夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:要明白:人性無完美,容許一個人有犯錯的時

原帖由 AnnaF 於 15-09-24 發表
要明白:人性無完美,容許一個人有犯錯的時候,這世上有邊個唔會犯錯?
你原諒,即系肯陪佢一齊成長。
去愛 ...
我願意原諒佢,但只怕佢會再傷害我…我真係受夠了

子爵府

引用:Quote:原帖由 maggie_kaki 於 15-09-23 發

原帖由 pineapplepigpig 於 15-09-25 發表
我真係好冇用㗎…我好挽留佢
睇心態啦。。。仲有留唔留佢同佢想唔想留又係兩回事。

魚魚媽

大宅

pineapplepigpig 發表於 15-9-23 21:10
問心…唔睇佢電話唔check住佢online時間係會開心啲…我亦冇野質到佢…佢就會對我好好,但另一方面係驚佢呃 ...

時間係最好的治療良藥, 慢慢來不能急。妳依家最緊要自己身體。
唔洗專登對住c6笑或黑面, 妳做返自己就得。

當初我以為為c6改變自己多野, 後來覺得自我提升後最開心係自己, 慢慢感覺良好咗, 心諗c6唔要我係佢損失。。。

妳要堅強唔需要佢咩內疚和後悔, 妳都有阿媽生唔好委曲求全。

介紹妳睇“全為愛”係呢度開咗好多po 。。妳一定有得著。

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

引用:好辛苦…細女得幾個月,唔相信c6會咁對我…

原帖由 pineapplepigpig 於 15-09-23 發表
好辛苦…細女得幾個月,唔相信c6會咁對我…生完後大受打擊,現keep住follow up 精神科醫生…成日好想byebye ...
唔好甘傻做傻事阿阿!妳仲有女女!佢好需要妳!

複式洋房

Kambee 發表於 15-9-25 21:12
時間係最好的治療良藥, 慢慢來不能急。妳依家最緊要自己身體。
唔洗專登對住c6笑或黑面, 妳做返自己就得。 ...

無錯。。之前日日係咁自己無限放大去諗。。去心痛。。諗住點去check 佢。。諗計點樣防住小三唔搵c6。。睇完全為愛既文章。。個心舒服好多。。自己有學歷。。有工作。。有朋友。。有家人。。有小朋友。如果佢選擇背棄呢個家。。係佢既損失。。

男爵府

引用:Quote:Kambee 發表於 15-9-25 21:12 時間係

原帖由 大豬嘜 於 15-09-25 發表
無錯。。之前日日係咁自己無限放大去諗。。去心痛。。諗住點去check 佢。。諗計點樣防住小三唔搵c6。。睇 ...
真係岩,我都要努力

大宅

原帖由 pineapplepigpig 於 15-09-23 發表
好辛苦…細女得幾個月,唔相信c6會咁對我…生完後大受打擊,現keep住follow up 精神科醫生…成日好想byebye ...
我也是過來人,首先你唔好諗埋一邊,除了他,你還有好多好多,你有兩個小朋友,佢地好需要你的,講返我自己,大約發生四年前了,而家諗返起一樣好難過,未發生時我好信我老公,估唔到佢會咁對自己,那個小三是大陸人,老公當時長期上大陸做生意,一星期返黎幾日,星期六,日,放假一定在香港陪我,我諗唔到佢會有第二個,太天真,而家諗返起其實佢的態度對我改變,其他朋友也叫我防範,我還很蠢的告訴老公邊個邊個話佢有第三者,老公當然唔認仲話人地唔抵得我們好,叫我小心個朋友,後來俾我發現後,由初頭唔認,直至走左去,真的好痛苦,一切原是上帝的恩典,在最痛苦的時候我發現我有左,實在太開心,可能我很想要自己的孩子,所以老公對黎講不太重要了,我搬了回娘家住,他當時長期在香港(我們家有cam 的),所以我知道老公在我們的家,我沒有機會check 他電話,只是逢星期六過去過夜,主因搬開住係我屋企人知道後唔想我受傷害要我離婚,所以我搬走左,不過放唔低老公,靜靜雞與老公聯絡(其實屋企人係知,我咁大過佢地都話唔倒我),不過那段日子都好難過,因為他總要離開香港返大陸做野,佢係自己生意,在我大陸其間出走幾次,次次過到去就失蹤,好擔心生個bb 冇爸爸,好幸運當時自己很堅強,有屋企人,有朋友的支持撐過來,但從沒想過自殺,放棄自己的念頭,人生除了他還有很多,在女兒出世前的一個月又突然失蹤,我也拿他沒辦法,我以打定將來女兒跟自己姓,他在女兒出世前一星期回來了,答應我以後唔再走了,回港証交俾我,最後他真的沒再上大陸,初頭我有嘗試check 佢,但過了一段日子已經冇咁做,有時個心諗唔想睇唔想理,我現在有女兒已感到好幸福,而且老公十分疼愛女兒,女兒亦好乖,每事藉著禱告,向神交出你痛苦的心,祂是聽到的,一定會幫你,我就是活生生的例子了,如今老公已沒有回大陸,很努力工作,又給我一半人工做家用,我已沒有check 他電話習慣了,放假亦陪我和女兒,感謝主,祝福你,有什麼唔開心找多些朋友傾訴吧,唔好諗埋一邊

複式洋房

littlemuffin 發表於 15-9-26 01:05
真係岩,我都要努力

加油, 你得既! 大家一齊努力啦

男爵府

引用:Quote:原帖由 pineapplepigpig 於 15-09-23

原帖由 SofiaNg505 於 15-09-26 發表
我也是過來人,首先你唔好諗埋一邊,除了他,你還有好多好多,你有兩個小朋友,佢地好需要你的,講返我自己 ...
係個好結局。。。為你而開心

不過有D男人,老婆大肚仍然去揾小三。。。冇諗過人地。只係為自己快樂。。有時又失蹤。。又話去做野。。已經對佢冇乜信心仲要呃人

大宅

引用:Quote:原帖由 SofiaNg505 於 15-09-26 發表

原帖由 littlemuffin 於 15-09-26 發表
係個好結局。。。為你而開心

不過有D男人,老婆大肚仍然去揾小三。。。冇諗過人地。只係為自己快 ...
其實當其時好難受家,大住個肚,又玩失蹤,次次產檢希望佢陪我,但又找唔倒佢,不過可能佢都仲有d 良心,最後次次產檢最後都會陪倒我,佢會最後出現在醫務所,陪我生bb , 那十個月一d 都唔容易過,當然對佢已經冇哂咩信心,因為破裂的傷害,好難才會康復,到這一刻仍然會想起件事,即每次番風落雨都會像風濕痛一樣,睇下大家心態點過,我而家都係萬事向女那邊著想,我同佢都係好錫個女,大家努力為頭家有共識的,你希望樓主振作堅強,淨睇背景唔知那小三是什麼的人,你老公既然答應你同小三斷,你俾一點空間佢去處理,不過底線係唔可以唔返屋企訓,因為如果佢想同小三斷仲出去過夜真的講一套做一套,努力加油,好好照顧自己和小朋友

男爵府

引用:Quote:原帖由 littlemuffin 於 15-09-26 發

其實當其時好難受家,大住個肚,又玩失蹤,次次產檢希望佢陪我,但又找唔倒佢,不過可能佢都仲有d 良心,最 ...
我唔係樓主,不過情況差唔多,c6同小三都知我知,佢冇解釋,冇話乜嘢,只係D脾氣好左少少。。對小朋友仍然好好。。。佢之前有去過夜,而家有時都會有幾個鐘失蹤,不過未有去過夜,對佢係已經冇乜信心,我亦有好好安排如果冇左佢既生活。。2手準備

男爵府

pineapplepigpig 發表於 15-9-23 01:36

你唔會咁快原諒到,先照顧身子,

水晶宮

回覆:老公曾有小三,而家同老公已和好嘅jm,求正能量

係,jm, 係好難的!我剛剛的遭遇同你一樣,驚同担心是必然的,他whatsapp一响我就好驚....
坦白,你一定要同佢講出當下的感受,但不能鬧佢,否則只會推佢走,一點都不易做的, 有需要再上嚟發洩吧,支持你的!

複式洋房

引用:Quote:原帖由 littlemuffin 於 15-09-26 發

其實當其時好難受家,大住個肚,又玩失蹤,次次產檢希望佢陪我,但又找唔倒佢,不過可能佢都仲有d 良心,最 ...
謝謝你的故事!你真係好堅強,事過境遷,重拾信心一點都不易,我地一起努力,祝福你!

複式洋房

引用:Quote:pineapplepigpig 發表於 15-9-23 21:

原帖由 Kambee 於 15-09-25 發表
果然係非常好的文章!謝謝你的推介

複式洋房

回覆:老公曾有小三,而家同老公已和好嘅jm,求正能量

各jm,事情已得到解決,得到我期待已久的結果…但我要先承受…難過,痛苦!因為小三想一拍兩散,send了同c6的合照及做過嘅事話我知!睇完好難過好難過,現在c6同小三已必定玩完,c6亦知錯,我信佢唔會犯,但要如何渡過這個心理關口?

男爵府

引用:各jm,事情已得到解決,得到我期待已久的結

原帖由 pineapplepigpig 於 15-09-27 發表
各jm,事情已得到解決,得到我期待已久的結果…但我要先承受…難過,痛苦!因為小三想一拍兩散,send了同c6 ...
時間
你揀左原諒佢,就唔好諗甘多
小三既一拍兩散呢招都諗到,服左佢
但我覺得你要表明俾c6知你今次原諒佢,唔代表下次佢又可以揾小三

大宅

引用:各jm,事情已得到解決,得到我期待已久的結

原帖由 pineapplepigpig 於 15-09-27 發表
各jm,事情已得到解決,得到我期待已久的結果…但我要先承受…難過,痛苦!因為小三想一拍兩散,send了同c6 ...
小三用一拍兩散呢招証明你C6有心同佢散但佢唔甘心。宜家只係睇你想點。如果仍然愛這個男人就不要回想過去的片段。向前看。做好自己。揾d野比自己做,upgrade下自己。例如:運動,報新課程。加油

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

不停重覆再重覆,同小三斷絕唔係短時間,係中途不停見面,sms又靜雞雞埋一齊,你要不是正能量,而是有能量打敗小三,因為過程痛完又痛

36日咋...緊張緊張

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 pineapplepigpig 於 15-09-23

我也是過來人,首先你唔好諗埋一邊,除了他,你還有好多好多,你有兩個小朋友,佢地好需要你的,講返我自己 ...
你真係好好彩

36日咋...緊張緊張

首頁

尾頁

跳至