自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 patpson 的帖子

我轉晒去中銀,中銀職員建議我用恆地會白金咭 或 中銀白金咭;中銀積分兌換是按年資,轉會前請職員講解清楚,我的情況是:前者 18,0000 pt = $100, 後者 20,000 pt = $100.

中銀職員再三提我中銀普通卡早已沒有網上繳費積分。
世俗艱難,相互體諒就好

男爵府

ykleung4 發表於 15-10-14 17:42
中銀最新修定:4/1/2016起,每月所有繳費每張信用卡上限是1萬分
係喎,多得你提出
我要問清楚中銀
世俗艱難,相互體諒就好

大宅

好媽媽勳章

引用:渣打吾知搞咩,連轉分過百佳易賞錢都响十月

原帖由 carbonegg 於 15-10-14 發表
渣打吾知搞咩,連轉分過百佳易賞錢都响十月停埋如果吾係仲有好多積分未用,一定CUT左佢。 ...
吓,已經無得轉分去百佳??
咁D積分仲可以換咩?

大宅

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 princessally 於 15-10-14 發

原帖由 ykleung4 於 15-10-14 發表
留意中銀交保單每張信用卡每月上限1萬
原來中銀有上限,真的不知道,thx

大宅

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 princessally 於 15-10-14 發

中銀最新修定:4/1/2016起,每月所有繳費每張信用卡上限是1萬分
唔係掛,咁多限制

大宅

好媽媽勳章

其實今期月結單附上的更新條款有寫
你好叻&细心

我通常都無睇就扔了

男爵府

ykleung4 發表於 15-10-14 17:42

好重要!多謝你提醒! 我要在中銀分開兩個結單月/兩張咭俾「教育及保險賬項」大數

由於我長期不在香港,冇機會睇信,原來中銀早在2月已郵寄有關修訂通知。順便讚賞中銀信用卡 CS 回覆都幾快而準,以下為電郵及修訂通知之摘要。

如於網上銀行以中銀信用卡繳付敎育及保險賬項,每賬戶每月結單上限為10,000分( 中銀商務卡除外)。
現附上相關附件以供閣下參閱。
~~~~~~~~~~~~~~
中銀信用卡收費調整及網上繳費服務修訂通知

因應市場情況,謹此通知 閣下,由 2015 年 6 月 1 日起(「生效日」),有關中銀信用卡收費調整及網上繳費服務將修訂如下:
除非特別註明,修訂將適用於所有中銀信用卡〔包括中銀 VISA 卡/中銀萬事達卡/中銀銀聯雙幣卡/中銀
Intown 網上卡/中銀私人客戶卡/中銀商務卡/美金卡及其附屬卡(如適用)〕。

網上繳費服務修訂
4 網上繳付教育及保險賬項

每賬戶每結單月上限為 10,000 積分 (只適用於符合網上繳費獲發簽賬積分之中銀信用卡(中銀商務卡除外))

Amendment regarding Online Bill Payment Service
4 Online Bill Payment under Education and Insurance categories

Gift Point entitlement for each card account is capped at 10,000 points per statement month for such categories (only applicable to personal BOC Credit Card(s) which are entitled to earn Gift Points for online bill payments (BOC Commercial Card(s) are excluded))
世俗艱難,相互體諒就好

別墅

回覆:amk650191 的帖子

多謝提醒!d細則修定多數收到就掉!

子爵府

引用:+本帖最後由+amk650191+於+15-10-16+03:03+

原帖由 amk650191 於 15-10-16 發表
呢份才是最update
https://hk.mobi.yahoo.com/news/%E4%B8%AD%E9%8A%80%E4%BF%A1%E7%94%A8%E5%8D%A1%E6%93%AC%E5%8A%A0%E8%B2%BB%E5%89%8A%E5%84%AA%E6%83%A0-215618314--finance.html

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我轉左去HSBC白金交

男爵府

ykleung4 發表於 15-10-16 10:13
呢份才是最update
https://hk.mobi.yahoo.com/news/%E4%B8%AD%E9%8A%80%E4%BF%A1%E7%94%A8%E5%8D%A1%E6%93% ...
唔該晒
中銀又調整?!到時準備局部「轉會」
世俗艱難,相互體諒就好

大宅

回覆:原來渣打網上繳費(水費,差餉等)已冇積分了

想問HSBC 白金咭有積分,咁包唔包括「運籌」個張?

大宅

引用:想問HSBC 白金咭有積分,咁包唔包括「運籌

原帖由 milkteatea 於 15-10-16 發表
想問HSBC 白金咭有積分,咁包唔包括「運籌」個張?
我都想知

水晶宮

回覆:原來渣打網上繳費(水費,差餉等)已冇積分了

Sigh, bill payment 無分, 換money back 又無埋, d禮物又唔吸引

子爵府

引用:Quote:原帖由+milkteatea+於+15-10-16+發表

原帖由 Eighteen 於 15-10-16 發表
我都想知
包!運籌都係白金咭

伯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章

滙豐白金咭

子爵府

其實如果我想儲 Asia Mile, 用邊張咭在網上交保險最好?

大宅

回覆:princessally 的帖子

咁visa signature 得唔得?

子爵府

引用:其實如果我想儲+Asia+Mile,+用邊張咭在網上

原帖由 paramount1980 於 15-10-17 發表
其實如果我想儲 Asia Mile, 用邊張咭在網上交保險最好?
建行銀聯白金先交,再用HSBC白金交建行數,就可以兩邊賺分!

男爵府

引用:Quote:原帖由 paramount1980 於 15-10-17

原帖由 princessally 於 15-10-17 發表
建行銀聯白金先交,再用HSBC白金交建行數,就可以兩邊賺分!
之前都有jm講過,但上兩星期問大埔擺街建行信用卡職員,佢話唔得嘅?請問你有用開嗎?

首頁

尾頁

跳至