婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:62迫我地一世同住

唔想一齊住,逼都無用

翡翠宮

關鍵係你C6點諗先?如果唔肯嘅話就寧願自己辛苦D都唔需要佢哋贊助首期

大宅

引用:不如你哋話手頭緊, 唔再租屋喇, 一係佢哋搬

原帖由 stitch2012 於 15-10-20 發表
不如你哋話手頭緊, 唔再租屋喇, 一係佢哋搬去公屋, 如果62話驚短命, 叫佢問邊個姑9 收留佢囉, 再唔係5個姑9 ...
5個姑9口講孝順,要佢地每個月出錢,no way,之前suggest每人每月俾2000千咁大把,佢地四,五十歲人有能本事話佢冇咁多錢俾父母。有個未嫁的而家仲係靠父母,成日借D意泥住下😫總之,呢家人真係好煩

大宅

引用:我硬係唔信你兩公婆硬起心腸上嚟佢地會迫到

原帖由 ky0416 於 15-10-20 發表
我硬係唔信你兩公婆硬起心腸上嚟

佢地會迫到你地囉
係我又唔想反哂面姐...此終係c6家人,我又唔想佢反哂面斷六親,雖然D姑9係格硬泥有時,我地都諗緊方法平靜D解決件事...

大宅

引用:Yes!對付無賴一定要夠硬淨、其實最重點唔係

原帖由 luckybaby2011 於 15-10-20 發表
Yes!對付無賴一定要夠硬淨、其實最重點唔係6299同姑9,係老公,我識人又係七星伴月、但佢夠惡食住個老公、 ...
其實我c6都好聽我話嫁,但我又唔想反面,因為唔反面背後已經好多閒言閒語,話c6淨係聽我話。我唔想佢地有籍口話我。我都生左個男孫,唯一粒內孫,但冇用佢地縱左我囝痴線,當我只不過係工人,冇因我係孫個媽對我有幾好。我諗搬出去住,起碼會換到短暫和平,而家要睇下點樣talk it out...

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

堅持自己住.........

子爵府

引用:6299周圍問人借錢投資大陸樓,等升值賺到錢

原帖由 ad614 於 15-10-18 發表
6299周圍問人借錢投資大陸樓,等升值賺到錢俾幾廿萬我地做首期(真係多謝哂)。但62要我地買3房以上,新數, ...
冇人可以迫到我做我唔願意嘅事

首頁

尾頁

跳至