔好咁早拍拖,勸唔掂就鬧同俾說話聽,點知佢個仔都係唔睬佢,仲同我結埋婚,激死佢

大宅

引用:我都想知有咩事令99咁唔妥我,當年拍拖第一

原帖由 mojkating 於 15-06-12 發表
我都想知有咩事令99咁唔妥我,當年拍拖第一次見入屋叫佢,佢可以黑面。結左婚諗住討好下佢,佢生日,母親節 ...
認同

子爵府

育兒性格勳章

回覆:chingcging 的帖子

我搶咗佢個仔同孫law

大宅

BK Milk勳章

引用:回覆+chingcging+的帖子第1點,6299咁諗又

原帖由 M.A.C 於 15-06-12 發表
回覆 chingcging 的帖子

第1點,6299咁諗又錯唔哂,可以理解做父母心態,請樓主包容下。因為將來你地都有 ...
唔明點解第一點啱?? 個仔結婚買樓,如果佢嘅心思係同仔一齊住新屋,咁可以理解老一輩有哩個不識時務嘅思想,但佢依家係要佢2公婆住新屋,仔同新婆住佢哋住開嘅公屋哦

大宅

BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+M.A.C+於+15-6-12+11:46+編輯+

回覆 chingcging 的帖子
原來誤會咗~
但將心比心,如果我仔第時結婚買樓,就算係佢全數俾,或我有少少資助佢,我哩個新任99唔會有咁唔通氣嘅要求囉,以樓主嘅情況為例,公屋咁平租,大把人排唔到,解決咗大部分港人嘅住屋問題,仲想點;個仔結婚咁係想佢哋開心,快點生B啦,2老一齊住阻住佢哋,咁唔通氣為咩呀

大宅

引用:回覆 ky0416 的帖子問題巳向樓主解釋。我無

回覆 ky0416 的帖子
她覆妳字眼很沒禮貌,

我認同妳只係提出老人家期望,

我自己也希望自己仔女有本事送比我住,

我會好開心仔女甘鍚我,

但如果同未來新抱供,

當然要明同通氣

水晶宮

天敵
其實佢唔係特別錫我老公、不過我出現後佢覺得老公少理左屋企、少左賣身咁支持佢同叔仔、咪爭囉

伯爵府

回覆:chingcging 的帖子

你99使唔使呀,你C6細個個陣講嘅話記到宜家??

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章

我99要係人前又威又要面子,人哋話話要做即刻叫我做,喺人哋面前有得威, 一次之後,我依家唔睬佢哋。

複式洋房

第一就係上一胎無左…
第二係錢…

伯爵府

環保接龍勳章

引用:第一就係上一胎無左…第二係錢…

原帖由 winnie_chan0922 於 15-06-26 發表
第一就係上一胎無左…
第二係錢…
第一係冇人想!佢傻架??

首頁

尾頁

跳至