夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:lazy_bb 的帖子

妳同我好似,我惨過妳,我c6 一身債,重要喺我同佢聯名一齊借,但我喺冇用過既。我好想帶住小朋友同佢离婚,但我冇能力還💰,所以我而家逼住要同佢一齊,我好唔開心。

禁止訪問

畀面勳章

回覆:為責任維繫的婚姻

侯爵府

講就係責任,但其實都係要有愛,無愛真係好難行落去,同個最熟悉既陌生人同床,諗起都會打冷陣。。。

我從來都係以愛出發,由同佢相愛起,真係一個愛字走天下,我無理會過佢金錢,背景,家庭,只因我好愛,但當愛到一個階段,大家都痛苦,責任就係一個提醒,唔好輕易放棄呢段愛,呢個家庭。。當然,唔係個個去嘗試改變,就一定成功,但值得去試一下,爭取一下。。。

一個家庭建立真係唔容易,有時吵完,睇到大家張結婚相,睇到自己為家中添置既用品,全部都係有回憶,係快樂回憶,真係要成為垃圾?有時問下自己都會心酸。。

大宅

回覆:No_por 的帖子

應該話為左小朋友所以還生活在一起,但我很寂寞⋯一天除了和女兒說話其他的不多於5句有時真的屈死,ftm帶着孩子可以去得邊?但我們也愛孩子放假也會一齊帶孩子去玩⋯唯有keep going

別墅

回覆 vc3231 的帖子

要加油呀,如果唔係點獨力養大兩個小朋友呀,我就冇你咁好彩喇,我而家個感覺就係寄人離下,個仔唔肯跟我因為我成日閙佢,老爺奶奶對我好似有偏見,而老公呢~我哋未 註冊,就算瞓埋同一張床都好似陌生人咁,親熱唔洗講啦,可能佢知道我過去太多,而我又有壞習慣,(改左好多喇.)不過我嘅改變佢哋唔信,只係成日諗我終有一日會走,係我有諗過,仲試過離家出走,因為我每日做任何嘢都係錯,我任何意見都係錯嘅,咁可以點,冇法喇唯有自己再努力去儲錢,希望唔好介意我係度借小小位吐苦水

大宅

熱血金章

參加婚姻輔導營

無晒問到在身邊

如仔女老人家工人迫

男爵府

我朋友結婚廿幾年,無小朋友,佢同老婆冷戰左三年,日日住同一間屋,大家零交流

事源係老婆偷睇老公whatapps, 佢同班男同事會討論其他女同事的身材,佢老婆好嬲,要老公exit group, 老公覺得無必要(因會在group約同事食lunch同傾公事)雖然最後都exit左,但老婆都好嬲)

我朋友怕離婚,佢老婆照顧唔到自己(佢無做野十幾廿年,同外家關係差)所以為責任,繼續同佢老婆一齊住。

我好同情我朋友,佢好似日日比人精神虐待,但又唔走得

首頁

尾頁

跳至