親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

洋房

引用:回覆+ccyin+的帖子我連續三年馬拉啦!

原帖由 yanmmm 於 15-09-24 發表
回覆 ccyin 的帖子

我連續三年馬拉啦!
請問馬拉有咩玩呢?啱唔啱兩歲半小朋友架?2016年暑假想去旅行一個星期左右

大宅

回覆:2016暑假吉隆坡之旅

吉隆坡機場去目的地坐budget taxi,先去買票,有人會指你知上邊架車
坐meter taxi有時會仲貴

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

請問大家,我想6月帶老人家去吉隆坡玩4日3夜,住金三角Traders方便嗎? 老人家喜歡逛商場百貨公司等等,Traders近鐵路站嗎?謝謝。

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

引用:吉隆坡機場去目的地坐budget taxi,先去買

原帖由 annabelle1919 於 16-04-03 發表
吉隆坡機場去目的地坐budget taxi,先去買票,有人會指你知上邊架車
坐meter taxi有時會仲貴
妳好,請問,Traders 同 Double Tree by Hilton, 哪間較方便較好?

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

引用:請問大家,我想6月帶老人家去吉隆坡玩4日3

原帖由 Funny 於 16-04-04 發表
請問大家,我想6月帶老人家去吉隆坡玩4日3夜,住金三角Traders方便嗎? 老人家喜歡逛商場百貨公司等等,Trad ...
妳可選擇星光大道附近,兩旁多個大型商場,兑換店又多又靚價。

洋房

大家好,想問問Sunway有咩玩,適合五歲同七歲小朋友嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由 annabelle1919 於 16-04-03

原帖由 Funny 於 16-04-05 發表
妳好,請問,Traders 同 Double Tree by Hilton, 哪間較方便較好?
Traders有點舊,除左去雙子塔近,其他都一般,比我揀多次會住係time square附近

大宅

引用:大家好,想問問Sunway有咩玩,適合五歲同七

原帖由 ausumsun 於 16-04-05 發表
大家好,想問問Sunway有咩玩,適合五歲同七歲小朋友嗎?
好多野玩,但入場費我覺得貴左d,可能我只玩左water park

子爵府

我最終決定係吉隆坡直去legoland 依家係時候計劃行程!

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

技安 發表於 16-4-5 19:39
我最終決定係吉隆坡直去legoland 依家係時候計劃行程!
好長車程,小朋友好辛苦

子爵府

威大嬸 發表於 16-4-5 20:03
好長車程,小朋友好辛苦
我參考過大家意見! 本來一心係坐飛機過去, 但由吉隆坡市中心去機場要50MINS, 再早2小時到達機場, 已經差不多3小時再坐50MINS飛機, 落機再坐40MINS, 時間比起搭車仲耐左!

子爵府

我最後book左AA嘅package,住Double Tree by Hilton. 唔該晒咁大位。

男爵府

引用:我最後book左AA嘅package,住Double Tree b

原帖由 Funny 於 16-04-06 發表
我最後book左AA嘅package,住Double Tree by Hilton. 唔該晒咁大位。
今年你去吉隆坡?我上年去左呀

男爵府

引用:我最後book左AA嘅package,住Double Tree b

原帖由 Funny 於 16-04-06 發表
Hilton吊腳d

子爵府

引用:Quote:原帖由 Funny 於 16-04-06 發表我最

原帖由 030608 於 16-04-06 發表
今年你去吉隆坡?我上年去左呀
我6 月中去4日3夜,純粹帶老人家玩下咋,我自己一個帶,未試過,唔知搞唔搞得掂。我第一次坐廉航,買AA嘅package。早知妳上年去完就問吓妳先啦。我見啲comment話間酒店近鐵路站,下面又有超市,諗住都ok方便咪book囉。最主要係兩人連稅連酒店包早餐$3400,係咪算抵? 妳可唔可以教吓我有咩行程? 我媽鍾意行百貨公司同埋夜市。

男爵府

引用:Quote:原帖由 030608 於 16-04-06 發表今年

原帖由 Funny 於 16-04-07 發表
我6 月中去4日3夜,純粹帶老人家玩下咋,我自己一個帶,未試過,唔知搞唔搞得掂。我第一次坐廉航,買AA嘅pa ...
Hilton附近有Nu Sentral商場,茨廠街(香港廟街),遠d去返星光大道果邊有The Pavilion Kuala Lumpur,lot 10、行天橋過d就雙子塔商埸,坐車再遠d就Mid Valley Megamall
我上次全部搭的士或包車包一日車去晒遠程地方,方便又舒服
我pm你包車司機電話,你有需要就約啦!佢地好凖時有禮,華僑黎

男爵府

回覆:Funny 的帖子

當你10-11出發
~pavillion及周邊商場 ~lunch~雙子塔行街及影相,行下外面公園~去阿羅街食飯~有興趣可影埋雙子塔夜景
~~pavillion好多食店,天橋連住有另一個商場,全幢都係食店,有鼎泰豐……,但切記唔好去lot 10地庫食,堅難食
(有老人家行得慢,呢度可能都要分2日

~包車去舊火車站+獨立廣場、清真祠、mid valley~茨廠街(夜市)~小心財物

子爵府

030608 發表於 16-4-7 10:03
當你10-11出發
~pavillion及周邊商場 ~lunch~雙子塔行街及影相,行下外面公園~去阿羅街食飯~有興趣可影埋雙 ...
唔該晒你呀。包一日車要幾錢? 要唔要同司機一齊食飯架?

侯爵府

引用:Quote:原帖由 Funny 於 16-04-07 發表我6

原帖由 030608 於 16-04-07 發表
Hilton附近有Nu Sentral商場,茨廠街(香港廟街),遠d去返星光大道果邊有The Pavilion Kuala Lumpur,lot ...
請問你知唔知個司機做唔做機場接送, 我3大3小想搵車接送機, 可否pm司機資料給我, thanks

男爵府

回覆:Funny 的帖子

我揾下先

首頁
12345...7

尾頁

跳至