夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

我個人對big 6女人印象唔係幾好,對d會落搭嘅男人簡直係"憎"呀~!佢地以為香港政府有$$,嚟到可以攞福利,但係佢地就唔知我地要交稅!
d男人呀....自己去滾仲可以大條道理咁話個老婆唔夠溫柔體貼,身材走樣,唔識煮飯做家務,逼到佢地要走去搵第二個.佢都冇腦嘅,又唔諗吓d女人只係貪佢地d$$,唔通貪佢靚仔咩~?

大宅

好媽媽勳章

始終都係香港女人高貴d....如果我地真係要玩手段, 訓晒身, big 6 婆行埋一邊啦.....

男爵府

我都極度憎大6婆,記得有次同我老公響深圳搭火車,有個大陸婆坐我老公隔離,個大陸婆夠膽死當住我面叫我老公幫佢調較張椅既高低,跟住佢放鬆整個人係張椅上典身典細咁款等我老公幫佢整張櫈,佢係咪玩勾引呀,痴肺~

大宅

我都要加入認同呢個topic.

d 大陸女人cheap 到痺, 搭mtr, 明明小朋友打占己經唔o岩, 居然仲同小朋友講: 呀, 你咁叻呀, 有位坐呀". 真係不知所謂. 而家香港地d人越黎越冇禮貌, 都係多得d大陸人係咁日日湧落黎, 因為大陸人冇文化呀嘛, 咁d香港人咩心諗做要同你呢班大陸人講規矩啫, 咁咪攪到而家咩人都冇禮貌囉.
都唔明點解呢個香港政府咁不知所謂, 叫晒d香港商家去大陸發展, 攪到d香港人有工開, 仲要叫大陸人落黎爭飯碗. 咁多香港人上去做野, 香港又點會好呢, 咪一路倒退囉. 英國人統治時, 起碼個個人有工開, 唔會咁輕易比大陸人落黎, 香港先至繁榮架嘛, 而家香港政府緊係想大陸人追到香港人, 大家咁高咁大, 呢班香港政府, 真係無良. 點解有咁多二拉, 三拉, 都係香港政府攪成的. d大陸女人一心諗住落到香港有福享, 唔洗做, 點知事與願違, 佢地都白痴的, 如果香港唔洗做都有錢搵, 香港唔會有咁多窮人啦. 就因為咁, 所以, 而家成個社會都有家庭問題囉, 就因為香港男人娶大陸女人囉, 呢d野係香港政府做成, 加上香港男人唔爭氣, 以為呢個世界有咁大便宜, 娶咗佢地落黎香港你地班男人就知味道, 有排受. 大陸女人只係鍾意錢, 你估佢地真係鍾意香港男人呀. 咪發夢啦, 醒吓啦, 香港人!
一句講晒, 我係100%唔鍾意大陸人, 無論男又好, 女又好, 全部都係冇文化的大陸人.:;pppp:

子爵府

原文章由 piyo28 於 08-7-3 14:43 發表
我都要加入認同呢個topic.

d 大陸女人cheap 到痺, 搭mtr, 明明小朋友打占己經唔o岩, 居然仲同小朋友講: 呀, 你咁叻呀, 有位坐呀". 真係不知所謂. 而家香港地d人越黎越冇禮貌, 都係多得d大陸人係咁日日湧落黎, 因為 ...

完全認同妳講法呀...回歸之後香港真係CHEAP咗好多呀...我發覺而家D新公屋全部都係大6人嚟架...一行入去好似返咗大6咁架! 仲有呀我就憎人講嘢有鄉音架...我會覺得好煩. 好炆憎囉! 每當我喺街聽到隔離附近有"鄉音人"我就會同我身邊嗰個講 : 我哋返咗大6咩, 週街大6人, D鄉音好煩呀...都唔知佢up 咩Q! 雖然咁講好似好串好無禮貌,但我真係好憎D大6人呀!

複式洋房

咁又唔好, 如果你咁講野, 人地(大陸婆)米又話我地HK人好無禮貎, 歧視他們, 我覺得不用出口傷害他們, 也不用表現得太過沒有禮貎, 因為這樣反會顯出我們沒有教養, 同他們一般見識.

其實, 文化差異在任何地方都會出現, 好似我們這些HK人去日本旅行, 都比日本人話我們無禮貎LA. 不過, 講真, 當你入到別人的地方, 就要學習別人的規距, 這方面HK政府真的做得不好, 也太無能, 唔該HK政府教下這些大陸人一些HK禮貎和規距LA, 比佢地落HK又唔教佢地, 最終受苦的又是我們HK市民.

至於, 你話那些大陸婆來到HK就拿福利, 我完全感到HK政府的無能, 所以我好憎好憎HK政府, 不論是董或曾, 都是無能之輩, HK究竟何時會有一些醒目的人打救我們?

你們還記得有一些pk社工話幫大陸婆申請居港權, 我想問現在好多男人都上陸工作, 大陸有間屋收埋個二奶TIM?! 香港同堔圳跟本就好近, 洗唔洗一定要幫佢地申請居港權, 才叫做團"取", mak香港和深圳隔好遠咩? 會影響家庭團"取"ge 咩? 你們這些賤男, 無錢就唔好"取"大陸婆呢 不自量力, 最終老夫少妻, 米又要HK政府幫你執手尾, 哂我地立稅人的錢. 同埋你們找那些唔三唔四的大陸婆來香港, 佢地係上面已經做雞, 來到就更加可以食老本呢. 時不時有好多新聞, 你們個大陸老婆幫你"帶"綠帽, 又或背著你地出面做雞LA

你這些PK社工, 咁鐘意幫這些大陸人, 我真的祝你們早日比大陸人攪到家散人亡, 男的上大陸溝女, 女的男友和老公就上去溝仔, 唔要老婆和子女. 唔好話我衰, 係你們不分黑白, 不理會影響性, 你們看看你們的所作所為, 今日我們HK人要生仔, 都要同大陸或新移民爭, 我地有交稅GE!!!!! 點解我們最終也是受害者??????

講到明, 我是好憎D大陸婆和溝大陸婆的HK賤男, 我知我好偏激和不理智, 但講到這個問題, 我什麼理智也全失了!!!!!!!!!!!!!!!!

原文章由 elkykit 於 08-7-3 08:21 發表

完全認同妳講法呀...回歸之後香港真係CHEAP咗好多呀...我發覺而家D新公屋全部都係大6人嚟架...一行入去好似返咗大6咁架! 仲有呀我就憎人講嘢有鄉音架...我會覺得好煩. 好炆憎囉! 每當我喺街聽到隔離附近有"鄉音人" ...

[ 本文章最後由 laimanw 於 08-7-3 09:18 編輯 ]

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

我都有個同學, 個c6係大6有女人, 仲要有埋仔女添, 有日個大6女人, 打電話落嚟叫我個同學放手, 佢話佢同c6一齊並唔係為錢喎, (我頂)
但當時, 我個同學係有左5個月身孕, (你死末)
我覺得啲大6女人同埋啲c6一樣咁衰, 我哋啲
hk女人, 係有情有義嘅, 嗰啲大6女人呀, 邪花呀, 死埋一邊, 啲衰人有報應嘅, 朋友我撐你.

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

我都有個同學, 個c6係大6有女人, 仲要有埋仔女添, 有日個大6女人, 打電話落嚟叫我個同學放手, 佢話佢同c6一齊並唔係為錢喎, (我頂)
但當時, 我個同學係有左5個月身孕, (你死末)
我覺得啲大6女人同埋啲c6一樣咁衰, 我哋啲
hk女人, 係有情有義嘅, 嗰啲大6女人呀, 邪花呀, 死埋一邊, 啲衰人有報應嘅, 我撐你.

複式洋房

原文章由 charmaine_1 於 08-6-29 15:25 發表
大6西冇個好人

A..G..R..E..E..D

複式洋房

之,乜都好似想同我地爭咁,同我地爭生bb床位、爭男人..........又鍾意打尖、大大聲講電話、又無禮貌..........惡行數之不盡~~~
AND

""LIU"" NOSE

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

多謝啊!!! 我多怕我的TOPIC 太激呀!!!!

會唔會有人告我歧視咖?!!?

總之我地E 個大婆俱樂部, 一定要抵制個D 妖精!!!!!

翡翠宮

原文章由 Pulmma 於 08-7-3 19:40 發表

我要加入呢個大婆俱樂部,我都要強烈抵制個d大6死姣妖精

複式洋房

我全力支持你同你的金蘭SISTERS, 但勸你的SISTERS不要因為這樣而傷心, 要活得比佢地好. 我個舊同事, 廣東人, 溝左我個男老板, 仲有左個仔, 個老板有2個女, 之後個老板 (佢同親人夾股, 個股份最少)就同老婆離婚, 同這個八婆一齊, 話不想個仔無呀爸, 佢是否X線?!!! 男人變了心, 衰到點都得!

老板有時出席活動都會帶埋前妻個2個女, 但條八婆會好唔鐘意, 及如果你在她面前提起這兩個細路紅, 佢會面都黑哂. 所以, 勸你朋友, 點都好, 個大陸婆都講到明唔要佢D子女, 佢死都唔女比D子女比大陸婆湊, 因為後母會對他們好慘的, 小朋友已經沒有了爸爸, 請不要交他們給後母, 這是我衷心對你的FRIEND勸告!

原文章由 Pulmma 於 08-7-3 12:40 發表

大宅

哈...我諗起一單大快人心嘅嘢.
我大伯(5x歲)離咗婚十幾年,有一個女(我堂家姐)响英國讀書,幾年前我大伯响大6娶咗個女人(2x歲)生咗一仔一女,跟住一直响大6住,我大伯係做生意嘅,嗰個大6婆慢慢侵食我大伯d生意同財產,佢叫哂佢自己d屋企人入我大伯公司做,跟住偷d貨賣出去,又氹我大伯將d物業轉佢名,舊年我堂家姐番嚟過暑假,我伯叫咗佢去大6玩兩日,跟住個大6婆個家姐趁我大伯唔喺度竟然鬧我堂家姐"痴飲痴食",我堂家姐就同佢地講:我都唔話你你走嚟話我,呢度所有嘢都係我daddy嘅!跟住就一巴"星"埋去......之後去租酒店.我聽到呢單嘢之後即刻"唧"一聲笑咗出嚟!!

子爵府

原文章由 elkykit 於 08-7-3 15:21 發表
回歸之後香港真係CHEAP咗好多呀

It's sad to see HK become like this but this is so true. .回歸之後香港真係CHEAP咗好多呀

子爵府

原文章由 芝麻街 於 08-7-3 17:14 發表
我都有個同學, 個c6係大6有女人, 仲要有埋仔女添,

I don't understand why the big six women always get pregnant? If the HK husbands are smart, shouldn't they use condom with the big six women? Did the big six women trick the HK husbands?

伯爵府

BK Milk勳章

都有好既大6女人,唔好o甘嬲

我叔仔個老婆十年前喺大陸娶左女人
為左比个女喺hk讀書,
早幾年同个女落左嚟hk,
仲喺hotel揾到工, 做執房,$唔多
佢話好辛苦,成日背痛
都做左好多年
過時過節又比幾百蚊我99買嘢食
反而我揾$多佢好多,從冇比$我99

複式洋房

我都相信有好的存在, 但真的太少. 你的叔仔老婆真是好好, 如果大陸婆個個學下佢咁, 我想我都不會這樣生氣.

原文章由 moyan 於 08-7-3 15:01 發表
都有好既大6女人,唔好o甘嬲

我叔仔個老婆十年前喺大陸娶左女人
為左比个女喺hk讀書,
早幾年同个女落左嚟hk,
仲喺hotel揾到工, 做執房,$唔多
佢話好辛苦,成日背痛
都做左好多年
過時過節又比幾百蚊我99買嘢食
反而我 ...

伯爵府

BK Milk勳章

我叔仔老婆仲成日打比99問候佢
我就唔會 打比自已mami多
我99冇錢架,佢連銀行户口都冇
所以肯定佢冇目的

講禮貌,大6女人可能冇hk人0甘好
因佢地文化係0甘又讀書少

但我接觸過的都幾好人架
真性情d

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我認!!我絕對係歧視大6婆!!!

首頁
12345...8

尾頁

跳至