夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

可以找他和同事吃午飯, 睇下他有乜反應.

子爵府

我諗你應該盡快講出你嘅憂慮比佢知,件事好明顯係有d嘢,但可能又係好似我c6咁,見有女人送上門,明明吾鍾意,但都想玩吓;但你再吾表明立場,好快就會明目張膽;無論你打吾打算原諒佢或者件事係咪如你所想,我都覺得有必要攪清楚件事,無理由為個外人攪到兩公婆吾開心(個狐狸精就很想),再講,如果佢真係覺得可以為個女人令到你吾開心,我諗你都係時候重估你老公個心到底有幾愛你.

我以前試過粒聲吾出離開幾日,日日吾接佢電話,直到四日後接佢電話,佢仲扮吾知問我咩事,我叫佢"為自己所作所為承擔後果",佢先和盤托出整件事,之後仲應承我以後吾會同個賤婦聯絡.我諗我eq比較低,而且我個人吾係咁識攻心計,之後可能我吾憤氣,所以我打電話比條賤婦個c6,copy晒佢哋d email 同 detail bill 比佢c6睇),但我從來都吾驚c6會因為我做咗d咩而令佢會嬲我或嫌我煩,因為我當時同佢講,"你咁愛佢就同我講,我肯離婚,但吾好欺騙我,吾好再嘥我時間".

對吾住,可能我講多咗,但樓主,請作好思想準備(最好最壞的也要)

good luck !

複式洋房

樓主, 有一樣東西想問你很久, 你說你老公常OT, 我都信, 但他OT完, 是否同那個契妹去死飯呀? 他是有OT, 但未必OT到這麼晚, 你知他同這個契妹是同一間公司的, 你好難知道他OT到何時, 及OT之後做什麼. 而且, 你話他近半年都勁OT, 我在想你老公是否半年前已經同這個契妹開始了?

[ 本文章最後由 laimanw 於 08-7-9 08:37 編輯 ]

禁止訪問

回覆 #1 laimanw 的文章

伯爵府

我諗你而家有兩個選擇,1.你可以選擇扮乜都唔知,信任你老公,噹冇睇過佢D電話記錄,但以後你可能心有條刺,成日check住佢老公,check佢D電話,email咁,成日形住佢出去滚.2、你可以問清楚佢,如果真有其事就叫佢簡要個屋企定個衰女人.如果佢決心改過唔再個女人來往,你就比多次機會佢.如果唔系就長痛不如短痛,好過日日担驚受怕,成日礙住佢出去滾,同個所謂"亞妹"有路!

[ 本文章最後由 JFL 於 08-7-9 10:03 編輯 ]

民房

你可以上網 check 佢 detail 既通話. 不過以我你男人既身份黎講 . 你老公同佢自稱細妹既無野就打死我都唔信. 問題係佢地發展到邊度. 你不如搵日同你老公好好咁坐底慢慢傾啦.

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

真係好無奈, d男人可唔可以盡番d責任, 比番d安全感個老婆呢
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

別墅

基本上你對佢已經無咗信任...就算佢真係清白點同你解釋你都係唔會信佢,你只認為佢當你係傻瓜呃得就呃.....所以真係好難攪.唉!

除非你老公日日準時放工,一放工就返屋企,星期六日全日都係你身邊,如果唔係你都會疑神疑鬼...再咁落去真係人都顛...

一係你就盡地一舖,坦坦白白同佢當面講出你嘅憂慮同感覺,不要修飾詞語真情剖白,一來讓他知道你的睇法,二來你真係要發洩一吓,不要死忍了,既然你根本就咁介懷.

一段關係冇咗信任,真係好難維繫的,即使事情不是你想像的,你也只會愈冧愈差.

但旁觀者真的不知可以怎幫得忙....

實際d不如你多d搵你老公食lunch.例如同老公講我剛剛出咗九龍,不如一齊食lunch,係佢公司留下等佢,等佢d同事都見到你,又或者接佢放工或陪佢食dinner先叫佢再返公司ot.務求佢d同事見到你,咁d同事多提起你,個女同事都未必咁明目張膽公然挑引你老公啦!假期就攪d活動叫埋d同事一齊玩,同佢d同事混熟咗,就多d線人幫你留意佢哋一舉一動,同時也可清楚佢是否真的日日ot咁忙啦!

如果係我,我會坦坦白白對佢講出我嘅感受,佢係我老公當然要為我分憂啦!無謂你估我我估你.....咁點一世呀!最幣係原來係自己估錯晒,無啦啦傷咗感情.

別墅

我剛剛同老公分享這個case,我老公認為佢哋倆個應該有d嘢,如果唔係唔駛delete d call & sms

如果佢哋兩個真有曖昧....咁個男人e家應該冇咗理性同好感情用事同受情緒控制

如果搵d證據去指證佢,佢一定會同個老婆攤牌,因為男人好要面

如果老婆想維繫這段婚姻,唯有扮唔知,找一些時間平常咁同老公不經意咁講'如果有第三者自己一定會離開'

如果老公仲緊張個老婆,可能佢自己會'叮'一聲,回頭是岸

同埋個老公未必唔愛個老婆,只係timing問題,有個咁嘅緣份突然出現,個老公一時handle唔到....

我老公建議不如去吓旅行,或做一d以前拍拖時做嘅嘢,鈎起以前甜蜜嘅回憶

但一定唔好再去搵佢哋d反罪證據,咁只會趕個老公走

男爵府

醒目開學勳章

回覆 #1 lulufefe 的文章

最好問清楚老公. 自己一個受... 好辛苦的...

其實我老公幾個月前都試過瞞住我 delete d sms & msn messages. 有一日我上網 check 手提電話單... 見到佢每一日都 send 幾十個 sms 去一個手提電話 no. 由朝早六點幾到夜晚一點幾都有. 都維持左個幾兩個月(佢一日都 send 唔到一個比我)... 我即刻打電話問佢. 佢都認自己有 send d message 比個女同事... 但係話係普通同事關係... 佢話個女同事唔開心 所以同佢傾下. 再加上佢話我幾個月前o岩o岩有左bb 身體唔舒服. 話我冇咩點理佢... 所以搵人伸下... (但係我又 check 唔到佢地傾過 d 咩... 咁我可以點. 我心諗傾咩傾個幾兩個月咩都傾晒啦...)

佢又趁我訓著左先同個女同事 msn. 我夜晚起身出廳坐係梳化嘔. 佢就即刻關晒 d message 同埋唔 reply 住... 我入返房訓佢就 delete d message

雖然老公一有時間就成日都陪住我. 但係我覺得自己好 stupid... 老公日日同人sms 都唔知... 希望佢地真係冇野啦...

我知道個女同事有個 blog... 但我唔知我老公有冇用個 blog 同個女同事有聯繫. 我唔知佢地仲有冇 msn. (但我見地有用 msn 個人信息 update 自己係度做咩lor...)

心裡面有條刺... 有時佢話自己出街行下先返屋企 (因為我大肚. 好易支力. 所以都行唔到街) 我都會亂諗野... 我又好多時發惡夢冇左個老公...

有時會諗... 係咪自己唔夠好... 唔夠體諒. 所以老公有咩都唔同自己傾?... 有時又會諗... 有 bb 有得唔合時...

而家有左 bb 五個月啦... 我都盡量唔亂諗野. 唔想有產前抑鬱. 早兩日 feel 到 bb 踼踢啦... 所以而家都只好信住老公先...

複式洋房

ZJ,

我想講, 我覺得這個世界上最賤格的男人, 莫過於自己個老婆仲大緊肚, 自己就出去攪婚外情, 在這裏看過不少MAMI都有你這個經驗!

賤男人, 你地知唔知個老婆為左要同你地有一個結晶品, 因為好愛你地BAN賤男人才肯同你地生仔, 個女人要冒生完BB變肥變URGLY, 仲要忍受託仔的辛苦及生仔是的十級痛楚, 都幫你BAN賤男人去生仔, 好心你地就唔好係你老婆大肚時, 攪三攪四LA, 究竟有沒有想過自己的老婆和未出生的子女GA!!!

睇到你老公咁, 作為女人的我, 真是替你好ANGRY. 我覺得男人最不可原諒就是這個時候攪婚外情!!!!!!!!!!!!!!!!!

原文章由 zj 於 08-7-9 15:42 發表
最好問清楚老公. 自己一個受... 好辛苦的...

其實我老公幾個月前都試過瞞住我 delete d sms & msn messages. 有一日我上網 check 手提電話單... 見到佢每一日都 send 幾十個 sms 去一個手提電話 no. 由朝早六點幾到 ...

[ 本文章最後由 laimanw 於 08-7-9 16:11 編輯 ]

男爵府

醒目開學勳章

回覆 #51 laimanw 的文章

唉. 其實我老公對我好好. 我有左 bb 都好緊張我. 又成日陪我...
但係我都唔知我老公係咪同個女同事有野...
呢件事令我心裡面有條刺. 令我疑心更大.

不過呢排我都冇亂諗啦. (不過. 都有盡量睇緊 d 個老公)

複式洋房

同意你的講法, 現階段唯有當佢同個女同事沒有野.

衷心祝福你生個健康肥白白的可愛BB, 等多數個月, BB好快就出世了!

原文章由 zj 於 08-7-9 16:22 發表
唉. 其實我老公對我好好. 我有左 bb 都好緊張我. 又成日陪我...
但係我都唔知我老公係咪同個女同事有野...
呢件事令我心裡面有條刺. 令我疑心更大.

不過呢排我都冇亂諗啦. (不過. 都有盡量睇緊 d 個老公) :bashful ...

別墅

ZJ

有咗bb唔好亂冧嘢啦!大肚婆會變得大疑心同容易鑽牛角尖,咁情緒唔好,會影響個bb的

等bb出世再算啦!

Take Care

男爵府

醒目開學勳章

thanks - laimanw & amytell. 我而家日日 feel 到bb 踢都好開心

我地都一齊支持 lulufefe 啦

子爵府

好媽媽勳章

其實講你既感受...你所擔心既野講比你老公知道...你自己收收埋埋...唔亂諗...你老公唔會知道...可能你覺得...問左之後唔知道信唔信佢...但係問左...起埋你會舒服d...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

原文章由 loveheiting 於 08-7-9 04:43 發表
幾年前我個仔得幾個月大阿老公忽然一個星期都有幾晚OT,但係有一樣好奇怪嘅,就係老公晚晚瞓之前都會息手提電話,跟住第二朝電話開番都一定有sms提示.我終於有一次check吓,点知發現有一個女仔成点幾鐘話比老公知巳經番 ...

LOVEHEITING:

我估計你老公同O個個女人已經有過關係......

民房

[quote]原文章由 lulufefe 於 08-7-8 21:31 發表
無錯!真係好矛盾!因為好想知答案,但係又唔想咁突然問起!但係今日先係星期二,幾時等到weekend?! 要日日好似無事咁同佢有傾有講,我真係驚我做唔到!而且好有可能一陣一見到佢已經開始喊!到時真係唔知點好!

... [/quote
真係好想知道你同你老公點,咁最後你有冇問佢呀,如果你有問,佢承唔承認自己出邊有第二個女人

翡翠宮

肯定有古怪喇!!!

香港地有幾大呀???
來回公司同屋企使唔使6個鐘呀???
6個鐘搭飛機都去到好遠囉,你老公公司係外地架???
6個鐘行路都行到去喇,呢d咁的藉口都講得出,真係當你傻架???

再講,你地都係打算個日係拍拖去街街,咁你地大可以一齊返佢公司攞銀包,然後再去街街,使乜要你係屋企等佢返公司又再返屋企先再一齊出門口姐???時間多咩???

佢成6點先返到黎,即係你地個日都唔使行街街,只係可以一齊出街食飯,佢出左去個6個鐘,你估佢唔係去會個女人咩???同個女人睇完場戲再食個下午茶都仲得呀!!!

而且,你諗清楚佢個日返到黎同你解釋的時候,佢個樣係點樣???佢的語氣係點樣???
如果因為等巴士而搞到佢咁晏先返到屋企,仲要因為咁要老婆係屋企等足6個鐘,又同唔到老婆去街街,正常人都會嬲到爆囉!!!
如果佢一d都唔勞氣就真係好唔正常~~~

仲有,呢個世界唔係淨係得巴士一種交通工具,佢唔識搭港鐵架咩???

如果係我honey佢會一路睇住個錶,然後會成日打比我,話我知佢點點點.......然後會用盡方法趕返黎,又或者佢會唔返屋企,直接約我出去會佢都得~~~

總之,辦法就多得是,但正常就絕對唔會要老婆係屋企呆等6個鐘囉!!!

首頁

尾頁

跳至